Squier vinatge modifed jazz bass

Moderators: Trooper, Tiki the Boyler

VDL Cisco Kid

Post by VDL Cisco Kid » 13 Nov 2007, 12:46

Ne josh. Kad budem javljam

MrMoT
MF veteran

Post by MrMoT » 24 Nov 2007, 12:01

E boze.... Jos cu ja ispasti neki fan Squiera il' tako nesto.... Anyhow, evo naleteo sam na ovo na netu....
Image

5 zica, aktivan, 3 bend EQ, i tzv. Slap switch (shta god to bilo).....
Ovi iz squiera su malo odlepili....
Evo i linka na musicians friend-u pa vi vidite:
http://www.musiciansfriend.com/product/ ... ku=512618X
A da i najbolje za kraj. Cena 254.99$.... :(

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 24 Nov 2007, 15:55

255 dolara na rasprodaji, prava cena 300 dolara... Pitam se koliko će ga zaceniti ovdašnje derikože?

malisha
MF veteran

Post by malisha » 24 Nov 2007, 20:17

Bas je trenutno dostupan u Mitrosu... I kosta tipa 30 i kusur hiljada... 32000 cini mi se.

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 24 Nov 2007, 21:32

Auh. 400 evra? Kako su uspeli da stignu do te "matemat'ke".

Kako imaju srca da toliko naplaćuju... Kao da niko od nas nema internet i ne može da vidi koliko taj bas košta "u okruženju"?

Kako Austrijancima, sa PDVom od 18%, uspeva da ga u regularnim prodavnicama prodaju za 300?

Tiki the Boyler
Urednik

Post by Tiki the Boyler » 25 Nov 2007, 00:49

Rocket Roll wrote:Auh. 400 evra? Kako su uspeli da stignu do te "matemat'ke".

Kako imaju srca da toliko naplaćuju... Kao da niko od nas nema internet i ne može da vidi koliko taj bas košta "u okruženju"?

Kako Austrijancima, sa PDVom od 18%, uspeva da ga u regularnim prodavnicama prodaju za 300?
Možda tako što prosječna prodavnica u Ingolstadtu (nešto kao Pančevo u odnosu na BG) proda više tih basova nego što će ih se prodati u cijeloj Srbiji!
Kupovina na kontejner je čudo!

Druže, normalno je to! Nemojte da pretjerujemo. Jedna Njemačka ili Austrija imaju više muzičara nego mi stanovnika, tako da neke stvari ne trebaju da nas čude, pogotovo kada je pitanju roba široke potrošnje! (što taj bas tamo negdje fakat i jeste)

btw. A što se niko ne buni kada je High-End studijska oprema jeftinija 10 ili 20% nego u Njemačkoj??? :)

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 25 Nov 2007, 06:45

Yep, prodaju ih više... mada mi se glavnim razlogom i dalje čini - otvorena konkurencija. Živeo sam u Berlinu, i u svakoj radnji su cene bile manje-više usklađene sa MusiciansFriendom - i pored toga što je Berlin skup grad (Brandenburg ima daleko lošiju privredu nego Bavarska). Zapravo sam više svedok mahnite rasprodaje i stalnog popunjavanja lagera ovde, u Beogradu, nego što sam bio u Berlinu... jer u Berlinu čovek ipak ima mnogo više opcija: online prodavnice, eBay, cela Evropa pred nosom, itd. I svaka prodavnica muzičke opreme mora da konkuriše svemu tome, plus činjenici da Nemci kupuju skuplje stvari koje duže traju, a mi jeftinije koje češće menjamo.

Ukratko, tamo radnje zvrje prazne - a obilazio sam manje-više svaku barem jednom mesečno. Imao sam vremena, a tema me je strašno zanimala.

Naravno, ne pomaže ni činjenica da u Evropi svaki Ingolstadt ima svoju muzičku radnju (ili čak dve), a kod nas ljudi iz cele Srbije moraju u Beograd/ Novi Sad... Da ne spominjemo da se, od 1954, tek danas legalno mogu da uvoze i prodaju zapadni instrumenti, i da smo imali desetak godina potpuno zavrnute slavine. Rezultat? Iz Mitrosa i Artista robu iznose i unose kamionima, isto kao iz Miškovićevih "Maxija" i "Delta Cityja", a razlog je isti - u Srbiji još uvek postoje samo veliki igrači, bez konkurencije.

Drugim rečima, video sam mnogo - suviše! - naših "nafatiranih" trgovaca koji kukaju na ekonomiju i isto toliko malih privrednika koji tamo preko jedva opstaju - i naravno da mislim da je tamo bolje.

VDL Cisco Kid

Post by VDL Cisco Kid » 26 Nov 2007, 20:45

Da, to je veliki problem, tih 400Eura. Ja ih i dalje skupljam. Ali nazalost ne verujem da imam pare da putujem za Austriju ili bilo koju obliznju zemlju gde ima razovrsnih bassseva.
Mene je najverovatnije ukenjalo to sto sam nashao ovaj.

I stoji sve to sto kazes za monopole. Samo ajde da se maknemo od rechi. Ja mislim da treba da zavaramo sistem na carini X)

VDL Cisco Kid

Post by VDL Cisco Kid » 11 Dec 2007, 13:38

Juche sam ga doneo kuci. Na mom pojacalu HH electronics (skarabudzeno) zvuci kao bog i batina. Vrat mu je fantastican, nije ko kod Apollovih sirok.
Zuji jako malo kad je na jednom magnetu, na dva je cist ton 100%.
Nema pucketanja kad se pipnuo metalni delovi na bassu.
Laksi je od ostalih zutih kopija.
Vrat je ja mislim duzi nego na mom proslom bassu. Intonaciju drzi.
Zavrsetak na vratu meni ne smeta. Cak mi je bolji osecaj na ovom vratu nego na jeftinom ruzinom drvetu.
Mnogo je bolji osecaj...

malisha
MF veteran

Post by malisha » 11 Dec 2007, 16:12

cestitke na kupovini!

LAZARUS

Post by LAZARUS » 11 Dec 2007, 18:13

cestitke i od mene,lepo da se sluzis :D

VDL Cisco Kid

Post by VDL Cisco Kid » 12 Dec 2007, 00:35

Hvala ljudi X)
Niste makar isli u krajnost sa zeljama ko moj dobar drug gitarista ,,E pa zelim ti da mu ostruzes sve pragove sa vrata`` XD

Sava

Post by Sava » 13 Dec 2007, 16:57

VDL Cisco Kid wrote:Juche sam ga doneo kuci.
Šta kupio si ono kinesko govance!? :D

Naravno šalim se. Danas sam saznao za ovu novinu i popio malo vina u to ime. Od srca ti želim da te dobro i dugo služi. Verujem da si dobro odabrao.

Sve najbolje.

Chips

Post by Chips » 13 Dec 2007, 17:02

Evo i ja da ti chestitam sa malo zakasnjenja!! :D

Sve najbolje i da te dobro sluzi!! :!:

VDL Cisco Kid

Post by VDL Cisco Kid » 14 Dec 2007, 02:49

Savo ima da se pojedes kad cujes ovaj bass...Donosim onaj stari na Zvezdaru da vezbam dok budem krecio
Hvala ljudi X)

Post Reply