LM, sviram jedno dva-tri meseca western gitaru (samouko). Mojoj mladjoj sestri se dopala gitara. I ona bi da svira. Prvo sam pomislio da joj kupim novu: zbog njenih prstiju (pretpostavljam da devojke bas i nisu lude za zuljevima po prstima). A onda mi je proslo kroz glavu da imali dve gitare (klasicnu i akusticnu) - a ja bih kad-tad presao na elektricnu. nekako Nekako mi je milije da imamo akustaru (kada mi se bas svira) i elektricnu, nego dve akusticne. Sledece: nisam siguran koliko ce nju to da drzi, a preostali faktor su finansije

Svirao bih svasta (rock, blues, country, hard rock, malo punk-a i sl) - a u to svasta ne spada metal.
Svidjaju mi se gitare Les Paul oblika - nekako sam zakljucio da bi mi ona odgovarala po stilu sviranja. Mada nije imperativ. Koliko vidim, svuda kod nas (a i drugde) - LP (a ni kopije) nisu ni malo jeftine. Imam budzet od 300 eur, ali ne bih sve da potrosim na gitaru (ako ne moram) - s obzirom da sam pocetnik, a i da je vrlo verovatno da se necu profesionalno baviti muzikom. Svirka za moju dusu

Nasao sam par polovnih Apollo LP kopija za nekih 150eur. Dakle, i polovne gitare dolaze u obzir (ali mi treba savet sta da trazim). U Mitrosu imaju Epiphone LP Special II za 200+eur, za slicne pare je i novi Apollo kod Marica (nisam stigao da pogledam u drugim radnjama). Toliko otprilike dodje i nova Yamaha Paciffica (ako ne gresim) - koja nije LP oblika, ali gitara je gitara. Video sam da ljudi na forumu preporucuju Ibaneze i Arie...
Pojacalo ne bih uzimao sada, ako ne moram (pretpostavljam da mogu da je sviram preko kompa, imam solidne zvucnike i SB Live!). Gledao sam postove na forumu povodom mini pojacala (roland micro i oni marshalli od po 1W i 2W). Ne planiram da divljam, da budim komsije i sl. Ako mislite da je bolje da uzimam i pojacalo, onda trebam savet i za njega. I ako moze neko ukratko objasnjenje: sta je to reverb i cemu sluzi?

Hvala unapred na savetima!