Pomoc oko pojacala...

Moderators: Trooper, Tiki the Boyler

SteveHarr

Pomoc oko pojacala...

Post by SteveHarr » 13 Sep 2009, 21:22

Konacno skrpih neku kintu i uzeh Squier Standard Jazz Bass,pocetnici utisi o gitari-zadovoljavajuce :)
Al sad imam drugi problem,u budzetu imam jos 150-180e,trebao bi mi savet koje pojacalo uzeti za ove pare,ili vezbati preko kompa i Amplitube,pa kroz kratko vreme uzeti neko malo skuplje pojacalo(gde mi takodje treba savet)?
Zamolio bih vas,ako mi predlozite neko pojacalo,da napisete svoj sopstveni utisak za njega.Da napomenem uglavnom bih svirao hard rock/heavy metal,nista izvan tog zanra,ako uopste ima neke veze :D Noob sam :P

Pozdrav Raso
A sad se :krstise: i cekam odgovor :)

vbraca
vrabac

Re: Pomoc oko pojacala...

Post by vbraca » 13 Sep 2009, 23:50

Pozdrav Raso, dobronameran savet, uzmi tih 150 evra i ustekaj jos 150 evra pa uzmi nesto ozbilnije, a do tad vezbaj preko kompa, i snalazi se, lose utrosen novac je uzeti bas pojacalo od 10w, cisto bacanje novca.
U gornjem desnom uglu imas pretragu pa je koristi, dosta smo pricali o niskobudzetnim pojacalima.
Ni brzaj, i ne kupuj nista odmah, zazalices.
Dobro nam dosao uzgred :)

SteveHarr

Post by SteveHarr » 14 Sep 2009, 02:00

vbraca wrote:Pozdrav Raso, dobronameran savet, uzmi tih 150 evra i ustekaj jos 150 evra pa uzmi nesto ozbilnije, a do tad vezbaj preko kompa, i snalazi se, lose utrosen novac je uzeti bas pojacalo od 10w, cisto bacanje novca.
U gornjem desnom uglu imas pretragu pa je koristi, dosta smo pricali o niskobudzetnim pojacalima.
Ni brzaj, i ne kupuj nista odmah, zazalices.
Dobro nam dosao uzgred :)
Hvala na dobrodoslici kao prvo :)
Bavim se muzikom 10tak godina,ali bass je za mene nova stvar,stoga sam i razmisljao o varijanti da ustekam nekih 250-300e i kupim pravu stvar,hvala na savetu!
Sad mozda odem sa ovim u off topic,ali zanima me da li na forumu ima neki tutorial kako koristiti kompjuter u slucaju zamene za pojacalo,tj. da li treba neki poseban jack,posebna jaca zvucna kartica,da li uopste priblizno zvuci preko zvucnika ili slusalica?I na kraju najbolji program za to koristenje,u kratkim crtama ako bi neko mogao da mi pojasni stvari,posto nisam uspeo da nadjem putem pretrage :(

Cope

Post by Cope » 20 Sep 2009, 15:39

Meni recimo fali neki prcvoljak od 10-ak W, koji moze da se spakuje u kofer od motora, kada idem da neformalnu probicu u gajbi kod gitariste da skinemo nove stvari... 8)

frkadela
MF veteran

Post by frkadela » 20 Sep 2009, 15:58

Meni se sviđa onaj Behringer Thunderbird (mrzi me da tražim tačnu oznaku). 15w, zvučnik 8", 70 evra. Bukvalno je proizveden da bi se stavio u kofer od motora kada ideš na gajbu kod gitariste da skineš nove stvari. :mrgreen: Ozbiljno, da mi treba malo pojačalo, ovo bih odmah kupio. Distorzira kad se pojača do kraja, ali nema potrebe za tim, jer je prilično glasno, ima pristojan zvuk, lagano, jeftino... :)

Bozha

Post by Bozha » 20 Sep 2009, 18:02

SteveHarr wrote:Sad mozda odem sa ovim u off topic,ali zanima me da li na forumu ima neki tutorial kako koristiti kompjuter u slucaju zamene za pojacalo,tj. da li treba neki poseban jack,posebna jaca zvucna kartica,da li uopste priblizno zvuci preko zvucnika ili slusalica?I na kraju najbolji program za to koristenje,u kratkim crtama ako bi neko mogao da mi pojasni stvari,posto nisam uspeo da nadjem putem pretrage :(
- gitarski kabel,
- dzek adapter, da prebacis sa velike na malu "bananu",
- bilo koja muzicka sa ulazom za mikrofon,
- P4 ili jaca masina,
- free ASIO drajver,
- Amplitube Ampeg/Fender,
- ozbiljnije slusalice koje daju bas opseg/zvucnici sa vuferom
i to je valjda to...

Instaliras Asio, instaliras Amplitube, u audio setapu Amplituba prebacis na Asio.
U Win XP ides na Control Panel/Sounds and Audio Devices Properties=>Sound Recording=>Volume i postaras se da ti bude ukljucen mikrofon kanal.
Ubodes gitaru u mikrofon i sviras lampasa sve u 16!!! ;)
:ziveli:

SteveHarr

Post by SteveHarr » 25 Sep 2009, 23:35

Bozha wrote:
SteveHarr wrote:Sad mozda odem sa ovim u off topic,ali zanima me da li na forumu ima neki tutorial kako koristiti kompjuter u slucaju zamene za pojacalo,tj. da li treba neki poseban jack,posebna jaca zvucna kartica,da li uopste priblizno zvuci preko zvucnika ili slusalica?I na kraju najbolji program za to koristenje,u kratkim crtama ako bi neko mogao da mi pojasni stvari,posto nisam uspeo da nadjem putem pretrage :(
- gitarski kabel,
- dzek adapter, da prebacis sa velike na malu "bananu",
- bilo koja muzicka sa ulazom za mikrofon,
- P4 ili jaca masina,
- free ASIO drajver,
- Amplitube Ampeg/Fender,
- ozbiljnije slusalice koje daju bas opseg/zvucnici sa vuferom
i to je valjda to...

Instaliras Asio, instaliras Amplitube, u audio setapu Amplituba prebacis na Asio.
U Win XP ides na Control Panel/Sounds and Audio Devices Properties=>Sound Recording=>Volume i postaras se da ti bude ukljucen mikrofon kanal.
Ubodes gitaru u mikrofon i sviras lampasa sve u 16!!! ;)
:ziveli:

Buraz mnogo hvala :)
Poslusacu te u svemu,pa javim sta bude ;)
Nadam se da cu taj jack adapter sa velike na malu bananu naci negde u Mitrosu ili nekom MusicShopu :P (ne shavatam bukvalno :D )

SteveHarr

Post by SteveHarr » 01 Oct 2009, 13:16

Znaci uradio sam sve kako je receno,ubo gitaru u komp.,ali zvuk se ne cuje,udjem u Sounds device i probam da podesim Volume od mic-a,ali on je "siv" nmg kliknuti na njega?Nzm u cemu je problem,da li sam mozda promasio dole u zvucnoj kartici konektor,ili sta?
Moze pomoc neka?

Kiro

Post by Kiro » 01 Oct 2009, 20:25

Znam ja u cemu je problem al ne mogu da ti dam tacno sve detalje posto koristim Vistu pa ces morati sam malo da trazis, ne znam kako bese na XP. Pored sata imas ikonu zvucnika, dupli klik na nju. E kad ti se otvori prozor u GORNJEM LEVOM uglu imas "Options" ili tako nesto, pa kliknes na Proporties i odaberes Recording. Onda ce ti se otvori novi Prozor, ima skale za Microphone, Line in i mozda jos neku.Primetices da gde ti je ranije bilo Mute sada stoji Check box i pise Select. Štikliras Line in, a bass stekas u line in na kartici, mislim da je plave boje.

Opet kazem, mozda sam nesto pogresio u vezi ovoga Options, Properties i tako to, ali brljaj dok ne nadjes Recording. Jbg, ovo je sve po secanju.

SteveHarr

Post by SteveHarr » 01 Oct 2009, 21:38

Kiro wrote:Znam ja u cemu je problem al ne mogu da ti dam tacno sve detalje posto koristim Vistu pa ces morati sam malo da trazis, ne znam kako bese na XP. Pored sata imas ikonu zvucnika, dupli klik na nju. E kad ti se otvori prozor u GORNJEM LEVOM uglu imas "Options" ili tako nesto, pa kliknes na Proporties i odaberes Recording. Onda ce ti se otvori novi Prozor, ima skale za Microphone, Line in i mozda jos neku.Primetices da gde ti je ranije bilo Mute sada stoji Check box i pise Select. Štikliras Line in, a bass stekas u line in na kartici, mislim da je plave boje.

Opet kazem, mozda sam nesto pogresio u vezi ovoga Options, Properties i tako to, ali brljaj dok ne nadjes Recording. Jbg, ovo je sve po secanju.
Snasao sam se i nasao taj meni,al nisam siguran na sta tacno mislis da li Line Volume jedini treba da mi bude oznacen ili on i ostali?Probao sam sa obe varijante i jos jedno 10tak,al ne radi :(

Kiro

Post by Kiro » 01 Oct 2009, 23:08

Selektujes i pojacas samo line in.Verovatno ga nisi ustekao u dobar ulaz na zvucnoj.Ili ti u podesavanju zvucne nije podeseno da ti plavi ulaz bude Line in nego npr izlaz za subwoofer iako ga ti nemas. Cesto se desava da na "3 kanalnim" (običnim) zvucnim kartama bude tako neko ludo podesavanje, a ako imas 5.1 onda je to sigurno problem. Jel koristis Realtech AC97? Vidi imas li u Control panel nesto sto se zove tako.

SteveHarr

Post by SteveHarr » 02 Oct 2009, 10:54

Kiro wrote:Selektujes i pojacas samo line in.Verovatno ga nisi ustekao u dobar ulaz na zvucnoj.Ili ti u podesavanju zvucne nije podeseno da ti plavi ulaz bude Line in nego npr izlaz za subwoofer iako ga ti nemas. Cesto se desava da na "3 kanalnim" (običnim) zvucnim kartama bude tako neko ludo podesavanje, a ako imas 5.1 onda je to sigurno problem. Jel koristis Realtech AC97? Vidi imas li u Control panel nesto sto se zove tako.
Uspeo sam,nije bio veliki problem,negi bezvezni inputi 1 i 2 u Amplitube :D

NebojsaZr

Post by NebojsaZr » 30 Oct 2009, 02:26

Pozdrav svima na forumu, evo mog prvog posta.
Naime, imam ponudu za bas pojačalo Warwick 150w, 15'', gain i volime kontrole i klasičan 'bass,low mid, high mid, treble' ekvilajzer. Nema nikakve oznake i nisam uspeo da ga pronadjem na internetu, piše samo amp head. Probao sam ga na većoj svirci i to je uspelo da istera na skoro vrhuncu svoje snage, jedva sam ga čuo na bini. Ipak zvuk nije loš i razmišljam da ga kupim za probe i manje svirke.
Čovek trazi za njega 280eura. Pitanje za vas je, koliko je to realna cena za takvo pojačalo? Ne bih da se zalećem, da li bih mogao da nadjem bolje za te pare? ima li neko savet, pošto sutra idem da se dogovaram (cenjkam), a nisam baš dobar u tome?
btw hitno mu je. :twisted:
Hvala!

Bozha

Post by Bozha » 30 Oct 2009, 08:37

Po onom sto si nabrojao, moze biti samo Sweet 15, prva verzija.

Image

Eventualno neko starije, ako postoji...?
To im je cena, 250 do 300 zavisno od stanja.
Razmisli da li ti se isplati ako si ga jedva cuo na svirci. Sa druge strane, za te pare neces naci nista bolje (glasnije).

NebojsaZr

Post by NebojsaZr » 05 Nov 2009, 15:23

E takvo je slično, ali nije isto. Verovatno neka starija serija koje nema više u prodaji pa je nema ni na internetu ama baš nigde. Nema ime modela, piše samo Warwick puna reč, žutim slovima. Kupio sam ga za 235 eu. Okačiću slike kada ga uslikam.

Post Reply