Šta Mislite O Music Man Gitarama?
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
-
davidgilmour
Šta Mislite O Music Man Gitarama?
sta mislite o ovim gitarama ? posebno onaj Axis, nesto....slusao sam jednog lika kako svira na njemu, i mnogo mi se svideo zvuk...
kako ih poredite sa fenderima i gibsonima 
Re: music man
Evo imamo na forumu vlasnika jednog "muzicara" muslim da ce ti on najbolje reci , ja mislim da su skupesta mislite o ovim gitarama
- DrGreenthumb
- MF veteran
Music Man je firma koja je osnovana od strane Leo Fender-a a kasnije otkupljena od Ernie Ball-a. Najpoznatija je po izuzetnim bass gitarama koje su jako cenjene. Music Man proizvodi instrumente iskljucivo po porudzbi, tako da je svaka gitara u neku ruku custom made za tog kupca, doduse mnoge muzicke radnje narucuju vise gitara koje kasnije prodaju pa to malo gubi smisao, ali ako Vas mrzi da cekate 6-7 meseci da Vasa gitara bude izradjena, to je jedini nacin. Vecina modela su signature modeli (Albert Lee, Steve Morse, John Petrucci, Steve Lukather, Benji Madden) a ostale su Silhouette i Axis (nakadasnji EVH model) kao i S spin-off Sub. Moj licni utisak je da su to mozda najsvirljiviji i najkvalitetnije izradjeni instrumenti na svetu, naravno uzimajuci u obzir cost/price aspekt (ja do sad nisam probao kvalitetniji instrument u tom cenovnom rangu), ko se jednom navuce na MMEB vrat, svaki drugi ce mu biti kao veslo
U Maricu imas nekoliko komada koje mozes da probas, ali kao i svaka gitara tog ranga, izuzetno je okrutna i zahteva vrlo cistu tehniku, greske ne prasta nego ih pojacava, a sam model koji ja sviram (John Petrucci) je vrlo poznat po tome, ne postoji ta kolicina gain-a koja ce ga zamuljati. Ali to je (barem meni) veliki plus. Tera te da budes bolji muzicar.Ja sam pre MM-a svirao dosta gitara, ukljucujuci i Jem 7VWH (cije mi je posedovanje bio zivotni san) ali kad sam uzeo JP-a otvorili su mi se potpuno novi vidici
A poredjenje sa Gibsonom i Fenderom je potuno neumesno jer su to masprodukcione firme sa stotinama razlicitih modela za sve slojeve trzista, samim tim i mnooogo slabijim QC (cak i za najskuplje modele - prosto neverovatno), dok je MM mala beskompromisna porodicna firma. Negde vise u rangu Suhr-a, Andersona ili mozda Taylor-a, ali to je vec druga (i duga) prica...
Cheers!
Cheers!
-
davidgilmour
ok, prilicno mi je jasnije, ali me neke skracenice bune "QC" i tako to 
Qualty Control!!!
- Mithrandir
- MF veteran
Tri gitare su mi san i zivotni cilj mi je da zaradim dovoljno da mogu da ih kupim:
1) Fender Stratocaster Rory Gallagher Signature model
2) Taylor Custom electric guitar (Koa)
Ali, moja ultimativna gitara (ne racunajuci Gilmourov "black strat" koji ne mogu da posedujem
) jeste Ernie Ball Music Man JP BFR-7
Sad na stranu sto nijednu nisam probao
o svakoj sam citao utiske, ali i imena koja stoje iza ovih gitara (a i bogami cena) garantuju vrhunski kvalitet. Ako nesto volim kod zvuka Johna Petrucci-a to je versatilnost (kao i DT uopste) i zato hocu ovakvu gitaru. Mislim da je mali broj ljudi koji se pitaju kakva je Music Man gitara, vec kako da dodju do novca da je kupe
@ DrGreenThumb: A sad ja znam zasto je tvoj solo za onu Reverse-ovu stvar onako dobar
P.S. Da znam da su mi skromne zelje (wishful thinking jbga)
Ali, moja ultimativna gitara (ne racunajuci Gilmourov "black strat" koji ne mogu da posedujem
Sad na stranu sto nijednu nisam probao
@ DrGreenThumb: A sad ja znam zasto je tvoj solo za onu Reverse-ovu stvar onako dobar
Ja bih JP sa 7 zica i piezo elektronikom, ako moze da se zapakuje za poneti! 
- DrGreenthumb
- MF veteran
Lep izbor, doduse ja bih uzeo nekog 60s strata i toliko ga svirao da napravim od njega RG-u nalik, ne bih nikad pristao da dam dzak para samo zato sto je gitara vestacki relic-ovana. Kad je ti izakas to ima svoj smek i gitara dobije svoj neki identitet, svaku parku pamtisMithrandir wrote:Tri gitare su mi san i zivotni cilj mi je da zaradim dovoljno da mogu da ih kupim:
Ali, moja ultimativna gitara (ne racunajuci Gilmourov "black strat" koji ne mogu da posedujem) jeste Ernie Ball Music Man JP BFR-7
![]()
Sad na stranu sto nijednu nisam probaoo svakoj sam citao utiske, ali i imena koja stoje iza ovih gitara (a i bogami cena) garantuju vrhunski kvalitet. Ako nesto volim kod zvuka Johna Petrucci-a to je versatilnost (kao i DT uopste) i zato hocu ovakvu gitaru. Mislim da je mali broj ljudi koji se pitaju kakva je Music Man gitara, vec kako da dodju do novca da je kupe
![]()
@ DrGreenThumb: A sad ja znam zasto je tvoj solo za onu Reverse-ovu stvar onako dobar![]()
Taylor su neverovatne gitare, ali su skupe i toliko ruzne da su prelepe (kao Albert Lee MM).
Btw, Petrucci-ev model uopste ne zvuci preterano DT-ovski, tj. ako ne juris taj ton (Mesa Mark-ovi i ta klapa) i prilicno je low output za gitaru koju svira metal muzicar. Mislim da je bas zbog toga tako precizna. Inace u Americi, MM gitare (pogotovu polovne) nisu narocito skupe, Silhouette moze da se nadje za 600-900 dolara, Axis za 800-1000, JP za 1200+ itd. Tako da nisu toliko nedostizne a izvikane kao, recimo, Gibsoni novije generacije. Ako imas nekog da donese, moze da se nadje bas dobar deal.
- DrGreenthumb
- MF veteran
Skoro je neko prodavao bas takvu, cijena - prava sitnica - 2 k+ evra...cccira wrote:Ja bih JP sa 7 zica i piezo elektronikom, ako moze da se zapakuje za poneti!
- Mithrandir
- MF veteran
Da, da...Pretpostavljao sam da je Mesa dala konacan zvuk. Ne sumnjam da JP model moze da postigne sve sto bih trazio od gitare...
Za RG model i relic-ovane gitare se potpuno slazem... Samo toliko mi se svidja bas taj izgled, a da ne spominjem sto bi trebala da bude slicna Rory-evoj gitari.
Ah...piezo...Jos jedan razlog zbog cega treba posedovati tu gitaru!
Za RG model i relic-ovane gitare se potpuno slazem... Samo toliko mi se svidja bas taj izgled, a da ne spominjem sto bi trebala da bude slicna Rory-evoj gitari.
Ah...piezo...Jos jedan razlog zbog cega treba posedovati tu gitaru!
Nemam nista sitnoDrGreenthumb wrote:Skoro je neko prodavao bas takvu, cijena - prava sitnica - 2 k+ evra...cccira wrote:Ja bih JP sa 7 zica i piezo elektronikom, ako moze da se zapakuje za poneti!
Btw. mislim da gospoda iz Rni Bola stavljaju neku drogu u njihove gitare jer kogod da je probao nekog mjuzikmena je bio odusevljen. Svi naglasavaju svirljivost ovih gitara, i nije mi bas jasno u cemu je fora? Sta to oni znaju sto niko drugi ne zna? Sta je toliko specijalno u njihovim gitarama pa ih svi nalaze udobnim i svirljivim?
- goodlikesweeper
Mozda zato sto su pravljene za "The Progfateher"-a?
Nema tu zajebancije....

- Mithrandir
- MF veteran
Hahah, jeste ti genijalan avatar
Elem, mislim da bi covek sa mog avatara mogao da kaze zasto se raspituje? Mislim ako kupujes da se nadjemo da je pipnem jednom
Elem, mislim da bi covek sa mog avatara mogao da kaze zasto se raspituje? Mislim ako kupujes da se nadjemo da je pipnem jednom
- DrGreenthumb
- MF veteran
Mejbibejbi, vecina ljudi koji sviraju Rnie su toliki fanovi da nijednu drugu ne gledaju, a neki imaju desetine. Cudno, u najmanju ruku, ali Sterling Ball, aka Big Poppa, je uspeo da izgradi jednu porodicnu atmosferu manufakture kod populacije koja svira istoimene gitare. Stalno visi na forumu istog, i sve sto vam nije jasno mozete ga licni pitati, kao i Artiste koji s vremena navrate na veceru kod njega pa usput odgovaraju na poruke forumasa (Luke i JP pre svega, i Vinnie Moore dok je svirao MM). Druga stvar je njihova predanost krajnjem konzumentu i teznji da njihov proizvod bude sto savrseniji. Usput, koriste vintage oneway-action truss-rod-ove, na vecini vratovi su nefinisirani, pragovi su savrsene visine, izbruseni tako da se gitara cini kao da je svirana 20 godina. Jednostavno - pravljene su za profi muzicare, bez ulagivanja sirokim narodnim masama - jednostavno ali jebitacnocccira wrote:Nemam nista sitnoDrGreenthumb wrote:Skoro je neko prodavao bas takvu, cijena - prava sitnica - 2 k+ evra...cccira wrote:Ja bih JP sa 7 zica i piezo elektronikom, ako moze da se zapakuje za poneti!![]()
![]()
Btw. mislim da gospoda iz Rni Bola stavljaju neku drogu u njihove gitare jer kogod da je probao nekog mjuzikmena je bio odusevljen. Svi naglasavaju svirljivost ovih gitara, i nije mi bas jasno u cemu je fora? Sta to oni znaju sto niko drugi ne zna? Sta je toliko specijalno u njihovim gitarama pa ih svi nalaze udobnim i svirljivim?
-
davidgilmour
ne kupuje, ali jednom ce imati para, pa ce morati da se odluci za zivotnu gitaru
ovaj Axis mi je bas zapao za oko (uvo)