O kobilicama za bass...

Moderators: Trooper, Tiki the Boyler

Tiki the Boyler
Urednik

Re: O kobilicama za bass...

Post by Tiki the Boyler » 11 May 2009, 01:13

Taj glodani Hishot je stvarno odličan komad. Na mom bassu veoma sličan model dolazi kao standardna oprema! (razlika je što se i razmak između žica može podešavati)

Trenutno nemam bolju sliku od ove... :D

Image

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 12 May 2009, 10:15

gobervart wrote:Ma, da, ništa bez dobre kobilice!!!
Ja svoj Fender Prec (obzirom da je imao neki bezvezni vintage brigde) nisam uopšte mogao da istoniram
i naštimujem kako treba!!!! A onda sam ugradio ovu bebicu (Hipshot bridge - ima opciju "through body i through bridge")!!!
Od tada - totalno druga priča!!!! Evo fotki:

Image

Image

Image

Inače, u pitanju je Stingov model (Japanski Fender Precision) kome je takođe dodat i DiMarzio Jazz Bss Noiseless bridge position magnet!
Ja sam skroz za moduliranje instrumenata, ovime sam mnogo unapredio zvuk mog basa (i ako je bio sjajan Fender je Fender)

Takođe, moje je mišljenje da je "trhrough body" koilica sjano rešenje, jer olakšava stres koji kobilica inače trpi, pogotovo ako koristite debele žice!

Toliko, pozdrav od Ivana
Jes lepa ova kobilica, no si narušio vintidžnost basa boga ti... :hide:

Aj sad ozbiljno, koliko to košto, mene me zanima?

Cope

Post by Cope » 13 May 2009, 20:42

Ja svoj Fender Prec (obzirom da je imao neki bezvezni vintage brigde) nisam uopšte mogao da istoniram
i naštimujem kako treba!!!! A onda sam ugradio ovu bebicu (Hipshot bridge - ima opciju "through body i through bridge")!!!
Od tada - totalno druga priča!!!!
Inače, u pitanju je Stingov model (Japanski Fender Precision) kome je takođe dodat i DiMarzio Jazz Bss Noiseless bridge position magnet!
Ja sam skroz za moduliranje instrumenata, ovime sam mnogo unapredio zvuk mog basa (i ako je bio sjajan Fender je Fender)

Takođe, moje je mišljenje da je "trhrough body" koilica sjano rešenje, jer olakšava stres koji kobilica inače trpi, pogotovo ako koristite debele žice!

Toliko, pozdrav od Ivana
Za šta onda Fender uzima iljadu evra, da mi je znati... :? :? :?

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 13 May 2009, 21:04

Za originalni vintage look 8)

Cope

Post by Cope » 13 May 2009, 21:15

sirac-šunka wrote:Za originalni vintage look 8)
.....a drvo posekli pre neki dan i osušili ga u industrijskoj mikrotalansoj pećnici, juče lakiran, a danas već u izlogu... :(

The Mask AE

Post by The Mask AE » 13 May 2009, 21:15

Moja je ova Schaller i zadovoljan sam:
Image
Evo linka: http://schaller-guitarparts.de/hp14782/3-D-4-B.htm
Slaze mi se uz avatar! Sad mogu da se ku*cim!

Cope

Post by Cope » 13 May 2009, 21:17

The Mask AE wrote:Moja je ova Schaller i zadovoljan sam:
Image
Evo linka: http://schaller-guitarparts.de/hp14782/3-D-4-B.htm
Slaze mi se uz avatar! Sad mogu da se ku*cim!
Izgleda ko neki deo sa samostrela iz JSO, jel si siguran da ti ne treba oružani list za ovo :twisted:

The Mask AE

Post by The Mask AE » 13 May 2009, 21:20

Treba ali ima fora... Kupis ovo i dobijes zastavinu sachmaru gratis, tako da ti dodje na isto.

malisha
MF veteran

Post by malisha » 18 Jun 2009, 14:22

Nego... A gde ima da se kupi Gotoh? Zanimaju me kobilice...

Stealth

Post by Stealth » 23 Jun 2009, 13:56

Ekipa,

'el zna netko koja kobilica bi bila najprikladnija za ovakav bass? Ovo čudo namjeravam dovesti u red preko ljeta, ali mi kobilica nekako čudno izgleda, em je dvodijelna (ala Gibsoni) em nigdje naći model s tim razmakom za rupe.

ImageImage

gobervart

Post by gobervart » 23 Jul 2009, 00:57

sirac-šunka wrote:
Od tada - totalno druga priča!!!! Evo fotki:

Image

Image

Image

Toliko, pozdrav od Ivana
Jes lepa ova kobilica, no si narušio vintidžnost basa boga ti... :hide:

Aj sad ozbiljno, koliko to košto, mene me zanima?
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Kao prvo, izvini na ovoliko zakasnelom odgovoru...

Pa da, u pravu si, posle sam morao da spustim cenu basa (kada sam ga prodavao, jer sam ugradio kobilicu i dodatni magnet...)
Mada ne puno, ja sam ga platio 450 evra a prodao za 400 (bio je nov novcat, kupio sam ga sa sve koferom od nekog švercera).
Inače, kad je stigao u Mitros Music, taj model (Sting) je koštao 900 evra!!??? I neka budala ga je kupila za te pare, što je još luđe!?!
Sting signature Fender Prec ima odličan dubok, mastan zvuk, mada mu je falio mid range (što sam sredio dodavši DiMarzio jazz bass bridge position magnet) ,
a kao što rekoh nisam mogao da ga naštimujem jer je glupa "vintage" kobilica imala samo dva sedla!!!?? Totalna glupost.
Zato sam morao da kupim novu kobilicu.
Zato kažem da je u Mitrosu bio žešće precenjen. Mislim za te pare može da se kupi mnooogo bolji bas.
U svakom slučaju tip koji ga je kupio od mene nije se bunio zbog modifikacija (jer je u principu poboljšan zvuk), a to je najvažnije.
Uostalom, dobio je japanski Fender veoma povoljno (prodao sam ga preko ovog foruma, hehehe...).

Mislim da sam kobilicu platio oko 100 evra, ali to mi je doneo zet, kupio je u Kanadi i kobilicu i magnet, ovde bi sigirno bili 50 - 100 % skuplji...

A ja sam u međuvremenu kupio Wood Guerilla 5 string fretless i presrećan sam - u pitanju je ručni rad - napravio ga je Vučko -
Dalibor Vučković, svira bas u Eyesburn-u i pravi mnooogo dobre baseve i gitare! Skoro je uradio i Vladimiru Samardžiću (iz Vasil Hadžimanov benda) custom bass.
Ja sam oduševljen mojom spravom k'o malo dete!
Možeš da vidiš fotke na temi "koje baseve sviramo" (na 22 stranici),
ovde ću da stavim samo jednu...

Image

Čisto da se vidi kobilica, hehehe...
Inače, ja koristim sledeći štim F, C, G, D, A (dakle, sniženo sve za stepen), i ova kobilica je čudo, dopušta mi da skroz spustim nisko žice,
i tako dobijem ultra "mek" bass!!! Prosto da ne veruješ, da mi dođe lakše da sviram petožičani nego četvorožičani bas!?
Upravo je u pitanju dobra celokupna konstrukcija i, naravno, dobra kobilica. A to što je fretless? E, to mi je promenilo život, majke mi...
Toliko novih mogućnosti (mada mi je trebao izvesno vreme da ga savladam, naravnio...).
Poy i iyvini na kašnjenju odgovora.

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 29 Jul 2009, 16:29

Čestitam još jednom na novoj Wood Guerrilla-i! (u onoj temi "Koje bass gitare svirate" sam čestitao svima koji su se podnovili)

A lep ti bio i ovaj Sting, povoljno si ga prodao...

pozz

gobervart

Post by gobervart » 01 Aug 2009, 01:12

sirac-šunka wrote:Čestitam još jednom na novoj Wood Guerrilla-i! (u onoj temi "Koje bass gitare svirate" sam čestitao svima koji su se podnovili)

A lep ti bio i ovaj Sting, povoljno si ga prodao...

pozz
Hvala.

Pa, jeste, dadoh ga dosta povoljno (bio je u odličnom stanju i još modifikovan),
ali kad pogledaš, ja sam ga novog (bez ogrebotine) platio 450 evra, tako da, u suštini, nisam puno spustio cenu.
Mislim, ta cena iz Mitrosa - to je budalaština.
Sa druge strane, da sam imao vremena, i da sam mogao da čekam nekog drugog kupca, sigurno bih izvukao veće pare...
Ali, već sam imao skupljenih pola para za Wood Guerillu, pa sam bio nestrpljiv. I pravo da ti kažem nema veze.
Tom prodajom sam usrećio i sebe i lika koji ga je kupio (kako mi je likm dao pare, JA SAM SE STUŠTIO PRAVO KOD VUČKA, HEHEHE)...

:lol:

EsoX

Post by EsoX » 12 Aug 2009, 00:00

Znam da sam rekao da je dosta sa kupovinom muzicke opreme za ovu godinu.. al znate kako to ide.. evo sad nesto razmisljam da uzmem novu kobilicu sa piezo elementima i da je instaliram na mom peavey-u. Pa me interesuje da li neko od vas svira bas sa piezo bridge-om...

nesko

Re: Bas gitare koje sviramo!

Post by nesko » 18 Oct 2009, 13:25

sirac-šunka wrote:Image

Ovo je Schaller bridge, po meni jednako lepa kobilica i relativno nabavljiva kod nas.
s-š,
Šta znači "relativno nabavljiva kod nas".
Ja sam zainteresovan, ako nije preskupa.

Post Reply