Još jedan Eko - pomoć!

Moderators: Trooper, Tiki the Boyler

Post Reply
Stealth

Još jedan Eko - pomoć!

Post by Stealth » 14 Jun 2009, 16:31

Pozdraf svima,

kopao ja kod kolege gitarista iz benda, i našao na ormaru ovo (sve slike klikabilne):
ImageImageImage
ImageImageImage
ImageImageImageImageImage
ImageImageImageImageImage

Dakle, Eko bas, ali potpuno nepoznat. Zašto? Tijelo od Eko Indy Bassa (jer je double cutaway), a pickup switch i raspored potova od Eko Kiwija. Izgleda kao da je ili jedno ili drugo, ili nijedno, nego neki divlji custom... ne znam mu ni godinu. Je li itko od vas ikad vidio išta ovakvo?

Namjeravam ovo čudo dovesti u red - izbrusit, reparirat, prefarbat i prelakirat, remontirat potove i složiti neku dobru kombinaciju (ili Gibson ili Peavey T40 shemu), ako treba motat ću sam i pikapove. :mrgreen: Ono što me najviše ovdje brine je bridge jer je dvodijelni (dakle i inače rjeđi), a naletio sam na razliku dimenzija ovog bridgea i zamjenskog Tuneomatica - Tuneomatic ima razmak između "sidra" od 3,66" (9.29 cm), a ovo čudo ima cca 6.9 cm razmak... :(

Ima l' pomoći?

Stealth

Re: Još jedan Eko - pomoć!

Post by Stealth » 16 Jun 2009, 08:59

Ekipa, jel' ima itko ikakvu ideju? Prekopao sam tri internacionalna foruma i nigdje nitko ništa ne zna, a i onaj online katalog na www.fetishguitars.com nema ništa slično. Ili paše tijelo, ili paše vrat/glava, ili paše raspored switcheva - ali nikad sve. :shock:

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 16 Jun 2009, 11:22

Jesi pogledao Ekove kataloge na http://www.vintaxe.com/index.php?

Stealth

Post by Stealth » 16 Jun 2009, 12:00

Prekopao i VintAxe i njihove forume i nisam našao ništa slično. Jedini izlistani Eko je violin bass, a niti među ostalima nema nečeg ovakvog SG-astog.

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 16 Jun 2009, 12:06

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 16 Jun 2009, 12:07

Pa ne moraš mnogo da se opterećuješ modelom Eko bas gitare. Ja sam imao jedan Eko bas i nisam nikada uspeo da sa sigurnošću pronađem koji je model. Mislim da firma Eko nije baš marila u potpunosti za pažvljivo uređenje svog asortimana u svakom periodu proizvodnje. A i u vreme kada su se pravili ti modeli ideja o postojanju globalne mreže gde bi ceo svet mogao da razmenjuje informacije je možda postajala samo u nekom SF romanu, tako da verovatno ovaj tvoj model i nije jedini koji ne može da se pronađe čak i preko svemogućeg google-a.

Tako da kreni u restauraciju ako te to čini srećnim i uživaj! :)
Jedino to mogu da ti kažem, sorry.

A šta je bilo sa originalnim bridge-om, ili ga nije ni bilo?

Stealth

Post by Stealth » 16 Jun 2009, 17:27

Pa, recimo da originalnog bridgea nema. U stvari - osim vrata, tijela, četiri upitna pota i jednog šugavog switcha ničeg nema. :XD:

Taj bass je preživio rat u nekom podrumu, kad ga je taj prijatelj uzeo k sebi vidio je da je ostala samo drvenarija. Kao pickup pojma nemam što je bilo (namjeravam unutra složiti nekakav humbucker), elektroniku još nisam rastavio (vjerojatno je Gibsonoidni Vol/Tone Vol/Tone), jacku je otišla pločica, puklo tijelo kod vrata... jedino što mi je drago je da je vrat u dobrom stanju pa se neću morati mučiti oko tog, ali sve ostalo je zapravo u redu.

Tko zna - u restauraciju idem, pa što bude, bude. :mrgreen:

Rocket Roll - javio sam se njihovom specijalistu za instrumente, vidjet ćemo što kažu. ^^

Post Reply