Sve O Žicama Za Bas Gitare
Moderators: Trooper, Tiki the Boyler
Re: Sve O Žicama Za Bas Gitare
hahha, i meni su isto pukle Red Label žice..al su mi trajale jedno 3-4 meseca.
meni je samo jednom zica pukla, Dean Markley blasters ja mislim 40-100, pukla G zica tu na sjedlu, i ja je sredim i trajala mi je jos 3-4 mjeseca
odmotao malo ove tanke zice, deblju omotao oko kuglice i obmotao tanjom i kao nova 

koje zice preporucujete za squier classic vibe jazz bass?
pretezno rok svirka al' moze ponekad i slep

vladishah wrote:koje zice preporucujete za squier classic vibe jazz bass?

gde to ima da se kupi?
U BG, video sam u skoro svakoj prodavnici, mitros, mix music... itd. Stvarno su dobre zice, korristio sam ih ranije, dok sam imao jazz bass, najduze zadrzavaju *cang* ton od svih koje sam probao. Jeste da su malo skuplje pd ostalih zica, ali vrede svakog potrosenog dinara.
te din markli nisam ni probao.. a i ne mogu više da se cimam da tražim nešto jeftinije a u klasi elixir..
jbg.elixir 40e pa sam miran par meseci. šta sad, jedino da štrajkujemo da spuste cene
jako mi se svidjaju dunlop,mozda najlepsi zvuk! precizan i ozbiljan.
ali nisu za drop D štim, jer su 102. a još su im na krajevima namotaji suženi pa zbog toga imaju jos veću vibraciju,imam utisak kao da su još tanje
mislim na ove

jbg.elixir 40e pa sam miran par meseci. šta sad, jedino da štrajkujemo da spuste cene

jako mi se svidjaju dunlop,mozda najlepsi zvuk! precizan i ozbiljan.
ali nisu za drop D štim, jer su 102. a još su im na krajevima namotaji suženi pa zbog toga imaju jos veću vibraciju,imam utisak kao da su još tanje
mislim na ove

mislio sam na ovo..faks wrote: a još su im na krajevima namotaji suženi

jbt sto mi se gitara brzo isprlja

Ove Dean Markley su strasne zice,ja sam proba bas sve sto moze da se nadje kod nas i ove su se najbolje pokazale. U Mix Music-u kostaju 2500 din. a to je po meni OK cena. Probaj,neces zazaliti! 

vazi, kupujem blu stil 

- sirac-šunka
- vragolan
Koliko se ja sećam Blue Steel ne mogu da se krpe. Ako i probaš da krpiš ostane neki šuškav ton u pozadini...
Inače, jesu dobre žice.

- the bassman
Inace ove ostale kad zakrpis zvuce ko novesirac-šunka wrote:Koliko se ja sećam Blue Steel ne mogu da se krpe. Ako i probaš da krpiš ostane neki šuškav ton u pozadini...Inače, jesu dobre žice.

- sirac-šunka
- vragolan
Kad zica pukne i zakrpis je zvuci isto onako kako je zvucala pre pucanja. To moze da bude korisna stvar ako trenutno nemas u dzepu par iljada dinara za ceo novi set. Ove Blue Steel, kao, verovatno i sve cryogenic zice, kada zakrpis poremete se neke unutrasnje niti i zica ruzno zvuci.
Sve u svemu, uvazeni the bassman, nema potreba za ovom ironijom, jako mi je naporan dan danas i malo mi je falilo da te puknem.
Sve u svemu, uvazeni the bassman, nema potreba za ovom ironijom, jako mi je naporan dan danas i malo mi je falilo da te puknem.
- the bassman
Stvarno, toliko si se iznervirao da bi bio u stanju da mu "puknes", pa to je strasno, vise nikada necu citirati tvoje postove, ja sam miroljubiv lik i mnogo mi se dize pritisak kad mi neko glumi tu nekog napaljenog klinca koji "puca" ljude po forumu kad mu se neki komentar ne svidi, takvima je mesto na Serbian caffe ili tako nekom traktoristickom forumu, ovaj mi je do sada malo civilizovanije delovao.sirac-šunka wrote:Kad zica pukne i zakrpis je zvuci isto onako kako je zvucala pre pucanja. To moze da bude korisna stvar ako trenutno nemas u dzepu par iljada dinara za ceo novi set. Ove Blue Steel, kao, verovatno i sve cryogenic zice, kada zakrpis poremete se neke unutrasnje niti i zica ruzno zvuci.
Sorry za offfffff
- sirac-šunka
- vragolan
E jbg, šta god sad da napišem, ne vredi...
Napravio sam grešku, hteo sam da napišem: "...malo mi je falilo da puknem", ja da puknem... imao sam naporan dan i sl.... Ne bi na pamet palo da napišem nešto ovako glupo kako je ispalo, smorio sam se i odmah nakon posta ugasio net, nisam pogledao sta je ispalo, izvinjavam se.... A ovo ovako kako stoji prilično je besmisleno, kako bi ovakav oblik nasilja uopste mogao da se sprovede on-line... Valjda me bar ostali drugari sa ovog foruma, bar toliko znaju, pa ne moram da im se pravdam...
Dakle trebalo bi da stoji:
Nadam se da će ovo biti ispravljeno, a višak postovo obrisan.
Puno pozdrava i sve najbolje želi ti napaljeni klinac od trideset ljeta, koji je slučajno baš danas bio na dva dogovora za svirke u baštama za ovu sezonu i na razgovoru oko zaposlenje i usput ispravljao još par "krivih Drina"... Stvarno nemam vremena za ovakve gluposti, aj živeli!
Napravio sam grešku, hteo sam da napišem: "...malo mi je falilo da puknem", ja da puknem... imao sam naporan dan i sl.... Ne bi na pamet palo da napišem nešto ovako glupo kako je ispalo, smorio sam se i odmah nakon posta ugasio net, nisam pogledao sta je ispalo, izvinjavam se.... A ovo ovako kako stoji prilično je besmisleno, kako bi ovakav oblik nasilja uopste mogao da se sprovede on-line... Valjda me bar ostali drugari sa ovog foruma, bar toliko znaju, pa ne moram da im se pravdam...
Dakle trebalo bi da stoji:
sirac-šunka wrote:Kad zica pukne i zakrpis je zvuci isto onako kako je zvucala pre pucanja. To moze da bude korisna stvar ako trenutno nemas u dzepu par iljada dinara za ceo novi set. Ove Blue Steel, kao, verovatno i sve cryogenic zice, kada zakrpis poremete se neke unutrasnje niti i zica ruzno zvuci.
Sve u svemu, uvazeni the bassman, nema potreba za ovom ironijom, jako mi je naporan dan danas i malo mi je falilo da puknem.

Nadam se da će ovo biti ispravljeno, a višak postovo obrisan.
Puno pozdrava i sve najbolje želi ti napaljeni klinac od trideset ljeta, koji je slučajno baš danas bio na dva dogovora za svirke u baštama za ovu sezonu i na razgovoru oko zaposlenje i usput ispravljao još par "krivih Drina"... Stvarno nemam vremena za ovakve gluposti, aj živeli!