Problem sa vratom

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

mita

Problem sa vratom

Post by mita » 06 Feb 2009, 16:58

Izgleda da mi je relief manji na bas strani. U stvari, ne izgleda nego jeste, za nesto vise od 0.05 mm. Mislio sam (nadao se) da pragovi nisu iste visine na obe strane ali sam proverio i super su sredjeni. Golim okom se twist ne vidi a u radnji gitara nije bila podesavana pa je relief i onako bio veliki, oko 0.5 mm i nisam primetio razliku. Sad, kolko sam skapirao, to se ne popravlja ali ne znam da li su garancijom obicno obuhvacene takve stvari. Inace gitara je "Blade", kupljena u Artistu pre oko mesec dana. Ne znam samo kako je prosla QC "cuvenim" Svajcarcima...

Sta bi sve moglo da bude uzrok tome? Mislim sem toga sto je vrat mozda uvrnut :(

P.S: Postovao sam ovo u thread-u "Saveti o setupu gitare" pa mi ne zamerite zbog toga.

Hvala momci! (i devojke :P)

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Re: Problem sa vratom

Post by nemanjavelimirovic » 06 Feb 2009, 18:18

Pa pazi, ako ima garancija, a morala bi da bude, lepo ti odnesi gitaru tamo i budi uporan. Mislim njima ni iz dzepa ni u dzep da ti zamene gitaru, pod uslovom da je nisi negde lupio ili izgrebao...

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 06 Feb 2009, 19:06

A tebi smeta tih 0.05 mm? Kako si uopste primetio tako malu razliku? :)

mita

Post by mita » 06 Feb 2009, 19:26

Znas kako, ja sam hteo da spustim akciju pa sam prvo proveravao vrat. Imam onaj "Merac zazora" ili ti "Spijun" sto ga amerikanci zovu "automotive feelers gauge", pa sam merio s njim. On meri od 1 mm do 0.05 mm. E, onda sam provalio da kad zategnem vrat na 0.25 mm relief na low E imam mali buzz iako akciju jos nisam ni spustio. Tad sam izmerio na high E i video da je nesto preko 0.3... Ok, buzz je tu samo kad malo jace okinem ali sta ce da bude kad spustim zice sa sadasnjih 2.3 (fabricki, tolko pise na QC card-u a tolko sam i sam izmerio) na nekig 1.8, 1.6 mm, koliko meni odgovara? Nije razlika u relief-u problem ako je na low E veci od high E (pod uslovom da nije ogromna razlika, naravno) ali jeste problem ako je obrnuto. Trebalo da bude bar isti. Gitare koje imaju ovakav obrnuti relief QC treba da odbaci, tako je bar kod svih normalnih proizvodjaca... Cu da pustim mail i "Blade-u" da vidim da li im je to obuhvaceno garancijom, ali znas kako je u Srbiji... "Garancija ti vazi samo ako gitaru nisi vadio iz kofera i ako kofer nisi izneo iz radnje... i na elektroniku, ako nije nesto pregorelo!" Tako mi je nesto ovaj reko kad sam je kupovao! lol

mita

Post by mita » 06 Feb 2009, 19:30

nemanjavelimirovic wrote:Pa pazi, ako ima garancija, a morala bi da bude, lepo ti odnesi gitaru tamo i budi uporan. Mislim njima ni iz dzepa ni u dzep da ti zamene gitaru, pod uslovom da je nisi negde lupio ili izgrebao...
Ma de sam je lupao, samo sam folije odlepio sa pickup-ova. Nisam stigo ni da je sredim. A da, provalio sam da je jedan pickup cover naprso kad sam skunuo foliju! !Svajcarska, zemlja obecana!

sinisake
The original one

Post by sinisake » 06 Feb 2009, 19:43

Eto, a lepo si mogo da kupis Fendera... (Kod Fendera se 'samo' odlepi komad laka kad skines bar kod :D )

Neslanu salu na stranu, zar je moguce da su tako uprskali Svajcarci??? :(

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 06 Feb 2009, 21:04

Nesto se razmisljam (na glas)... znaci ne branim nikoga i ne upirem prst ni u koga,

1. jes' ti siguran da pre tebe tu gitaru niko nije diiir'o.. (tipa, momci se igrali i sastavljali gitaru.. pre prodavnice, pre prodaje, pre ulaska u zemlju....). hocu da pitam jel nije neko pomesao sedla...

2. jesil' ti proveriJo vrat? Mis'iim, gitara u radnji (radnjama) stoje malo duze vremena... i mozda i nisu najprihvatljivije skladistene... ..

3. Napisi mail Blade-u i pozali se.. stvarno..

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 06 Feb 2009, 21:10

sinisake wrote:Eto, a lepo si mogo da kupis Fendera... (Kod Fendera se 'samo' odlepi komad laka kad skines bar kod :D
Hahahahahahah :lol: care!

mita

Post by mita » 07 Feb 2009, 01:21

dejankuki wrote:
1. jes' ti siguran da pre tebe tu gitaru niko nije diiir'o.. (tipa, momci se igrali i sastavljali gitaru.. pre prodavnice, pre prodaje, pre ulaska u zemlju....). hocu da pitam jel nije neko pomesao sedla...

2. jesil' ti proveriJo vrat? Mis'iim, gitara u radnji (radnjama) stoje malo duze vremena... i mozda i nisu najprihvatljivije skladistene... ..

3. Napisi mail Blade-u i pozali se.. stvarno..
1. Gitara je dosla sva ulepljena u folije (kao mob) koje nisu mogli da nalepe nigde sem u fabrici, nigde otisak, ni traga od ozbiljnog set-up-a u smislu mrckanja truss rod-a spustanja akcije i to... znaci akcija je bila tacno onolika koliko pise u QC card-u. Datum QC-a je 6.11.2008. tako da je mogla da stoji u radnji par meseci. Kofer u kome je dosla je delovalao kao da je prvi put otvoren. Znaci oni je nisu imali izlozenu u radnji pa su mi doneli iz magacina... Na folijama ni traga od trzalice... Folija na pickguard-u i dalje stoji samo sto sad ima tragova od sviranja (mojih, naravno). Tako je dobro zalepljena da se jedva primecuje da je ima, nisam ni teo da je skidam.

2. Jesam, proverio sam i video sam da ima relief i na low E i na high E, delovao je jednako. Nisam mogo da primetim razliku od 0.05 mm golim okom a alat nisam nosio sa sobom (sto cu sledeci put da uradim, ozbiljno); Vizuelno, vrat nije delovao uvrnuto, kao sto ne izgleda ni sad... znaci prav je ko strela kad se pogleda prema telu sa glave.

3. Hocu. Ja sam im vec pisao u vezi napukle plastike na pickup-u, ne zato sto mi to smeta nego sto sam hteo da im skrenem paznju. Kad neko da 500, 600 evra, ne treba da se brukaju sa takvim stvarima... Oni su mi odgovorili da slikam to i da im posaljem, ali mi nije ni na kraj pameti bilo da nesto reklamiram. E, ali ovo je druga stvar! Mislim, ja njih jako cenim... gitara je stvarno super napravljena, finish je vrh. Prelepa je i nema nigde ni traga inperfekcije. Prelepo drvo i za telo i za vrat. Kad je uzmes u ruku, zalepi ti se za srce. Ton, isto, strava. Nisam cuo takav strat uzivo... Kad se na to doda ona aktivna elektronika, stvarno moze svasta. Jedino su, kada se ukljuci taj VSC pickup-ovi (singlecoil) malo bucniji, ali je Rocket Roll negde na forumu objasnio zasto je to tako. Ne ljutite se fanovi Fendera, volim ja i njih, ali nemam 1200 evra, a i cuo sam da se ovakve stvari cesce dogadjaju njima. Ove Blade su sve jednako dobre. Mislim sto se finisa tice i tona... vrlo malo variraju. Izgleda da nisam imao srece... jbg.

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 07 Feb 2009, 01:30

Da li mislis na ovo objasnjenje?

viewtopic.php?p=42161#p42161
:oops:

mita

Post by mita » 07 Feb 2009, 01:38

Da...
Last edited by mita on 07 Feb 2009, 01:42, edited 1 time in total.

mita

Post by mita » 07 Feb 2009, 01:40

Ja sam hteo u stvari da kupim Vintage ali ga nije bilo a ovaj mi u artistu rece da ne zna kad ce da bude i dal ce i tako sam se odlucio za Deluxe. Mislim, ovo sa vratom i nema veze sa tim, nego eto da kazem.

mita

Post by mita » 09 Feb 2009, 23:28

Poslao sam mejl "Blade"-u. Odgovorili su mi u roku od par sati. Rekli su da ce plastiku na pickup-u da mi zamene, sto mi i nije bas bilo bitno, i da gitaru odnesem u Artist da je pogledaju u vezi vrata. Sad cu da zovem Artist da vidim sta da radim...

xspaceman

Post by xspaceman » 09 Feb 2009, 23:48

mita wrote:Poslao sam mejl "Blade"-u. Odgovorili su mi u roku od par sati. Rekli su da ce plastiku na pickup-u da mi zamene, sto mi i nije bas bilo bitno, i da gitaru odnesem u Artist da je pogledaju u vezi vrata. Sad cu da zovem Artist da vidim sta da radim...
pa nemoj bas sad...kasno je! :lol:

mita

Post by mita » 10 Feb 2009, 00:07

xspaceman wrote:
mita wrote:Poslao sam mejl "Blade"-u. Odgovorili su mi u roku od par sati. Rekli su da ce plastiku na pickup-u da mi zamene, sto mi i nije bas bilo bitno, i da gitaru odnesem u Artist da je pogledaju u vezi vrata. Sad cu da zovem Artist da vidim sta da radim...
pa nemoj bas sad...kasno je! :lol:
Zato se ne javljaju... xD

Post Reply