ovako, pozajmio sam od ortaka na neodredjeno njegov ibanez roadstar 2 (ista ona gitara koju je lik stavio u oglase da prodaje, pa je posle povukao posto su mu procenili na vise para). ispade da mi se do jaja svidja kako zvuci i kako se svira, vrat je bas 'svirljiv', zice su nanometar iznad pragova, magneti su hiperaktivni i daju standardno 'ibanezolik' zvuk, dusu dalo za muted dzdz:) usteko sam je klot u pojacalce i drkno gejn i zvuci super, ko da je na papuci.
e sad, downs: srafovi na onom 'zakljucavacu za zice' (ne znam fensi izraze, jebiga) na glavi gitare su razdrndani, a jedan vrti u prazno, dobro, to je popravljivo, kontam. jedna pozicija ne radi (od tri), ne znam da li je switcher otiso ili mozda magnet, mada mi deluje razlicit zvuk izmedju ovih preostalih pozicija, ali nisam siguran. knobovi su razdrndani. most je nekako fiksiran, mada mislim da je samo pritegnut uz telo, da moze opet da se 'raspliva'.
sve u svemu, on bi to meni dao, ako bi prodavao, a nesto se necka, ali to vama ne znaci nista:), on bi mi to dao za nekih 150-ak jura, moozda malo preko, tipa 170. sta vi mislite o ovoj kupovini? razmisljao sam za trenutak o novoj gitari, ali sam skontao da bi onda bila barem pet puta grdja od ove sa sve njenim razdrndanostima.
da li uzeti omg:)
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: da li uzeti omg:)
Ono sa magnetom/prekidačem možeš proveriti sa unimerom... e sad ako nemaš unimer, onda ne znam šta da ti kažem. 
Knobove možeš lako da središ. Pogledaj ih sa strane, a pa negde će biti jedan šaraf, e pa pritegni ga.
A oni šarafi skoro na glavi (top lock) se nznm kako mogu popraviti, kontam da bi to trebao da zameniš. Prošvrljaj malo po prodavnicama (ili po njihovim sajtovima), mislim da ima da se qpi, ne sećam se već...
Edit: Mislim da bi to bila dobra qpovina.

Knobove možeš lako da središ. Pogledaj ih sa strane, a pa negde će biti jedan šaraf, e pa pritegni ga.

A oni šarafi skoro na glavi (top lock) se nznm kako mogu popraviti, kontam da bi to trebao da zameniš. Prošvrljaj malo po prodavnicama (ili po njihovim sajtovima), mislim da ima da se qpi, ne sećam se već...
Edit: Mislim da bi to bila dobra qpovina.
e fala na odgovorima:)
to za knobove okej, ali sam to napomenuo cisto da vam docaram da gitara nije nesto preterano ocuvana:) i dva od tri knoba mogu da se potope, ali samo jedan od ta dva to i radi kako treba:)
da, mejd in japan je, ako to dodaje na pozitivno ili negativno:)
to za knobove okej, ali sam to napomenuo cisto da vam docaram da gitara nije nesto preterano ocuvana:) i dva od tri knoba mogu da se potope, ali samo jedan od ta dva to i radi kako treba:)
da, mejd in japan je, ako to dodaje na pozitivno ili negativno:)
- KnightOfDoom
- Site Admin
Mejd in Dzapan je vrlo, VRLO pozitivno 

Da, meni su japanci cak bolji i od amera....Nego ovaj ja bih rekao da odes po prodavnicama i skontas se koliko bi te kostala popravka cijele gitare i onda da to dodas na cijenu koju bi ti on dao ako opet bude ispod onoga sto drugi nude onda GO FOR IT! 

- Rocket Roll
Za 150tak evra? Yeah!

sezax:
pa to nije frka iz prostog razloga sto je ona potpuno funkcionalna trenutno, tj, ono sto mi treba radi, recimo volume krci kad ga vrtis, ali mi to ne treba u toku sviranja jer ne sviram damage inc.
razdrndanost ne utice na neki zvuk, tipa nista ne tandrce dok sviras ili tako nesto. tako da ja mogu da je popravljam 'na rate' prakticno, tipa malo po malo, a u medjuvremenu da mi koristi full, tako da to necu da uracunavam.
taj rad, fala svima, ako se bude dao nagovoriti, kupujem:)
u principu bih je uzeo i da je no name, posto se stvarno cuje i svira dobro.
pa to nije frka iz prostog razloga sto je ona potpuno funkcionalna trenutno, tj, ono sto mi treba radi, recimo volume krci kad ga vrtis, ali mi to ne treba u toku sviranja jer ne sviram damage inc.

Kad vec ne utice na zvuk KUPUJ!Doolio wrote:sezax:
pa to nije frka iz prostog razloga sto je ona potpuno funkcionalna trenutno, tj, ono sto mi treba radi, recimo volume krci kad ga vrtis, ali mi to ne treba u toku sviranja jer ne sviram damage inc.razdrndanost ne utice na neki zvuk, tipa nista ne tandrce dok sviras ili tako nesto. tako da ja mogu da je popravljam 'na rate' prakticno, tipa malo po malo, a u medjuvremenu da mi koristi full, tako da to necu da uracunavam.