Fender ili Gibson
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Fender ili Gibson
Fender ili Gibson pitanje je sad
- Rocket Roll
Re: Fender ili Gibson
Jabuka ili kruška? Baba ili žaba?
Znam ja da su i jabuka i kruška voćke, i da su i baba i žaba živa bića, ali sem toga - poređenje je neumesno.
Znam ja da su i jabuka i kruška voćke, i da su i baba i žaba živa bića, ali sem toga - poređenje je neumesno.
- Guitar_thrill
- MF veteran
aaaaaa ne mogu da se odlucim,jeste da volim Strata....a i Telecastera....ali isto tako volim i Les Paula i Firebirda...moooozda kada bih gledao kao neki brend onda Gibson, jer su oni koliko ja znam uvek pravili samo najkvalitetnije,a Fender ima svasta....ali jos necu da glasam,osecam da bih mogao da zazalim 

Da mi ponude besplatnog gibsona i fendera, uzeo bih fendera u svako doba dana i noci, bez obzira koliko je teoretski "bolji" gibson.
Sem kad bih mogao da prodam gibsona i kupim 2 fendera...
Sem kad bih mogao da prodam gibsona i kupim 2 fendera...
Ko da si pitao plavuša u roze miniću sa izuzetnim atributima ili vamp crnka sa istim takvim atributima....I jedana i druga su extra,stvar je ukusa i trenutne inspiracije...
Lepa komparacijaBlingo wrote:Ko da si pitao plavuša u roze miniću sa izuzetnim atributima ili vamp crnka sa istim takvim atributima....I jedana i druga su extra,stvar je ukusa i trenutne inspiracije...

U tom smislu ja ću reći: I FENDER I GIBSON !!!
Blingo wrote:Ko da si pitao plavuša u roze miniću sa izuzetnim atributima ili vamp crnka sa istim takvim atributima....I jedana i druga su extra,stvar je ukusa i trenutne inspiracije...
E vidis, kad bi doslo do ovakve dileme.... Ja biram VAMP crnku!!!
Pink ne volem itsch, a ni plavuse bas nesto ne obozavam...

- Guitar_thrill
- MF veteran
da sto se mene tice mislim da je ovo kljucno.....Blingo wrote:Ko da si pitao plavuša u roze miniću sa izuzetnim atributima ili vamp crnka sa istim takvim atributima....I jedana i druga su extra,stvar je ukusa i trenutne inspiracije...
- Chord-Master
- MF veteran
Dopada mi se Blingovo poredjenje
Volim i Gibson i Fender, tako da sto se mene tice, tu nema glasanja.
Dva veoma jaka brenda, i jedan i drugi su svojevremeno imali veoma bitnu ulogu na muzickoj sceni i u svim aspektima su potpuno drugacije gitare.
Page je svirao Les Paul-a na sceni a Telecaster-a u studiju, Gilmour koji je poznat po svojim stratovima, je citav jedan album odsvirao na Les Paul-u, dakle sve sto se moze reci je da su i Gibson i Fender proizvodjaci jako kvalitetnih gitara, a sve ostalo zavisi od licnog ukusa i toga da li je za neke potrebe bolja gitara sa single-ovima (ako govorimo o uobicajenom Stratocaster-u i Telecaster-u) ili gitara sa hum-ovima.

Volim i Gibson i Fender, tako da sto se mene tice, tu nema glasanja.
Dva veoma jaka brenda, i jedan i drugi su svojevremeno imali veoma bitnu ulogu na muzickoj sceni i u svim aspektima su potpuno drugacije gitare.
Page je svirao Les Paul-a na sceni a Telecaster-a u studiju, Gilmour koji je poznat po svojim stratovima, je citav jedan album odsvirao na Les Paul-u, dakle sve sto se moze reci je da su i Gibson i Fender proizvodjaci jako kvalitetnih gitara, a sve ostalo zavisi od licnog ukusa i toga da li je za neke potrebe bolja gitara sa single-ovima (ako govorimo o uobicajenom Stratocaster-u i Telecaster-u) ili gitara sa hum-ovima.
Tesko je to pitanje, ipak necu glasati. 

Da sam se rodio kao gitara, bio bi Fender 

Jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee....
Ne mogu da verujem koliko filozofirate oko ovako jednostavne stvari.
Koju biste vi gitaru radije imali i gotovo a ne koja je gitara znacajnija u istoriji covecansta.
Ne mogu da verujem koliko filozofirate oko ovako jednostavne stvari.

Koju biste vi gitaru radije imali i gotovo a ne koja je gitara znacajnija u istoriji covecansta.
Gibson!
Mada rado bih posedovao obe
ali kad bih morao da biram izmedju ove dve definitivno GIbson
P.S. Ovo mi je prvi post sa Linux-a,jej
Mada rado bih posedovao obe

P.S. Ovo mi je prvi post sa Linux-a,jej

- Chord-Master
- MF veteran
Ne filozofiram, nego volim jednako i Fender-a i Gibson-a i to je kraj price 

Chord-Master wrote:Ne filozofiram, nego volim jednako i Fender-a i Gibson-a i to je kraj price
Ma znam bre, salio sam se...

Lupis jednu i zdravo.