@ Nemanja, slazem se da nema tona bez pojacala i tu nema dileme, samo sto ja svoje pojacalo( da, da, imam ga kuci

) jednostavno ne mogu da vucem 3-4 puta nedeljno po bivsoj Jugi i Evropi raznim prevoznim sredstvima

Ali, ja sam slusao par gitarosa( i to iz poznatih bendova) koji sviraju na pojacalo i ton im je jednostavno smece, da li nemaju ton u glavi ili jednostavno u prstu ne znam a sa druge strane takodje sam slusao ljude koji samo na procesoru dobiju 50 puta bolji ton od ovih.
Evo jedna preporuka za one koji sviraju kao i ja, dakle u miksetu:
obicno kazu da treba drzati EQ ( na kanalu miksete) sve na 0 poziciji,ali, probajte ovako ukoliko ima mikseta duplu parametriku(valjda se tako kaze) dakle fazon dynacord powermate i sl
Hi na -3
Mid na 250Hz a ispod ga dodajte za +6db
Low na -6 do -3db u zavisnosti od prostora i nivoa buke

PS. ova varijanta vazi za digitech i za boss procesore, na Line6 hd500 ne pije vodu iz mog licnog iskustva
Iznenadicete se dobijenim rezultatom, mene je dosta njih prilazilo da pita gde "krijem" pojacalo i ne veruju kad vide samo proc
@ Baba Slim, imam i gt10 i hd500 kao sto vec rekoh ali iz mog iskustva mnogo bolje izlazi gt10 i daleko je lakse svirati sa njim. Druga stvar, clean na hd500 nisam uspeo da namestim ni blizu onoga sto se meni svidja i ako sam pokusao razne varijante.
Chorus mu je krs krseva, mozda jedino nesto iole da lici na chorus je kada se igras sa pitch glide fazon freq +/-0.1...ostali efekti takodje ne mogu da se porede sa gt10...
Sa druge strane dinamika i reagovanje volume pota na gitari, tu skidam kapu hd500, distovi mooozda i tu skidam kapu
Na kraju krajeva, nekome mozda ne treba dobar clean i efekti vec samo dist i sl pa je opet stvar ukusa i potrebe
doksas wrote:
Za prvi klip znam da je koristio samo gt6 direct u mix a za drugi ne znam i cekam da mi odgovori
Upravo stigla potvrda da je i drugi klip gt6 direct u zvucnu kartu