J&D (Jack and Danny) Gitare

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
sirac-šunka
vragolan

J&D (Jack and Danny) Gitare

Post by sirac-šunka » 31 Dec 2008, 16:10

Evo jedna tema posvecena J&D gitarama.

Juce sam bas, onako usput svratio do jedne muzicke prodavnice i zatekao citavu hrpu ovih gitara raznih oblika i boja.
Najvise mi se dopao jedan Strat, sunburst, maple fingerboard iz jednog dela vrat i bez one crte pozadi. Vrat je bio skroz savrsen, finis na njemu ni predebeo ni pretanak, bad kako valja i bas mi je i debljina bila odgovarajuca.
Gitara u celini radi i zvuci extra.

Sve je super, osim (ocekivalo se nesto, zar ne? :) ) na deklaraciji ladno pise: "Body: Ginko".
Uopste mi nimalo nije jasan ovakav izbor drveta. Koliko mi se cini to i nije najjeftiniji izbor, ali zasto nije jova!?
Cena je oko 150evra i za te pare to je definitivno najbolji strat koji sam ikada probao.

Pored ove gitare, zanimljiv je bio i jedan bass, fretless bez oznaka, kombinacija bukva-javor (za telo), javor grif cist i gladak... mmmm... jako lepa gitara, cena je malo jaca, oko 400evra, ali ja bih rekao da vredi.

Sve u svemu ako neko ima neka iskustva o ovim gitarama neka postuje ovde.
Ako je niko ikada video i okusio telo gitare od Ginko drveta, neka se javi. Sta vi mislite o ovoj kombinaciji?

Historik
MF veteran

Re: J&D Gitare!

Post by Historik » 31 Dec 2008, 16:36

Kupio je moj brat od ujaka J&D startokastera sa humbom u bridgu, otpr. za iste pare o kojima ti pricas. Odmah smo je uporedili sa nekolicinom gitara koje imam u kuci i utisak je sledeci: drvenarija je stvarno odradjena prilicno kvalitetno. Sa druge strane, elektronika je potpuno zakazala. Magnet u bridgu je 3 puta jaci od preostala dva (podizanje i spustanje nije bas mnogo pomoglo), zvuk je nekako slab i sa premalo sustaina. Potovi su katastrofa. Cak ni pragovi nisu bili istonirani kako treba (zujanje oko 5 ili 7og praga, vise se ne secam). U svakom slucaju nije losa solucija za pocetnika, ali iz tvojih postova se vidi da ti ne spadas u tu kategoriju. Mozda je isplativo budzenje iste, ako se neko od majstora sa sajta izjasni pozitivno o drvenariji. Civije su takodje lose, to sam zaboravio.

Rocket Roll

Re: J&D (Jack and Danny) Gitare

Post by Rocket Roll » 31 Dec 2008, 17:25

Homepage: http://www.jandd-guitars.com/

Hausbrand poznatog nemačkog lanca prodavnica Musicstore (http://www.musicstore.com/en_EN/EUR), smatraju se prilično dobrom ponudom za male pare.

Problem je u tome što je par modela koje sam do sad video i kod nas imalo "izvozne" cene - mislim na "Recommended Retail Price" kako je navedena na Musicstore - a one su triput veće nego realne cene jer služe samo marketingu.

Highway One

Post by Highway One » 01 Jan 2009, 17:18

sirac-šunka wrote:Evo jedna tema posvecena J&D gitarama.

Juce sam bas, onako usput svratio do jedne muzicke prodavnice i zatekao citavu hrpu ovih gitara raznih oblika i boja.
Najvise mi se dopao jedan Strat, sunburst, maple fingerboard iz jednog dela vrat i bez one crte pozadi. Vrat je bio skroz savrsen, finis na njemu ni predebeo ni pretanak, bad kako valja i bas mi je i debljina bila odgovarajuca.

Sve je super, osim (ocekivalo se nesto, zar ne? :) ) na deklaraciji ladno pise: "Body: Ginko".
Uopste mi nimalo nije jasan ovakav izbor drveta. Koliko mi se cini to i nije najjeftiniji izbor, ali zasto nije jova!?
Cena je oko 150evra i za te pare to je definitivno najbolji strat koji sam ikada probao.

Pored ove gitare, zanimljiv je bio i jedan bass, fretless bez oznaka, kombinacija bukva-javor (za telo), javor grif cist i gladak... mmmm... jako lepa gitara, cena je malo jaca, oko 400evra, ali ja bih rekao da vredi.

Ako je niko ikada video i okusio telo gitare od Ginko drveta, neka se javi. Sta vi mislite o ovoj kombinaciji?
Ako mislim na isto onda je to ona gitara u liri oko 14000din. valjda mislim da ima malo tanji vrat od fender strata i da ima malo ravniji fingerboard
Ja ga nisam probao sa pojacalom , ali ovako je za te pare vrlo fin stradza
"za te pare to je definitivno najbolji strat koji sam ikada probao."

Duksey

Post by Duksey » 27 Feb 2009, 23:40

Ja se razmisljam da kupin model JD-90, recimo da je to kopija prs-a, mada lici na strata po obliku. Da li neko ima sta da kaze u vezi te gitare?

Mithrandir
MF veteran

Post by Mithrandir » 28 Feb 2009, 00:03

Igrom slučaja baš sam danas imao priliku da probam jednu ili dve J&D gitare. Pre nego što bilo šta napišem, moram se ograditi da zaista retko koja gitara ostavi dobar prvi utisak na mene.
U radnju sam ušao da bih isprobao procesor. U tu svrhu sam u ruke dobio jednu od mnogobrojnih J&D gitara na zidu (ne sećam se modela). Gitara mi se nikako nije dojmila. Vrat je još i ok, ali elektronika, potovi, raštimavanje... Sve kako je Historik napisao. Ta gitara je bila oko 14 hiljada.
Sledeću koju sam uzeo u ruke je bila "kopija PRSa", ako se može tako nazvati (nađoh na sajtu, trebalo bi da je model JD-Duke10Q). Sem inlaya (nekakve ptičice :D ), ne bih rekao da ova gitara ima puno dodira sa PRSom. Nju sam, doduše, probao na suvo, pa mogu samo govoriti o nekakvom feelingu i finishu (koji mi se učinio sasvim solidan). Nema ni govora o svirljivosti PRSa (a imam iskustva samo sa SE modelima PRSa)! Ipak, cenu koja je, ako se dobro sećam, preko 60 hiljada ne opravdava, ako mogu takav zaključak doneti. Niti jedna J&D gitara tamo me nije privukla, nije mi ulivala poverenje kada bih je uzeo u ruke.

To je moj rather brief susret sa ovim gitarama, i molim da se kao takav uzima sa rezervom.

Duksey

Post by Duksey » 28 Feb 2009, 12:51

Au, mnogo je to para za jandd, koliko sam ja skontao to je kineska marka. Mada mozda gresim, ali sve su im gitare nizeg kvaliteta

MUzzY

Post by MUzzY » 28 Feb 2009, 13:34

J&D Series/
Single Cutaway Hollow Series
JD-SA20

Jel ima ovih modela kod nas?

Duksey

Post by Duksey » 28 Feb 2009, 14:02

Izguglaj... Mada nasi trgovci su cudni sto se interneta tice. Nadjes nesto na netu odes tamo, kazu nema, nisu ni imali dugo, a imace tek za pola godine. A opet nadjes nesto sto nema veze sa onim sto oglasavaju na netu.

Duksey

Post by Duksey » 01 Mar 2009, 14:47

A jel neko probao j&d JD-90? Kosta nesto vise od 15000 din.

ZOZON

Post by ZOZON » 02 Mar 2009, 20:19

brate za te pare neces naci nista pribliznog kvaliteta, cak ni ne zuji na nekim pozicijama kao mnogo skuplje gitare. ako bas oces da pojacas neki magnet uvek mozes kupiti za 30 ak eurova niki firmirani magnet polovan da pojacas neku poziciju. sada cu ti poslati nesto da vidis. covek koji je za mene zakon za gitaru napravio mu fender njegov model strata bez srednjeg magneta.
sirac-šunka wrote:Evo jedna tema posvecena J&D gitarama.

pacifik

Post by pacifik » 08 Jun 2012, 10:21

http://www.musicstore.com/en_EN/PTE/Jac ... 007397-002
Nesto vise o ovoj gitari?
Ima li neko iskustva?

mortcinder

Post by mortcinder » 08 Jun 2012, 10:39

ja sam uzeo jedan tele za kucnu varijantu, zadovoljan sam. :D

DzoniBre

Post by DzoniBre » 30 Jun 2012, 23:41

Ja svirkam na J&D Telecaster Deluxe model,nashville kopija.
3 singla,jebe kevu,izdrndao sam ga na punom djavolu svirki,gitarica za 200 jevreja cepa,moze svasta da se radi.
Veoma dobro odradjena,Rosewood fretboard,2 piece guitar, boja mleko-kafe. :D A malo masivniji od klasicnih telecastera,dupli binding. :D
Ses za te pare,poredili ga sa mexikancem Fenderom,i skoro pa ga jede. I posle skoro 2 godine,nemilosrdno je tandrcem, a djitrica trpi li trpi. :D

Po meni,njihove su lutrija. Il izvuces panj (al lep) il izvuces jebozovnu sekiricu. :D

Post Reply