Fender Highway One Stratocaster MIA
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
-
Fender Highway One Stratocaster MIA
Zanima me vase misljenje o ovom modelu Fendera.
http://www.thomann.de/de/fenderhighway_ ... w_3tsb.htm
Da li ga je neko probao ili ga mozda i poseduje?
Ja sam nesto ispao iz fazona gitare (bavim se nekim drugim "instrumentima"), pa me zato i interesuje vase misljenje.
http://www.thomann.de/de/fenderhighway_ ... w_3tsb.htm
Da li ga je neko probao ili ga mozda i poseduje?
Ja sam nesto ispao iz fazona gitare (bavim se nekim drugim "instrumentima"), pa me zato i interesuje vase misljenje.
Re: Fender Highway One Stratocaster MIA
Bolje da uzmes MIM Fendera nego highway one, plus imas veci izbor za iste pare.
- sirac-šunka
- vragolan
Strat nije strat ako ima jumbo pragove 

true words wise man!sirac-šunka wrote:Strat nije strat ako ima jumbo pragove
neznam svirao sam jedan Highway one strat bash u Mitrosu, dodushe na "suho" i nije mi se neshto dojmio. Prvo sto su pragovi bash bash jumbo, ni sound onako na suvo nesto ne preterano. Mislim da su bolje odshljakali Highway one Tele tj. ono bash je ok izbor svega sto su stavili na tu gitaricu, ash body i starinski 3 barrel saddle bridge, magneti su manje vishe ok, neam pojma ali za strata bih def trazio neke druge serije.
- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
Meni super JUMBO pragovi....sto ih ne volite? Duze traju 

Do 1k eurona, najbolje od Fendera su Classic Mex serije i odlicni Deluxe player, koji je doduse malo tezi ali ima pravi strat ton; Standard serija i highway one jednostavno zvuce - normalno...tj. ovo vazi za nove primerke, za polovnjake je vec druga prica...
ma ok su mi jumbo pragovi ali na nekom Ibanezu ili Jacksonu. neam pojma ma gotivim i ja jumbo ali ovi na Highway one su ono bash bash bogato.
I mislim da bi trebali da stavljaju na Standard seriju ipak alnico magnete, ono kapiram da je tehnologija i poimanje zvuka otishlo dalje i da su se ljudi razmazili i navikli na high gain, i da prosecan konzument voli da ima masan i sa dosta bass-a sound al opet.

I mislim da bi trebali da stavljaju na Standard seriju ipak alnico magnete, ono kapiram da je tehnologija i poimanje zvuka otishlo dalje i da su se ljudi razmazili i navikli na high gain, i da prosecan konzument voli da ima masan i sa dosta bass-a sound al opet.
-
Hvala Vam Svima za ODGOVORE... mada, iskren da budem, nisam nesto zadovoljan njima (mozda i ja, na kraju krajeva, ipak, ocekujem-trazim previse)... nemojte da me shvatite pogresno, stvarno sam Vam svima zahvalan, ali ste nekako svi bili vrlo subjektivni u davanju misljenja, pa ste ga poprilicno ocrnili...
Ja sam vrlo specifican po pitanju gitara (i elektricnih i akusticnih), njihovog clean-a, izgleda bla bla.... Vidim da dosta vas ima neki (zajeban
) stav kada je u pitanju Strat (tele, LP, bla bla.... i bilo koja druga gitara) po pitanju njihovog zvuka (izgled manje-vishe)... kao da sve te gitare treba da zvuce isto u svakoj seriji, ili isto u svakom godistu, modelu... Meni se recimo svidja kada neka gitara zvuci drugacije od ostalih gitara istog proizvodjaca. Highwy One nema standardan zvuk koji prati Strat seriju, ima slicnosti ali je opet zvuk drugaciji od ostalih...mozda bas zbog kombinacije jumbo pragova i single coil magneta (ne znam).
Nasao sam u jednoj drugoj temi da je Highway One nepouzdana gitara...a niko da napise zbog cega je nepouzdan... mozda posle pet godina prestaje da proizvodi bilo kakav zvuk
Pre nekih nedelju dana sam uzeo od drugara taj Fender Strat Highway 1 MIA na probu. Strat je star nekih mesec i po dana, ovaj drug ga nije ni propisno nastimao, a u medjuvremenu je zapalio preko na nekih dva meseca, otud i gitara kod mene... Isprobao sam Strata na milion i jedan nacin
, mozda i dva... Meni je gitara, za te pare, poprilicno dobar komad, sve zavisi od zvuka koji neko zeli da postigne sa odredjenim instrumentom. Ja nisam osoba koja ce da svira po zvuku Kleptona, Blekmura, itd... ja HOCU SVOJ ZVUK... Ne kazem da oni nemaju dobar zvuk...ti ljudi su "ludi" i imaju neprevazidjen zvuk, ali ja ga jednostano ne zelim.
Ja obozavam beskrajno duge dub-rock instrumentale, sa sporim i precinznim solo deonicama (necu uporedjivati ni sa jednim bendom).
Pored toga obozavam Janis Joplin... po meni Summertime i Ball and chain zvuce fantasticno na ovoj gitari... Probao sam i Nirvanu (sada ce neko reci da je to mozda drljanje instrumenta), pesme Rape Me, Drain You, On a plain...zvuk ovog strata se stapa sa muzikom Nirvane...
Da ne s.r.m vise...ako neko kupuje Strat ne znaci da po default-u treba da juri zvuk Strata (ako me razumete)...
Za sve one koji se mozda dvoume da kupe neku gitaru...nemojte previse da se oslanjate na komentare drugih, ako niste dovoljno iskusni da ocenite svoju sledecu gitaru, prilikom kupovine povedite nekog ko ima iskustva i trazite da vam samo proceni instrument tehnicki: prav vrat-kriv vrat, dobar magnet-los magnet, dobar tremolo-los tremolo...itd itd...
Zvuk gitare procenite sami... jer svi mi trazimo nesto drugacije od ostalih...(barem bi trebalo da bude tako)...
Ja sam vrlo specifican po pitanju gitara (i elektricnih i akusticnih), njihovog clean-a, izgleda bla bla.... Vidim da dosta vas ima neki (zajeban

Nasao sam u jednoj drugoj temi da je Highway One nepouzdana gitara...a niko da napise zbog cega je nepouzdan... mozda posle pet godina prestaje da proizvodi bilo kakav zvuk

Pre nekih nedelju dana sam uzeo od drugara taj Fender Strat Highway 1 MIA na probu. Strat je star nekih mesec i po dana, ovaj drug ga nije ni propisno nastimao, a u medjuvremenu je zapalio preko na nekih dva meseca, otud i gitara kod mene... Isprobao sam Strata na milion i jedan nacin

Ja obozavam beskrajno duge dub-rock instrumentale, sa sporim i precinznim solo deonicama (necu uporedjivati ni sa jednim bendom).
Pored toga obozavam Janis Joplin... po meni Summertime i Ball and chain zvuce fantasticno na ovoj gitari... Probao sam i Nirvanu (sada ce neko reci da je to mozda drljanje instrumenta), pesme Rape Me, Drain You, On a plain...zvuk ovog strata se stapa sa muzikom Nirvane...
Da ne s.r.m vise...ako neko kupuje Strat ne znaci da po default-u treba da juri zvuk Strata (ako me razumete)...
Za sve one koji se mozda dvoume da kupe neku gitaru...nemojte previse da se oslanjate na komentare drugih, ako niste dovoljno iskusni da ocenite svoju sledecu gitaru, prilikom kupovine povedite nekog ko ima iskustva i trazite da vam samo proceni instrument tehnicki: prav vrat-kriv vrat, dobar magnet-los magnet, dobar tremolo-los tremolo...itd itd...
Zvuk gitare procenite sami... jer svi mi trazimo nesto drugacije od ostalih...(barem bi trebalo da bude tako)...
- sirac-šunka
- vragolan
Ma ok posteno. I ja sam nekad napisao u nekoj temi kako je pomalo besmisleno traziti savete o bilo kojoj gitari, uvek ce neko iz nekog razloga (pravog ili pogresnog, subjektivnog ili objektivnog) da skroz ocrni instrument, a neko opet da ga dize u nebesa i nastavice da se gomilaju postovi u nedogled, a od prave pomoci nista. Cini mi se da se to desavalo par puta...
A ja sam od ove serije odustao jednom kada sam u Mitrosu trazio da mi ukljuce jedan Highway One Jazz Bass i kada sam probao gitaru pola sata sam vrteo potove posto nisam mogao da verujem da ne radi bridge magnet! Naravno mozda je to slucajnost, ali na istrumentu od 700-800 evra to ipak ne bi smelo da se desi ni na jednom komadu.
Inace, postujem to da nekom vise odgovaraju jumbo pragovi, meni se jednostavno ova kombinacija strata, sa njegovim radiusom vrata i jumbo pragova nikako nije dopala. Razumem kad neko svira Jackson-e i ls. gitare gde je sve spremno za shredding, ali ovo mi je malo izgldedalo besmisleno (znaci ovo je moje krajnje subjektivno misljenje, da ne bude zabune!)... Prihvatam da bas to za nekog moze da ima pravi shmeck!
Na kraju krajeva svma nam se razlikuju dlanovi, sake i prsti pa i na trzistu mora da postoji za svakog po nesto! 
A ja sam od ove serije odustao jednom kada sam u Mitrosu trazio da mi ukljuce jedan Highway One Jazz Bass i kada sam probao gitaru pola sata sam vrteo potove posto nisam mogao da verujem da ne radi bridge magnet! Naravno mozda je to slucajnost, ali na istrumentu od 700-800 evra to ipak ne bi smelo da se desi ni na jednom komadu.
Inace, postujem to da nekom vise odgovaraju jumbo pragovi, meni se jednostavno ova kombinacija strata, sa njegovim radiusom vrata i jumbo pragova nikako nije dopala. Razumem kad neko svira Jackson-e i ls. gitare gde je sve spremno za shredding, ali ovo mi je malo izgldedalo besmisleno (znaci ovo je moje krajnje subjektivno misljenje, da ne bude zabune!)... Prihvatam da bas to za nekog moze da ima pravi shmeck!

-
To je strashno...ali stvarno strashno... po meni na novom instrumentu i od 150 jura bi trebalo da radi sve...bar da radi kako-tako...sirac-šunka wrote:A ja sam od ove serije odustao jednom kada sam u Mitrosu trazio da mi ukljuce jedan Highway One Jazz Bass i kada sam probao gitaru pola sata sam vrteo potove posto nisam mogao da verujem da ne radi bridge magnet! Naravno mozda je to slucajnost, ali na istrumentu od 700-800 evra to ipak ne bi smelo da se desi ni na jednom komadu.

Pa to sam i mislio... nije nam svima isti ukus... kada sam postavio pitanje mislio sam da dobijem neke konkretne odgovore o tehnickim karakteristikama gitare...a ono svi subjektivno - pa i ja na krajusirac-šunka wrote:Inace, postujem to da nekom vise odgovaraju jumbo pragovi, meni se jednostavno ova kombinacija strata, sa njegovim radiusom vrata i jumbo pragova nikako nije dopala. Razumem kad neko svira Jackson-e i ls. gitare gde je sve spremno za shredding, ali ovo mi je malo izgldedalo besmisleno (znaci ovo je moje krajnje subjektivno misljenje, da ne bude zabune!)... Prihvatam da bas to za nekog moze da ima pravi shmeck!Na kraju krajeva svma nam se razlikuju dlanovi, sake i prsti pa i na trzistu mora da postoji za svakog po nesto!