gitara za shredding

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Guitar_thrill
MF veteran

gitara za shredding

Post by Guitar_thrill » 09 Apr 2008, 21:38

Tacnije ovako, uzeo bih gitaru koja ima floyd rose, tanak vrat i sve sto ti treba za pesme od MR. Biga i Steve Vai-a, preko npr. Whitesnakea, Van Halena ...tako nesto, oblik da nije neki suvise upadljic (BC Rich i kompanija :) ) ....ovo mi nije hitno, imam nesto vise od godinu dana fore,ali hocu tacno da odlucim sta mi treba pa da dobro ispitam i potrazim za to vreme.....budzet je 1000evra....

Rax13
MF veteran

Re: gitara za shredding

Post by Rax13 » 09 Apr 2008, 22:04

Uzmesh ovo i miran si... http://www.thomann.de/gb/ibanez_s5470bw_rvf.htm

Ili mozda ovo + zamena magneta (mozda i bolja soluzija poshto cujem da ZR2 ima problema sa sustainom...)... http://www.thomann.de/gb/ibanez_s470bk.htm

Ili mozda ovo + zamena magneta... http://www.thomann.de/gb/ibanez_rg1570sdb.htm

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 09 Apr 2008, 22:26

Image

vbraca
vrabac

Post by vbraca » 09 Apr 2008, 22:27

Uzmes ovo i miran si... :lol:

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 09 Apr 2008, 23:57

ne izgleda lose, mada ja vise volEm Jacksona.....imam jednu gitaru za hard rock-blues koji najvise volim da sviram,ali kako sve vse sviram u beendovima i trazim ljude,shvatam da cu jako tesko ili nikako uspeti da nadjem nekoga za tu muziku....tako da se odlucih na ovu varijantu.....ima li nekih Jacksona....?

Rax13
MF veteran

Post by Rax13 » 10 Apr 2008, 00:06

Nisam bash upucen u Jacksone... Probao sam DK2M i nije mi se svideo vrat, a i nije mi nekako "legla". Imao sam osecaj kao da sviram gitaru od 150e... Dodushe, bila je polovna...

Mozda ovako neshto? http://www.thomann.de/gb/schecter_daimo ... fr_bch.htm

Cuo sam samo reci hvale za SCHECTER gitare, pogotovo za C-1 hellraiser model...

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 10 Apr 2008, 00:09

Guitar_thrill wrote:hard rock-blues koji najvise volim da sviram,ali kako sve vse sviram u beendovima i trazim ljude,shvatam da cu jako tesko ili nikako uspeti da nadjem nekoga za tu muziku....tako da se odlucih na ovu varijantu.........?
Daj bre. :grummel_2:
Ne treba odustajati od bluesa jer ljudi vise vole metal...

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 10 Apr 2008, 00:10

ja sam svirao Jacksona RR, i odusevljen sam bio.....jedino mi malo smeta taj V oblik,posebno kada sviras sedeci,i mozda je malo suvise upadljiva za moj ukus.....ali jako dobra gitara za sviranje....!

Rax13
MF veteran

Post by Rax13 » 10 Apr 2008, 00:11

Moj savet ti je da probash SVE ZIVO!!! Pogotovo Ibanez S seriju...

I da... Keep on bluesin', no matter what... :wink:

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 10 Apr 2008, 00:22

Funkomat wrote:
Guitar_thrill wrote:hard rock-blues koji najvise volim da sviram,ali kako sve vse sviram u beendovima i trazim ljude,shvatam da cu jako tesko ili nikako uspeti da nadjem nekoga za tu muziku....tako da se odlucih na ovu varijantu.........?
pazi ovako, bar u Zrenjaninu, poznajem 4 coveka mojih godina,koji vole blues,sva 4 sviraju gitaru,znaci nema sanse za bend,poznajem njih 10-15 sto vole hard rock,njih 5 su naduvani pozeri-kreteni,njih 5 nema sluha ili prosto ne zna da svira,a onih ostalih 5 su ovi sto vole blues....ostalih 150 se dele na metalce i pankere....tako da tesko,bar dok ne odem na fax....a ne bih svirao metal, recimo David Lee Roth stvari i tako neki hard rock.....rposto ne znam ni gde da sviram blues....ima dva kafica u koje pustaju samo matorce,dok ti na ostalim mestima zvizde......ne znam kako je kod vas....
izvinjavam se za offtopic

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 10 Apr 2008, 01:32

Guitar_thrill wrote:
Funkomat wrote:
pazi ovako, bar u Zrenjaninu, poznajem 4 coveka mojih godina,koji vole blues,sva 4 sviraju gitaru,znaci nema sanse za bend,poznajem njih 10-15 sto vole hard rock,njih 5 su naduvani pozeri-kreteni,njih 5 nema sluha ili prosto ne zna da svira,a onih ostalih 5 su ovi sto vole blues....ostalih 150 se dele na metalce i pankere....tako da tesko,bar dok ne odem na fax....a ne bih svirao metal, recimo David Lee Roth stvari i tako neki hard rock.....rposto ne znam ni gde da sviram blues....ima dva kafica u koje pustaju samo matorce,dok ti na ostalim mestima zvizde......ne znam kako je kod vas....
izvinjavam se za offtopic
Mislim da je svugde tako sto se tice nalazenja ljudi za svirku... Ne samo sa bluesom nego sa svakom vrstom muzike ako zelis ozbiljno da "radis".

mr.flash

Post by mr.flash » 11 Apr 2008, 00:56

Rax13 wrote:Nisam bash upucen u Jacksone... Probao sam DK2M i nije mi se svideo vrat, a i nije mi nekako "legla". Imao sam osecaj kao da sviram gitaru od 150e... Dodushe, bila je polovna...

Mozda ovako neshto? http://www.thomann.de/gb/schecter_daimo ... fr_bch.htm

Cuo sam samo reci hvale za SCHECTER gitare, pogotovo za C-1 hellraiser model...
Cela C-1 serija je odlicna, i imas dobar raspon cene u odnosu na features. Za riff svirku metal-core i sl. je odlicna gitara, poslushaj Avenged Sevenfold obojica sviraju Scheckter i imaju dobar ton.
I naravno http://www.schecterguitars.com tu pogledaj i ostale instrumente.
Jedino pitanje je kako doci do Schectera kod nas, svi modeli koje sam video su kupljeni napolju.

mr.flash

Post by mr.flash » 11 Apr 2008, 01:00

Guitar_thrill wrote:Tacnije ovako, uzeo bih gitaru koja ima floyd rose, tanak vrat i sve sto ti treba za pesme od MR. Biga i Steve Vai-a, preko npr. Whitesnakea, Van Halena ...tako nesto, oblik da nije neki suvise upadljic (BC Rich i kompanija :) ) ....ovo mi nije hitno, imam nesto vise od godinu dana fore,ali hocu tacno da odlucim sta mi treba pa da dobro ispitam i potrazim za to vreme.....budzet je 1000evra....
Ja ti preporucujem Peavey Wolfgang, on je mozda koju stotinu skuplji ali vredi svaku paru. Ili ako odlucis da sacekas i ustedis, then go for the real thing - Musicman Axis.

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 11 Apr 2008, 09:23

e da Music Man Axis sam svirao i odusevljen sam gitarom, ali taj iblik gitare nikakno ne mogu da svarim, prosto me iritira :o

mr.flash

Post by mr.flash » 11 Apr 2008, 20:58

Taj tele-like oblik jeste nesto sto ume da nervira, ali je Axis je sam vrh Musicmanove ponude. Mozda bi mogao da pogledas i MM LUKE, Steve Lukather model koji je slican po ceni, ali Axis je i dalje bolja gitara. LUKE je ruzna gitara, ali je izuzetno svirljiva i ima EMG zvuk koji mi se nesvidja, medjutim mislim da moze odlicno da ti radi posao.

Image

Image

Image

Post Reply