YAMAHA SG200 pitanje
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
YAMAHA SG200 pitanje
Da li neko poznaje ovu gitaru, da li je svirao na njoj? Gde joj je mesto?
Pomalo poznajem Yamaha SG2000 i to je sjajna gitara, ali njena cena je negde 2.000+ dolara.
Pomalo poznajem Yamaha SG2000 i to je sjajna gitara, ali njena cena je negde 2.000+ dolara.
- Rocket Roll
Re: YAMAHA SG200 pitanje
Nisam je nikad svirao, ali da prokomentarišem: izgleda jednostavno & lepo.

Evo je pored "tate":

Evo je pored "tate":

Ja bih nju tako...posedovao!
To su extra gitare - ako je hardver ispravan, ima unikatan topli, zaobljeni, hummb ton; Veoma zna na momente da asocira na Les Paul; Ima taj weeping ton; Ja sam posedovao jednu crvenu tokom devedesetih, trup - mahagonija, fretboard pravi rosewood...Ako neko zna kako zvuce Ibanez LP, ova gitara je otprilike iste klase...Mislim da zvuce bolje nego danasnji Epiphone std i sl...
Pozdrav.
Imao sam prilike da sviram devedesetih na ovoj gitari koja je bila u vlasništvu mog prijatelja koji više nije sa nama.
kad kažem sviram ,mislim da sam je bukvalno koristio što na svirkama ,što na probama oko godinu dana.
početkom devedesetih ta gitara je polovna koštala 700 nemačkih maraka.
izuzetan vrat,niska akcija,hardver ,struja sve fenomenalno,za jazz ,rock,punk,metal.teška univerzijada i profesionalizam.zanimljivo je da spojevi preko potova idu preko štampane ploče a ne žice.teško je to uopšte porediti sa epiphonima posebno današnjim,a prošlo mi je kroz ruke sigurno
pet epija iz različitog perioda.
izuzetan instrument.
moram napomenuti da je na nesreću mog pokojnog prijatelja gitara završila tako što su je bukvalno neki robijaši maknuli kroz prozor i trampili je za prase na ibarskoj magistrali.
u pitanju je Yamaha SG 200 crna sa belim hamovima.kobilica nije orginalna ja sam je lično menjao.
ovo navodim čisto iz tog razloga ,da ako ste slučajno od nekog tezgaroša ovo kupili znate poreklo instrumenta.ništa više.
Pozdrav.
Imao sam prilike da sviram devedesetih na ovoj gitari koja je bila u vlasništvu mog prijatelja koji više nije sa nama.
kad kažem sviram ,mislim da sam je bukvalno koristio što na svirkama ,što na probama oko godinu dana.
početkom devedesetih ta gitara je polovna koštala 700 nemačkih maraka.
izuzetan vrat,niska akcija,hardver ,struja sve fenomenalno,za jazz ,rock,punk,metal.teška univerzijada i profesionalizam.zanimljivo je da spojevi preko potova idu preko štampane ploče a ne žice.teško je to uopšte porediti sa epiphonima posebno današnjim,a prošlo mi je kroz ruke sigurno
pet epija iz različitog perioda.
izuzetan instrument.
moram napomenuti da je na nesreću mog pokojnog prijatelja gitara završila tako što su je bukvalno neki robijaši maknuli kroz prozor i trampili je za prase na ibarskoj magistrali.
u pitanju je Yamaha SG 200 crna sa belim hamovima.kobilica nije orginalna ja sam je lično menjao.
ovo navodim čisto iz tog razloga ,da ako ste slučajno od nekog tezgaroša ovo kupili znate poreklo instrumenta.ništa više.
Pozdrav.
Ja posedujem crnu Yamahu SG200,svojevremeno sam je dobio u trampi sa nekim likom,prodavao sam je jedno vreme ali sam odustao jer mi je ipak zao da je se resim jer je gitara jedinstvena i ubija kakav zvuk ima,neki se kunu da je cak u rangu Gibsona ako ne i bolja.Ja sam na njoj doduse promenio dosta toga,pocev od magneta,pragova,elektronike itd. a i ona sama je bila dosta customizirana kada sam je uzeo.Imala je i lepljen headstock koji je bio polomljen medjutim to se ni najmanje nije odrazilo na zvuk.
@ kocamaya
Mozda je moja gitara ta o kojoj pricas,da nema mozda ugradjen Shift Wonderbar Tremolo ??
@ kocamaya
Mozda je moja gitara ta o kojoj pricas,da nema mozda ugradjen Shift Wonderbar Tremolo ??

Ko zna kakve je transformacije doživeo taj instrument ,da li je u zemlji,da li je čitav ili ko zna šta.
gitara nije imala tremolo i nije bila oštećena u bilo kom smislu.
sve je to daleka prošlost i pomenuh je čisto samo kao jedan događaj na mom gitaroškom putu ,a vezan za model koji pominjemo.
šta reči prijatelju.sve najbolje.ne verujem da je to ta gitara ,a i da jeste koga to uopšte zanima.
gitara nije imala tremolo i nije bila oštećena u bilo kom smislu.
sve je to daleka prošlost i pomenuh je čisto samo kao jedan događaj na mom gitaroškom putu ,a vezan za model koji pominjemo.
šta reči prijatelju.sve najbolje.ne verujem da je to ta gitara ,a i da jeste koga to uopšte zanima.
Ma naravno da su male sanse da je to TA gitara,pomenuo sam cisto onako
A i nije bas da sve vrvi od Yamaha SG gitara u Srbiji
Svakako dobra dzitra

Vec 20 godina sam ponosni vlasnik YAMAHE sg 200 ( crnka). Ima zaista fenomenalan zvuk, na tragu Gibsona ali topliji i masniji. Nekako mi ima "zenski" zvuk, u najboljem smislu reci
. Pre godinu dana sam bridge pickup vezao paralelno i dobio sam cistiji zvuk (malo vuce na single coil) ali je i dalje zadrzala tu toplinu. Preporuka pre svega za blues, jazz i extremne varijante har core i metal (gde je potreban tezi zvuk).