Koja bas pojačala posedujete?

Moderators: Trooper, Tiki the Boyler

Post Reply
Routasydan

Re: Koja bas pojačala posedujete?

Post by Routasydan » 22 Nov 2009, 13:01

Jel' ima neko iskustva sa Laney RB3? Hocu da uzmem neko pojacalce za po kuci, a tih 65W mi deluje odlicno, ako mi dune da malo sa nekim dzemujem dobro ce doci ta snaga. Jel neko probao ovo pojacalo, kako zvuci?

Cena mu je sasvim OK ::ranting::

nnkvocka

Post by nnkvocka » 22 Nov 2009, 13:56

Routasydan wrote:Jel' ima neko iskustva sa Laney RB3? Hocu da uzmem neko pojacalce za po kuci, a tih 65W mi deluje odlicno, ako mi dune da malo sa nekim dzemujem dobro ce doci ta snaga. Jel neko probao ovo pojacalo, kako zvuci?

koji zanr volis da sviras?

Routasydan

Post by Routasydan » 22 Nov 2009, 17:19

Pa recimo Maidene, malo Metallice, Sentenced .... gitara je precision bass sa jednim P i jednim J magnetom

nnkvocka

Post by nnkvocka » 23 Nov 2009, 00:08

JA sam kupio RB6 i razocarao sam se u zivot, mada meni je zvucnik 15" pa mozda zato ima takav zvuk. Visoki ne mogu da se kontrolisu, midlovi ne "zamascuju" zvuk, a kada ga pojacam na pola-pocne da prdi..SVE DO QRCA!!! Oticicu u MMC da isprobam kod njih u radnji isto pojacalo, da vidim da meni mozda nije zapao los komad. Moje misljenje je da ustekas jos 5000din i da kupis Fender Rumble100 2x10". Mislim da ce ti za te pare to pojacalo odlicno odraditi posao. Ako ovaj Laney sto ja imam nije u kvaru, onda (po meni) to ti pojacalo nije za metal.

Stalker
Strelok

Post by Stalker » 23 Nov 2009, 00:11

ima da padne meni warwickov Pro Cab 400W (2x10)+ProFet 5.1 (ili cem stedim za tubepath 5.1)
to ce biti seks od zvuka.

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 23 Nov 2009, 00:56

nnkvocka wrote:JA sam kupio RB6 i razocarao sam se u zivot, mada meni je zvucnik 15" pa mozda zato ima takav zvuk. Visoki ne mogu da se kontrolisu, midlovi ne "zamascuju" zvuk, a kada ga pojacam na pola-pocne da prdi..SVE DO QRCA!!! Oticicu u MMC da isprobam kod njih u radnji isto pojacalo, da vidim da meni mozda nije zapao los komad. Moje misljenje je da ustekas jos 5000din i da kupis Fender Rumble100 2x10". Mislim da ce ti za te pare to pojacalo odlicno odraditi posao. Ako ovaj Laney sto ja imam nije u kvaru, onda (po meni) to ti pojacalo nije za metal.
Moj bratić ima ovog Laney-a RB6, i radi ko zmaj, i ja sam ga koristio na jedno 4-5 svirki, pojačavao ga, nalazio boju koja mi odgovara i sve bez ikakvih problema.
S obzirom na cenu i performanse, uvek bi se pre odlučio za RB6 nego za rumble-a... Izgleda da definitivno nije svako pojačalo isto... :? :(
A što se tiče kofiguracije sa dve desetke, opet bih pre razmislio o RB7 nego o 210 rumble-u... RB7 je čak i jeftiniji, a tri puta jači.

I ono što ne prestaje da me fascinira jeste to što je Laney jedno od retkih firmi koja je kod nas jeftinija nego bilo gde u svetu, npr:
http://www.amazon.com/Laney-RB7-Watt-2X ... B000S6HZPY > cena od 600 USD
I
http://www.mixmusic-company.com/show_bo ... bn=1050098 > cena od 31.300 RSD, obrni okreni dođe mu bar sto dolara jeftinije... kako, zašto nije mi jasno, kad sam proveravao cene za Fender Rumble-a, sutacija je naravno bila potpuno drugačija...

Ma treba sve probati i po više puta, naše tržište je jedna velika igra bez granica...

nnkvocka

Post by nnkvocka » 23 Nov 2009, 10:09

sirac-šunka wrote:A što se tiče kofiguracije sa dve desetke, opet bih pre razmislio o RB7 nego o 210 rumble-u... RB7 je čak i jeftiniji, a tri puta jači.
RB7 je oko 45.000, a Rumble je oko 26.000 (plus ima onu crvenu lampicu :D )

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 23 Nov 2009, 10:16

Nije, lepo sam gore postavio link gde se vidi da je RB7 31.300 RSD, a kad sam se interesovao za Rumble 210/100, cini mi se da je bio nesto skuplji od tih 26.000... U svakom slucaju treba probati, probati... probati...

Routasydan

Post by Routasydan » 23 Nov 2009, 13:35

ono sto je dobra stvar je da su sad krenuli popusti. U Mitrosu su Squier bass gitare na jako lepim popustima, a pojacalo sam snimio u Mix Music, RB3 za nekih 17.310 dinara, sto je po meni odlicna cena za pojacalo snage 65W, zato sma i pitao za njega jel ima neko kakvih iskustava.

Inace vec par ljudi mi je reklo za Fenderova pojacala da nisu nista specijalno, ali za Precu i Jazz bass su sasvim ok

michabass

Post by michabass » 23 Nov 2009, 23:43

Po mom mišljenju i iskustvu...
Nema mnogo smisla kupovati Bas pojačala tih srednjih snaga tipa 50-60-70 watti... Zašto?
Zato što su za sobno vežbanje prejaka i bacanje para - za tu namenu dovoljno je i 20-30w što je sasvim druga cenovna kategorija, a za bilo kakvu svirku sa bubnjarem potrebno je realno 200W na 8oma...

pozdrav!

:ziveli:

Stalker
Strelok

Post by Stalker » 23 Nov 2009, 23:51

michabass wrote:Po mom mišljenju i iskustvu...
Nema mnogo smisla kupovati Bas pojačala tih srednjih snaga tipa 50-60-70 watti... Zašto?
Zato što su za sobno vežbanje prejaka i bacanje para - za tu namenu dovoljno je i 20-30w što je sasvim druga cenovna kategorija, a za bilo kakvu svirku sa bubnjarem potrebno je realno 200W na 8oma...

pozdrav!

:ziveli:
slazem se.

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 24 Nov 2009, 10:21

Ne slažem se po više osnova!

Prvo, ako ćemo već da postavljamo neke granice, minimalna snaga za svaku priliku pre bi bila 100W.
Drugo, ako imate bubnjara koji svira sa dinamikom i ako ne svirate heavy metal, bilo koja snaga od 30w pa naviše će odgovarati.
Treće, postoje različite vrste i oblici svirki i nastupa pa ne valja nikako generalizovati. Npr, koktel svirke, akustični nastupi uz neki perkašn ili metlice na bubnju, ili jednostavno bez bubnja i čitav niz okolnosti gde se velika jačina, da ne kažem buka, može javiti kao najveći problem. Ja sam jednom, npr. svirao na slavi u bolnici... :hide:

Sve si ima svoje.

Meni je baš skoro palo na pamet da kad bih i imao neki full stack 410 box, 1000w i sl., valjalo bi mi nabaviti upravo jedan manji kombo do 100w, najverovatnije tu oko 60-70, baš za ovakve prilike. Naravno, mogao bih da secam i nešto glomazno ako umem da se utišam, ali zašto bih lomatao kičmu... :deda:

Stalker
Strelok

Post by Stalker » 24 Nov 2009, 11:02

mozda nisam pazljivo procitao, ali coek hoce kucnu varijantu, a zaista ne vidim korist u dodatnih 30W koje nece ni koristiti, narocito ako zivi u zgradi kao ja. Imam Marhsall MB/B 30W (sjajan kombo btw, platio ga samo 11000 RSD). I uvek mi je neki maksimum na skali 2/10. Kad bih pojacao, definitivno mi ne bi prijala ta buka gajbi, a nervozne komsije da ne spominjem...Dakle, ja ni ne koristim pun potencijal 30W, nemam potrebe. A za probe/ svirke, uzimam verovatno 400W. to je neka moja filozofija.

groove

Post by groove » 24 Nov 2009, 11:55

ja koristim pojacalo od 75w koje ima dimenzije pojacala od 30w,znaci 2 u jednom :) kod kuce se svira na 3/10, na svirci sluzi kao monitor 7/10 pored bubnjara koji vosti velikog Sonora bez problema, nosenje "ormancina" na svirku na kojoj svakako ides u razglas za kojim sedi tonac i radi svoj posao,tj. ne dozvoljava ti da mu pustas prejak signal u mixetu, je zaista klasican mazohizam...tako da pojacalce od 60-70w itekako ima smisla a bilo bi zgodno da poseduje valjan line out, i to je to :)

nnkvocka

Post by nnkvocka » 24 Nov 2009, 12:15

Routasydan wrote:Jel' ima neko iskustva sa Laney RB3? Hocu da uzmem neko pojacalce za po kuci, a tih 65W mi deluje odlicno, ako mi dune da malo sa nekim dzemujem dobro ce doci ta snaga. Jel neko probao ovo pojacalo, kako zvuci?

Meti bass na ledja, idi u Music media centar ili Mix music (a mozda je i Mitros dobio) i probaj. Probaj jos neki komad uporedo od drugog proizvodjaca, uvidi razliku (u kvalitetu i ceni) i vidi sta ces. Mislim da ces promeniti misljenje, ali opet, sve je stvar ukusa

Post Reply