Šta Mislite O Fenderu Telecasteru?
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Šta Mislite O Fenderu Telecasteru?
nedavno sam dobio od prijatelja koji je gitarista atomskog sklonista fender telecaster(USA)highwaione seria,ali ju je on preradio pa sam dobio njihov originalan ton.....
zanima me vase misljenje o telecasteru....thnx:D
zanima me vase misljenje o telecasteru....thnx:D
Re: Fender telecaster
Fino je to, ali "originalan ton" se ne dobija samo gitarom(vec pojacalo,efekti i na kraju prsti), a pitam se sta je to puno imao preraditi??
Inace, o telcu sve najbolje.
Moja omiljena hardtail solid body gitara. Činjenica da se ova gitara i danas dosta koristi govori koliko je tačna izreka "Less is more". Predpostavljam da je teško napraviti jednostavniju gitaru od Telecastera 

- mislim_stvarno
Meni najomrazeniji zvuk od svih gitara koje sam cuo... Previse svetli singlovi.
definitivno nije gitara za chistunce! imao sam 3 teleta u svojoj karijeri""""" ,nijedna gitara nema takav opseg zvuka, ta gitara je ludilo
Definitivno nije gitara koja može da "kupi" svakoga, meni je baš taj zvuk singlova sa jakim punchom glavna fora kod Telecastera, to je odvaja od drugih gitara. I baš volim osnovnu verziju sa singlovima, nisu mi varijante sa humbuckerima zanimljive. Jedina "novotarija" koju prihvatam je 6-saddle bridge umesto klasične 3-saddle bridge varijante.
Kako imas srca da se odreknes "kadice"?Kristijan wrote:Jedina "novotarija" koju prihvatam je 6-saddle bridge umesto klasične 3-saddle bridge varijante.

Ajd' sada ozbiljno

Inace, slazem se, toliko jednostavna gitara, a toliko dovoljna za sve... Samo da se ugoji kasica prasica i eto mene...
Imam Tele Highway One 3color USA maple...prezadovoljan sam njome mada, zeleo sam vintage'52 ali... nije bilo novca za to. U kombinaciji sa HotRod Deluxe ovaj Highway otkida, jedino, mozda kasnije postavim little'59 bridge humbacker radi masnijeg crunch tona! Bridge saddle (3) ne bih nikada menjao za (6) posto je ovo perfektno kodirano!!!
Telecaster je VRH !!!
Telecaster je VRH !!!
Ton ide iz prsta.......XtrmntR wrote:Fino je to, ali "originalan ton" se ne dobija samo gitarom(vec pojacalo,efekti i na kraju prsti), a pitam se sta je to puno imao preraditi??
a efekti samo ako trebaju............
Moj telekaster sa Twang kingovima...........

meni je to jako ruzna gitara u svakom slucaju-malo mi je suvise texas.od fendera uvek stratocaster svidja mi se onaj lone star
...HOHOHO glava od teleta me je uvek podsecala na glavu strata, ali poluistopljenu na vatri , ili sladoled koji je bio tog oblika, a sad je ovog. kao neki lepi propali experiment! tele aj luv ja!podseca me na sve samo ne na cowboye...
Pazi, cinjenica je da sve ove chicken pickin' ubice sto haraju country scenom najvise vole Telecaster zbog twangy zvuka, ali ni ja ne vezujem Telecaster za kauboje, mislim da je to daleko univerzalnija gitara nego sto ljudi danas prikazuju.
Meni se ne svidja ni izgled ni zvuk telecastera. Ali dobro, to je samo moje misljenje 

- Highway One
Izgled mi se ne svidja , a ton i nije losh
Ovo je malo offtopic, ali nisam hteo da otvaram novu temu zbog jednog commenta.
Fender Stratocaster cini mi se da je S2 .... neki br. Nije bitno. Americanac isao lik u ameriku po njega... Neki dan sam mu ga stimovao, gitara dok je na stalku izgleda odlicno, zvuk . .. . nema reci, ali sto ima prasine na njemu, ima dve-tri ogreboine ko da je neko noz vuko po njemu... Ja da imam gitaru koju je on platio 2500 USD polirao bi je kad ustanem, pre sviranja, posle sviranja, pre leganja na spavanje, znaci 6-7 puta dnevno... Sta vi mislite o tome?
Fender Stratocaster cini mi se da je S2 .... neki br. Nije bitno. Americanac isao lik u ameriku po njega... Neki dan sam mu ga stimovao, gitara dok je na stalku izgleda odlicno, zvuk . .. . nema reci, ali sto ima prasine na njemu, ima dve-tri ogreboine ko da je neko noz vuko po njemu... Ja da imam gitaru koju je on platio 2500 USD polirao bi je kad ustanem, pre sviranja, posle sviranja, pre leganja na spavanje, znaci 6-7 puta dnevno... Sta vi mislite o tome?