Duci Custom V

Moderators: Trooper, Tiki the Boyler

The Mask AE

Duci Custom V

Post by The Mask AE » 25 Sep 2009, 10:13

Pozdrav. Evo oglasa sa jednog sajta. Prodaje se rad zemunskog majstora. Cena je 800 jura. Dajte svoje misljenje.

Image
Bass gitarae petožičana aktivna ručni rad, prodaja.
Elektronika Agilar
Magneti Dankan bas line – aktivni
Drvo zebrano-mahagoni.
Čivije Gotah
Takodje prilazem napravljene audio zapise (snimano fotoaparatom pa video konvertovan u mp3, Roland Cube 30, aux in).
http://www.speedyshare.com/855924905.html

Rocket Roll

Re: Duci Custom V

Post by Rocket Roll » 25 Sep 2009, 10:28

Komentarisanje oglasa ima smisla kad treba skrenuti pažnju kolegama na neku nepravilnost (loše stanje, falsifikat, pogrešno navedeno ime firme, itd).

Inače može da se smatra reklamom. Često vidimo topic "Šta mislite o ... gitari?" za koji ispadne da ga je postavio prodavac ili njegov drug.

Svakom sve najbolje u prodaji, i verujem da su ovde informacije ono što je bitno (jer o Ducijevom radu nema puno toga na netu), ali bi lepo bilo da se dobro razmisli pre pokretanja svake takve teme, zbog zloupotreba.

The Mask AE

Post by The Mask AE » 25 Sep 2009, 10:32

Rokete ne komentarisemo oglas vec gitaru. Duci nema sajt. Ja nemam nista od ovoga. Hocu da ljudi cuju semplove i daju svoje misljenje. Naziv sajta sa oglasima je izostavljen. Volim te. :hmm:

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 25 Sep 2009, 10:36

Volim i ja tebe, a svima predlog: razmislite što se oglasa i "Šta mislite o..." tema tiče.

Vrlo lep bas, u svakom slučaju. Sjajno što neko kod nas ume tako dobro da radi.

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 25 Sep 2009, 11:04

Ne svidja mi se ni feel, ni drvo, ni oblik, ni toliko elektronike na jednom mestu... :( Not my cup of tea... Premda, verovatno da je dobra gitara...

groove

Post by groove » 25 Sep 2009, 12:14

meni je ovo skroz okej...fino izgleda,fino zvuci....majstora znam licno i mislim da je veoma pedantan i radi posteno...sve u svemu,dobra gitara.

The Mask AE

Post by The Mask AE » 25 Sep 2009, 12:18

Brendirani kvalitetni hardver+5 zica+dobro drvo=800 evra? To je dobar dil. Koliko se u sustini tu rad placa kada od cene gitare oduzmes cenu hardvera i cenu drveta (koje nije bas "cepanica sa tavana")?

Sto se tice zvuka slep mi se svidja piking manje vise ali celokupnu "svirku" kvari cinjenica da signal prolazi kroz pojacalo srednje klase, zatim kroz fotoaparat (svi znamo kakav zvuk ispada iz ovoga) i nakon toga se sakati empetrijem.

Fizicki izgled je po meni skroz ok. Svidja mi se onaj spust kod "spajanja" gitare i vrata sto karakterise svaki rad ovog majstora (ima par slidza u topiku majstori za izradu...).

Image

Kod majstora u Cacku dobijes: 4 string, bolt on, sve custom sem civija koje su warwick (citaj osrednje), privatna potraga za drvetom za 700 jura.
Vrlo lako sa 700 jura uzimas i ovu gitaru. Dovoljno je samo da isti novac spustis na sto kod coveka koji prodaje i gitara je tvoja.
Last edited by The Mask AE on 25 Sep 2009, 12:25, edited 1 time in total.

nnkvocka

Post by nnkvocka » 25 Sep 2009, 12:21

Jako lepo izgleda, ali ti snimci sto su okaceni mi skoro nista ne govore o zvuku. To je sa fotoaparata koji snima odredjeni frekventni opseg i dosta je zvuka odseceno sto nije puni pokazatelj njegovih mogucnosti. Predpostavljam da je dobar bass, ali na osnovu ovoga nemam nikakvo konkretno misljenje

michabass

Post by michabass » 26 Sep 2009, 01:43

Hej pa meni se ovo svidja! poprilično...
Ne poznajem tog majstora ali vidim da nije naivan i da zna šta radi, ima izgradjen ukus i stil... a i drvo je izgleda solidno bar ovo što se vidi sa slika. Snimak malo govori sem da gitara ima izuzetan sustain i solidan punch.
Da sad nešto jurim bas do 800 evra bio bih na putu do ovog prodavca - mislim da je ovo više nego dobra cena za ovo što je ponudjeno!

pozdrav!

:ziveli:

InkaBar

Post by InkaBar » 19 Oct 2009, 15:36

Nedavno sam bio kod bash tog prodavca povodom kupovine jedne druge gitare pa sam igrom sluchaja probao i ovu sa slike... Impresivno izgleda, to je sigurno, a kako zvuchi... pa kako je neko vec spomenuo - ipak ide kroz Kockicu i to 30ku tako da cu prichu o zvuku taktichki preskochiti. 8)

Kako sam i napisao, tamo sam ishao povodom kupovine drugog basa koji je isto Ducijev rad. O (sada mojoj :D ) gitari takodje necu trubiti vec sam hteo da kazhem neshto o majstoru. Tip zhivi kod zheleznichke stanice u Zemunu, naravno basista je ali radi i druge projekte. Pravljenjem baseva se bavi dosta dugo, tako da su raniji "normalni" radovi sada potisnuti basevima koje skoro u potpunosti izradjuje od egzotichnog drveca. Kod njega necete naci (ili cete ga jako teshko naterati da pravi) klasichnu postavu bas gitare vec mu je "potpis" basevi tipa vrat-kroz-telo (jednodelni), drveni custom bridge, drvene kapice potova i extra tanak vrat. Inache, Duci je jako prichljiv chovek i predpostavljam dobar za saradnju, meni je rekao zaista sve shto me je zanimalo...

Sve ovo sam saznao tako shto sam pre samog odlaska kod prodavca trazhio broj od majstora, otishao do njega i ochi-u-ochi se raspitao sve o njegovim tehnikama i nachinu izrade baseva, potom i izradi sada mog basa, itd.... pa tek onda naoruzhan znanjem otishao kod prodavca! :lol:

eto ako je nekom od pomoci... :wink:

michabass

Post by michabass » 19 Oct 2009, 17:23

InkaBar wrote:Kod njega necete naci (ili cete ga jako teshko naterati da pravi) klasichnu postavu bas gitare vec mu je "potpis" basevi tipa vrat-kroz-telo (jednodelni), drveni custom bridge, drvene kapice potova i extra tanak vrat.
Sounds like my kinda guy...

InkaBar

Post by InkaBar » 20 Oct 2009, 14:57

michabass wrote:
InkaBar wrote:Kod njega necete naci (ili cete ga jako teshko naterati da pravi) klasichnu postavu bas gitare vec mu je "potpis" basevi tipa vrat-kroz-telo (jednodelni), drveni custom bridge, drvene kapice potova i extra tanak vrat.
Sounds like my kinda guy...
a da, zaboravio sam da dodam i da nikada ne lakira baseve! Ovaj je valjda lakiran ali poshto Duci to nije hteo da radi valjda je to radio neki drugi majstor?? Da ja puno ne se*em (nije moja stvar :hide: ) - zovite prodavca pa pitajte... :arrow:

Bozha

Post by Bozha » 27 Oct 2009, 08:55

Jel ovo rad istog majstora?
Image
Image
Ne znam da li je zbog cebenceta, al mnogo mi seksi izgleda. :hide: Najzanimljiviji rucni rad u zadnje vreme...

VeNoM

Post by VeNoM » 27 Oct 2009, 16:00

Da, to je rad istog majstora, mada si to mogao i mene da pitaš kao vlasnika te gitare. 8) Izgleda atraktivno, zvuči još bolje, radjena je po mojoj ideji a majstor Duci je sproveo u delo. :metal:

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 27 Oct 2009, 16:28

Ma opet moram da kažem (uh što sam danas nešto negativan :) ), meni ovo sve, samo ne izgleda atraktivno. Prvi bas i tako-tako, ali ovaj drugi, kao da ga je pravio neki dečko iz osnovne škole, pa ga je zaboravio u vlažnom podrumu, a onda posto se isti ubuđao, morao je sve ponovo da prešmirgla, pa pošto nije imao odgovarajući lak, sve je premazao motornim uljem što je tata izvadio iz auta i čekao da padne mrak pa da izbaci na ulicu... :mrgreen:

Mislim, šalim se i znam da preterujem, ali nagledao sam se gitara i gitara, ovo mi se nešto ne lepi za oko... Verujem da sve to super svira, ali ja ne bih mogao da zavolim ovakav bass pa da mi plaćaju endorsement 1000evra mesečno :(

Wood Guerrilla mi se s druge strane u 80% varijanti čak i vrlo dopadaju, ovde mi nešto ne štima pa to je... :(

Locked