Classic vibe
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
- Reckoner78
Classic vibe
Poz svima, eto vam novog člana i mog prvog posta ; čitam vas već neko vreme , i konačno se nakanih da se regam x)
Konkretno pitanje, da predjemo na stvar : dugo se razmišljam o nekoj low-budget strat varijanti, i (najviše iz ovog foruma, a i od nekih prijatelja) zaključio sam da bi best-buy bio classic vibe model, a onda pre nekoliko dana iskoči ova varijanta za zaista super cenu: http://www.kupujemprodajem.com/Squier-c ... d=33311371
Dakle, pošto sam iz Užica nije mi baš za putovati , i tu dolazimo do moje dileme - da li se isplati uzimati je 'napamet'? Moguće da ću skočiti do Bg-a u narednom periodu , pa bih mogao probati novu u Mitrosu čisto da vidim kako leži u ruci, jelde, a što se tiče datog primerka, deluje mi ok oglas...
Ili, ima li koga ovde iz Danilovgrada, da ne zna možda dotičnog i sl, puno bi mi značilo.
Zahvaljujem unapred na svakoj sugestiji / savetu
Konkretno pitanje, da predjemo na stvar : dugo se razmišljam o nekoj low-budget strat varijanti, i (najviše iz ovog foruma, a i od nekih prijatelja) zaključio sam da bi best-buy bio classic vibe model, a onda pre nekoliko dana iskoči ova varijanta za zaista super cenu: http://www.kupujemprodajem.com/Squier-c ... d=33311371
Dakle, pošto sam iz Užica nije mi baš za putovati , i tu dolazimo do moje dileme - da li se isplati uzimati je 'napamet'? Moguće da ću skočiti do Bg-a u narednom periodu , pa bih mogao probati novu u Mitrosu čisto da vidim kako leži u ruci, jelde, a što se tiče datog primerka, deluje mi ok oglas...
Ili, ima li koga ovde iz Danilovgrada, da ne zna možda dotičnog i sl, puno bi mi značilo.
Zahvaljujem unapred na svakoj sugestiji / savetu
Re: Classic vibe
Dobro došao!
Ne mogu ti pomoći oko oglasa, nadam se da će se neko javiti u vezi sa tim, ali Classic Vibe su odlični instrumenti u tom cenovnom rangu. Ako ti treba Strat smrad™, imaćeš ga na pretek.
Ovaj Javorko je bio kod mene par dana, nikakvih zamerki nisam imao. Isto tako i Cortexov rosewood, tj 60's CV.
Čini mi se da je naveća razlika što 50's CV ima malo deblji vrat.

Ne mogu ti pomoći oko oglasa, nadam se da će se neko javiti u vezi sa tim, ali Classic Vibe su odlični instrumenti u tom cenovnom rangu. Ako ti treba Strat smrad™, imaćeš ga na pretek.
Ovaj Javorko je bio kod mene par dana, nikakvih zamerki nisam imao. Isto tako i Cortexov rosewood, tj 60's CV.
Čini mi se da je naveća razlika što 50's CV ima malo deblji vrat.
Super su gitare, nema tu greske. A za 250e se dobije gitara koja zvuci vrlo ozbiljno.
Istina, iako je to vrh kvaliteta Squier-a, cim uzmes Mexico u ruke, deluje robusnije i jos maaalko ozbiljnije, ali razlika je mala, i nije presudna. Uzmi slobodno taj instrument, stavise, ja sam na mom imao i floating Carl Verheyen fazon tremolo-a i drzalo je stim neverovatno.
Uhvatim sebe ne tako retko kako mi nedostaje ta gitarica...
Istina, iako je to vrh kvaliteta Squier-a, cim uzmes Mexico u ruke, deluje robusnije i jos maaalko ozbiljnije, ali razlika je mala, i nije presudna. Uzmi slobodno taj instrument, stavise, ja sam na mom imao i floating Carl Verheyen fazon tremolo-a i drzalo je stim neverovatno.
Uhvatim sebe ne tako retko kako mi nedostaje ta gitarica...
- Reckoner78
Hvala puno na pomoći, tako nešto i očekujem , i siguran sam da bi mi gitara bila sasvim dobra/dovoljna. Pa, ja već 10 god sviram kopiju LP-a firme Apollo, i prezadovoljan sam, kao i svi koji su imali prilike da je sviraju/čuju, tako da znam da neću biti razočaran. A već poduže patim za nekim stratom (moraš imati oboje, jelde), al nikako odvojiti pare , sve ode na pedale xD
Ovaj YT klip je merodavan isto kao i oglasi dotičnog Trifuna!guv'nor wrote:

... Čovek koristi 10x skuplju opremu od same gitare: Fulltone OCD - Boss DD20 - Fender Vibrolux Reverb ... na toj opremi bi i najjeftiniji bullet zvučao isto ... drugo pitanje je i to što biraju numere za prezentaciju gitare u kojima dubok i prostoran bas kao i zvonkost tona nemaju potrebe doći do izražaja

Kupuj i uživaj u životu.Reckoner78 wrote:.... dugo se razmišljam o nekoj low-budget strat varijanti, i (najviše iz ovog foruma, a i od nekih prijatelja) zaključio sam da bi best-buy bio classic vibe model...
- DrGreenthumb
- MF veteran

Ljubo, o'ma da snimiš sa jeftinijom opremom!
- Reckoner78
Mislim da je poslednja misao apsolutna istina; a ja sam jbg uvek 'overrationalizing' tip - 100 puta se prvo zapitam "a dal mi zaista treba to i to...."
A u pravu si i za telefone - za njih nikad nisam mario
Zapravo kad razmislim, čini mi se da sam postavio temu da bi dobio ohrabrenje za kupovinu.
Hvala Cortex , Guv'nor, Trzalice ; čuo sam baš ono što sam želeo

A u pravu si i za telefone - za njih nikad nisam mario
Zapravo kad razmislim, čini mi se da sam postavio temu da bi dobio ohrabrenje za kupovinu.

Hvala Cortex , Guv'nor, Trzalice ; čuo sam baš ono što sam želeo

- Reckoner78
Odlično zvuči ovaj 50', i možda mi je i vrat bolji, al u ponudi je 60'....
- Reckoner78
Videh sad da ima i 50's, al Lake Placid blue.... :/
Probaj obe, i vidi koja ti se vise svidja zatvorenih ociju (zvuk, osecaj itd), i tu kupi, bez mnogo filozofiranja.

- Reckoner78
Ma tu si u pravu 100% i time se i vodim, al mi trenutno predaleko da idem do Despotovca da probam gitaru, a ne planiram ni do Bg-a skoro kako bih probao u Mitrosu bar... a sumnjam da će dugo stajati u oglasima za ovaj novac .... that's my dilemma
Ili se strpeti pa sačekati neku drugu priliku , pošto prvo prethodno 'opipam' obe varijante....

У списима са обала Мртвог мора пише: "Прави мушкарац неће устукнути од lake Placid blue фарбе!" Па ти види.
- Dersu Uzala
Or you can swirl it kod onog havera sa foruma.
DrGreenthumb wrote:![]()
Ljubo, o'ma da snimiš sa jeftinijom opremom!

Nego mene više brine ovo:
Trzalica wrote: biraju numere za prezentaciju gitare u kojima dubok i prostoran bas kao i zvonkost tona nemaju potrebe doći do izražaja

Ako je njemu jasno šta je ovde hteo da kaže, ja sutra kačim gitaru o clean klin.
Inače, gitare demonstriram i ispobavam direkt u integrisanu zvučnu 12 god starog kompa

ovo je bio uporedni snimak CV i nekih drugih magneta... Da s' ti meni živ i zdrav.
Spoiler:
- Reckoner78
Hehe , drevna mudrost x)
Ma samo mi fali još da radim refinish...nisam ti ja taj tip avanturiste , za mene je plug&play samo
Ma samo mi fali još da radim refinish...nisam ti ja taj tip avanturiste , za mene je plug&play samo