Doslo konacno vreme za novu "tamburu", izlizani Squier strat. ide na zid da me u starosti podseca na pocetke mucenja komsiluka, a na scenu stupa nesto bolje i kvalitetnije.

Da ne lupam dalje, prvo sam hteo da kupim neku kopiju LP (epiphone je bio na prvom mestu), al posto se on ne pravi sa Floyd rousom poceo sam da razmisljam o nekom od Ibanezovih modela, a u njigovu korist ide i to sto imaju 24 praga, koja uzgred nisu neophodni, al posto je u pitanju solo gitara uvek je bolje imati koji prag vise (bar ja tako mislim

. Budzet bi bio oko 400-500e, ali nikako vise, jer cu i za to da rodim mecku. Od modela koji mi se svidjaju izabrao sam Ibanezove RG350DX (koji je trenutno favorit sto se tice izgleda), RG370DX i RG350EX. Svi imaju 24 praga, FR i sto mi se dodatno svidja i po 2HM i 1SC magnet, a i cena mi odgovara.
U cemu je tacno razlika medju ovim modelima? Imaju indenticne performanse (bar tako pise na Ibanezovom sajtu), al im je cena ipak razlicita (varijacije su oko 2000din). Jedino sto na prvim pogled vidim da je razlicito (osim boje) je da RG370DX nema pickguard. Nisam jos probao nijednu od navedenih, pretpotstavljam da bi tada cuo neku razliku.
Ako neko ima neki bolji predlog sta da uzmem, da li da se vratim LP gitarama (posto su one zakon za rock/blues) i ostanem bez Floyd r-a ili da pazarim nesto poput gore navedenih Ibaneza? Koliko su kvalitetni FR u tom cenovnom rangu (400-500e)? Od muzike se svira (i svirace se

) Satriani, G. Moore, Vai, Santana... uglavnom rock/blues. Preko Korgovog AX3000G procesora, ako to nesto znaci.
Pretrazivao sam forum, citao sve postove u vezi kupovine gitara, al me zanima da li sam na pravom putu sto se tice ovih Ibanez modela.