Kako imam Peavey Rotora... a i par kolega ima druge PEavey modele, pomislio sam da bi bilo zgodno pokrenuti temu o ovim gitarama.
pored toga sto se proizvode u Koreji, mislim da je PEavey sa nekim modelima dokazao da dobar instrument ne mora da kosta previse para. pa cak i za profesionalce.
Siguran sam da sa mojim Rotorom dosta profesionalaca bi bilo u stanju da ladno izguraju svirku, jos na kraju da kazu da je gitar odlican.
Oko kolekcija preskupih gitara je u pitanju, velikim dijelom, snobizam, a ne samo "kvalitet" tih skupih komada koji je zadnjig godina takodjer postao upitam, jer je trzise prepravljeno svim i svacim.
Mislim da jedna PEavey gitara, koja je regularno prosla kontrolu dobijanja ceritifikata o provjeri kvalitete zadovoljava minimum potreba (zapravo mnogo vise od toga)vecine gitarista.
Ima li neko jos Peavey ili barem neko iskustvo sa ovim gitarama?
Peavey gitare
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Peavey gitare
Slazem se sa tobom u potpunosti.Moja Yamaha je savrsenstvo i izrade i zvuka,bar za mene,isto je napravljena u Koreji.Skupe gitare su Kao i skupa kola-kostaju mnogo para i zivaca.Vozim vektru,a mogao bih i CDI-ja,ali boli me uvo,teram ih do unistenja.Tako bi trebalo i sa gitarama,sviranjem im dajes licni pecat i dusu pa i da je najjevtinija.Mislim da je bolja stvar imati bolje pojacalo-apropo onog sto je Roket rekao za pojacalo 5000$-4999$ zvuka sa slabijom gitarom.
Meni gitara ne zaradjuje za zivot,sigurno bih bio zadovoljniji i sa jevtinijom,a mogu da zamislim nekog ko da 1500e za gitaru-taj mora da je hvali na sva zvona,ako ni zbog cega drugog,onda zbog cene ili hranjenja vlastite sujete.
J'bem li ga,vajda je to progres.Nema bas veze sa pivijem,nego neki moj utisak o instrumentima.
Meni gitara ne zaradjuje za zivot,sigurno bih bio zadovoljniji i sa jevtinijom,a mogu da zamislim nekog ko da 1500e za gitaru-taj mora da je hvali na sva zvona,ako ni zbog cega drugog,onda zbog cene ili hranjenja vlastite sujete.
J'bem li ga,vajda je to progres.Nema bas veze sa pivijem,nego neki moj utisak o instrumentima.
- Tiki the Boyler
- Urednik
Evo ja sviram Peavey!
A zašto volim Peavey?
Zato što se na nekoliko primjera pokazalo da su često šampioni u određenoj klasi cijena! Meni se sve otvorilo kada sam prije nekoliko godina prešao sa (za mene tada skupe) Yamahe BB-G5A na 20% jeftiniji Peavey Fury V! Jedino u čemu ga je ta Yamaha šila je bio kvalitet izrade. Sva ulickana i prelijepo lakirana, sa pozlatom i ostalim pizdarijama... Međutim, Peavey ju je tonski prosto pojeo!!!
Poslije sam bio u prilici da probam oko 100 vrhunskih komada (uključujući i perverzne USA NTB Spectore, Rittere i Fodere), ali nekako sam se opet zalijepio za Peavey! Možda sam pristrasan (a ko nije), ali ovo duuugo neće iz moje kuće!

A zašto volim Peavey?
Zato što se na nekoliko primjera pokazalo da su često šampioni u određenoj klasi cijena! Meni se sve otvorilo kada sam prije nekoliko godina prešao sa (za mene tada skupe) Yamahe BB-G5A na 20% jeftiniji Peavey Fury V! Jedino u čemu ga je ta Yamaha šila je bio kvalitet izrade. Sva ulickana i prelijepo lakirana, sa pozlatom i ostalim pizdarijama... Međutim, Peavey ju je tonski prosto pojeo!!!
Poslije sam bio u prilici da probam oko 100 vrhunskih komada (uključujući i perverzne USA NTB Spectore, Rittere i Fodere), ali nekako sam se opet zalijepio za Peavey! Možda sam pristrasan (a ko nije), ali ovo duuugo neće iz moje kuće!
Evo meni se npr. mnogo svidio onaj Peavey Vortex EX ne znam mnogo o gitari osim specifikacija i nigdje ne mogu da nadjem nijedan review i to me nervira jer bas nagovaram druga daj e kupi umjesto ibaneza RG370DX koji je skuplji a na papiru nimalo bolji za pravac koji on svira (Black/Death) pa Peavey obozavaoci pomozite.
E nije ti taj Vortex bas neka klasa ... mislim nije on ni losh, ali ima mnogo kvalitetnijih Peavey komada. Taj Vortex je onako, mekan i bas su isli na sto jeftiniju izradu da ponude sto jeftiniju gitaru.... mislim da je cijena bila oko 250-270 EURa ako se ne varam. Oni nekvalitetni floydovi.... samo ton je opet bio fenomenalan.... jumbo pragovi, prilicno mekana za svirku... samo taj floyd. uf.
Juce mi rece onaj tip sto radi u Artistu da moze da ga nabavi mom drugu za 300e dok je na popustu....