PreAmp / Effect Processor
Moderators: Trooper, Tiki the Boyler
PreAmp / Effect Processor
Kakva su vam iskustva sa digitalnim preampima za bas... U poslednje vreme razmisljam da malenu korg pandoru zamenim sa nekom verzijom Line 6 bass POD-a, Rocktronovog Blue Thundera ili u nejeftinjoj varijeanti Behringer V-amp Pro procesorom!
Ako je neko probao Rocktrona, super bi mi doslo da iznese svoje misljenje o ovom preampu, behringera sam sasvim siguran da neko koristi ili je koristio pa nebi bilo lose da napise i rec dve o njemu. Mada najbolje ce biti da zapucam sa svojim basom i odem lepo da isprobam..
Ako je neko probao Rocktrona, super bi mi doslo da iznese svoje misljenje o ovom preampu, behringera sam sasvim siguran da neko koristi ili je koristio pa nebi bilo lose da napise i rec dve o njemu. Mada najbolje ce biti da zapucam sa svojim basom i odem lepo da isprobam..
- stevalegro
Re: PreAmp / Effect Processor
Jos od 90-tih mi je ostao trip kako je digitalija-prava stvar. Promenio sam sve moguce fensi sprave za bas dane i noci sam proveo jureci zvuk koji hocu, sve je to nekako licilo na pravi ton, al...Gde mi je bila pamet? Kao imas vise mogucnosti, pa preseti, pa ovo pa ono... A nemas ono sto ti je najpotrebnije. Ljudi, da uprostim pricu dobar ad/da konverter kosta 800(pa na gore)eura. Zar ima logike da ce na digi preamp-fx proc koji kosta 300, 400, 500e biti dobra konverzija. Normalno da nece. Dzabe sve zajebancije ako mi to degradira ton gitare. Pre 8-9 meseci sam resio da napravim totalno analogni lanac. Nema srecnijeg coveka i coveka koji je toliko zadovoljan svojim tonom kao ja. J**o me ker sto to nisam ranije uradio. Elem uzeo sam sansamp rbi i na send i return vezao presonus eq, alesis 3630comp/lim/gate.Imam u reku i trace gp12x preamp ali njega bas retko palim.
Poslusaj moj savet, bar sam ja vremena i novaca bespotrebno potrosio, resenje je vrlo jednostavno, analogija od pocetka do kraja(ako bas mora neki digi delay, ali i to bih izbegao) dobar balansirani izlaz, ako ne onda aktivni di-box sa dobrim trafoom u sebi. Ako radis bez kabineta, ako radis sa kabinetom-jos bolje-isto to samo jos jedan mic na zvucnik(samo pazi na faze) i Bog da te vidi
Poslusaj moj savet, bar sam ja vremena i novaca bespotrebno potrosio, resenje je vrlo jednostavno, analogija od pocetka do kraja(ako bas mora neki digi delay, ali i to bih izbegao) dobar balansirani izlaz, ako ne onda aktivni di-box sa dobrim trafoom u sebi. Ako radis bez kabineta, ako radis sa kabinetom-jos bolje-isto to samo jos jedan mic na zvucnik(samo pazi na faze) i Bog da te vidi
- the bassman
Jebo te, pa ovo kao da sam ja pisao, citam i prosto ne verujem!stevalegro wrote:Jos od 90-tih mi je ostao trip kako je digitalija-prava stvar. Promenio sam sve moguce fensi sprave za bas dane i noci sam proveo jureci zvuk koji hocu, sve je to nekako licilo na pravi ton, al...Gde mi je bila pamet? Kao imas vise mogucnosti, pa preseti, pa ovo pa ono... A nemas ono sto ti je najpotrebnije. Ljudi, da uprostim pricu dobar ad/da konverter kosta 800(pa na gore)eura. Zar ima logike da ce na digi preamp-fx proc koji kosta 300, 400, 500e biti dobra konverzija. Normalno da nece. Dzabe sve zajebancije ako mi to degradira ton gitare. Pre 8-9 meseci sam resio da napravim totalno analogni lanac. Nema srecnijeg coveka i coveka koji je toliko zadovoljan svojim tonom kao ja. J**o me ker sto to nisam ranije uradio. Elem uzeo sam sansamp rbi i na send i return vezao presonus eq, alesis 3630comp/lim/gate.Imam u reku i trace gp12x preamp ali njega bas retko palim.

nisam basista ,da ne otvaram novu temu,ali drug juri neku bass distorziju / overdrive,naravno ne bi on da daje neke pare,ali jbg ako bas mora,sto se mora nije tesko. pa preporucite neku
edit: nije on neki pro,ali poceo je da svira sa bendovima po malo,ja sam gledao beringher v-amp,za muzicara njegovog kalibra mislim da je to ok,ali ipak nemam dovoljno iskustva sa takvim stvarcicam
help! 

edit: nije on neki pro,ali poceo je da svira sa bendovima po malo,ja sam gledao beringher v-amp,za muzicara njegovog kalibra mislim da je to ok,ali ipak nemam dovoljno iskustva sa takvim stvarcicam

@steval. i bassman
i ja da se potpisem. i samo da dodam da moze umesto ili uz digital delay i neki reverb.. koliko da popuni zvuk
@born dead
kazi mu da ne uzima berindžderrrr
ima boss-ovih distorzija po oglasima kolko 'oćeš (i ne samo boss-ovih)

i ja da se potpisem. i samo da dodam da moze umesto ili uz digital delay i neki reverb.. koliko da popuni zvuk

@born dead
kazi mu da ne uzima berindžderrrr

ima boss-ovih distorzija po oglasima kolko 'oćeš (i ne samo boss-ovih)

- stevalegro
Tech 21 i samo tech 21 

kad smo kod tech21.. jel zna neko kako da povezem prekidace na GT2 ???
sorry za off
sorry za off
- whosyourdaddy
mislis na ovo povezivanje? http://www.tonepad.com/getFile.asp?id=112faks wrote:kad smo kod tech21.. jel zna neko kako da povezem prekidace na GT2 ???
sorry za off
- the bassman
stevalegro wrote:Tech 21 i samo tech 21