Магнети за Телекастер

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Kristijan
Uvaženi član

Магнети за Телекастер

Post by Kristijan » 04 May 2015, 22:22

Потребни су ми предлози за магнете за Телекастер. Хтео бих да узмем неки сет магнета који није много намуњен и прангијав. Alnico 2, или можда 3, и да су бобине исте висине. Хајд' да вас чујем.

fattwang

Re: Магнети за Телекастер

Post by fattwang » 04 May 2015, 22:56

Fender American Vintage Telecaster Pickups.
Klasika, ugrađuje se u Tele '52
Accurate reproductions of original Fender Telecaster pickups
Constructed of Alnico 3 magnets and enamel-coated magnet wire
Bridge DC resistance: 7.2K, inductance: 3.27 Henries
Neck DC resistance: 7.7K, inductance: 2.45 Henries
Image

majtimika

Post by majtimika » 04 May 2015, 23:48

od ovoga ne moz prangijaviji

akos jeftino pogledaj gfs set profesional 63 ne salju za srbiju ali se sigurno moze iskombinovati nesto nekako, goran je ok za pristojnu cenu mos dobijes sta zelis, dimarzio tvang king jeftino a korektno,

iskreno ne vidim zasto se ogranicavati na flat poles

andrej]

Post by andrej] » 05 May 2015, 02:32

meni se svidjaju SD Antiquity. starinski zvuk, al lezi u svakom kontekstu.

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 05 May 2015, 08:41

majtimika wrote:iskreno ne vidim zasto se ogranicavati na flat poles
У питању је копија, и нису све ствари удешене као код Фендера, тако да грифплатна има 12 цола радијус, па ми се чини да је ОК да имам flat poles.

Да ли је неко имао искуства са овим магнетима:

http://www.seymourduncan.com/products/e ... i_pro_f_1/

Historik
MF veteran

Post by Historik » 05 May 2015, 19:09

Kristijane, ja imam ovaj SD u neck poziciji
http://www.seymourduncan.com/products/e ... ge_rhythm/

Ima bas lep, topao i zaobljen zvuk, ali i dovoljno dinamican i prodoran. Trenutno mi je uparen sa nekim bridge pickupom iz meksickog Fendera, dosta lepo to radi. Od kog je drveta telo gitare, to dosta utice na zvuk?

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 05 May 2015, 20:00

Тело је од јове. Ма још ми је магнет код врата и прихватљив, али бојим се да је овај код кобилице баш претерано прангијав. Док овај код врата баш лепо реагује на динамику свирања, овај код кобилице као да може да избаци звук у свега три корака, 0 - 80 - 100. Не знам да ли сам ти ово добро објаснио. Јасно је мени да тај магнет генерално треба мало више да гризе, не очекујем да цвркуће, али се нађем често у ситуацији да ми је и средња позиција преагресивна због овог магнета. Експериментисао сам са висином магнета, али не решава ми то проблем.

majtimika

Post by majtimika » 05 May 2015, 20:40

ako neces prangijanje zasto onda a2 a3 oni imaju vise visokih te su stoga i tanji i prangijaviji, ako se dobro razumemo oko termina ja bi isao na a5 oko 8k magnet flat polovi zaista nemaju nekog uticaja bez obzira na 12 inca radijus svejedno magnet stoji pod uglom

fattwang

Post by fattwang » 05 May 2015, 22:40

Da citiram samog sebe od pre jedno tri meseca:

Telecaster magneti:

Neck (od tamnog ka svetlom)
- Duncan STR-2 (hot for tele)
Veoma taman i nije toliko hot
- Duncan STR-1
Dobar, tamniji nego očekivano, vintge nivo
- Fender CS Texas Special
Dobar, ima jak izlaz, dobro se balansira sa ostalim bridge magnetima
- Goran 52
o.k. vintage nivo
- Fender Vintage
svetlijeg tona, vintage nivo

Bridge (od tamnog ka svetlom)
- Fender CS Texas Special
Jak, blues, masan ton, nije baš za tele čistunce
- Goran 52
dobro urađen, tamniji nego očekivano, malo je prenamotan
- Fender Vintage
Prijatan za uho, A3 magnet, vintage nivo, dobar balans u srednjoj poziciji sa neckom iz iste serije. U srednjoj poziciji zuje tj nisu RW/RP.
- Duncan STL-1 vint 54
Veoma lepo urađen. Oštar, čak i previše. A5 magnet

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 06 May 2015, 01:57

majtimika wrote:ako neces prangijanje zasto onda a2 a3
Кад год сам свирао гитару са А2 магнетима деловала ми је мало укроћеније него гитаре са А5 магнетима, односно деловало ми је да се на појачалу касније дешава брејкап са А2 магнетима. За А3 сам рекао да бих можда и њих узео у разматрање, али са њима имам најмање искуства, више сам слушао снимке него што сам их свирао. Имају лепу дефиницију тона, то ми се свиђа. Е сад, што се мене тиче, једно је када имам лепу дефиницију (кад није муљаво сазвучје), а друго је када се добија праштећи (прангијави) тон. Наравно, знам да није само врста магнета од пресудног значаја, кад је позиција код кобилице у питању свирао сам А2 магнете који имају једва преко 6 kOhm, али и оне који имају преко 8 kOhm, и то ми наравно не помаже у овој дилеми, јер нисам имао прилике да свирам баш исти тип гитаре са различитим магнетима, па да радим директна поређења. Све у свему, имам утисак да су ме разна пробуцкања на по пар минута више збунила него што су ми помогла. Кад год сам дошао до тог цинцулирања око тона - није ми било добро.
majtimika wrote:flat polovi zaista nemaju nekog uticaja bez obzira na 12 inca radijus svejedno magnet stoji pod uglom
И онако је 3. жица мало гласнија сама по себи, па нисам баш расположен за магнете који то додатно потенцирају. Осим тога, мени се чини да на Телекастеру са staggered poles буде мало уштинут бас, а ја то нећу. Шта знам, ја сам увек капирао да су staggered poles удешени због 7.25 радијуса, али може бити да грешим, нисам се претерано интересовао за порекло такве конструкције.

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 06 May 2015, 02:32

Texas Spec? :D :ziveli:

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 06 May 2015, 02:51

:D

Много је куме...

nesharm

Post by nesharm » 06 May 2015, 08:37

Mata je prodavao polovne Texas Spec za neku sasvim razumnu cenu. Sad da li je prodao?

bancika

Post by bancika » 06 May 2015, 10:14

Kristijan wrote:
majtimika wrote:flat polovi zaista nemaju nekog uticaja bez obzira na 12 inca radijus svejedno magnet stoji pod uglom
И онако је 3. жица мало гласнија сама по себи, па нисам баш расположен за магнете који то додатно потенцирају. Осим тога, мени се чини да на Телекастеру са staggered poles буде мало уштинут бас, а ја то нећу. Шта знам, ја сам увек капирао да су staggered poles удешени због 7.25 радијуса, али може бити да грешим, нисам се претерано интересовао за порекло такве конструкције.
posto stoji pod uglom, ispada kao da je za bridge magnet malo veci radius nego sto jeste, tako da ima smisla uzeti flat. Ako uzmes kulen pa ga preseces pod uglom, izgleda kao da ima veci radius :)

Post Reply