Sve O Žicama Za Bas Gitare

Moderators: Trooper, Tiki the Boyler

Post Reply
Stalker
Strelok

Re: Sve O Žicama Za Bas Gitare

Post by Stalker » 04 May 2010, 16:15

hahha, i meni su isto pukle Red Label žice..al su mi trajale jedno 3-4 meseca.

Solomon
Dimension 7

Post by Solomon » 04 May 2010, 17:43

meni je samo jednom zica pukla, Dean Markley blasters ja mislim 40-100, pukla G zica tu na sjedlu, i ja je sredim i trajala mi je jos 3-4 mjeseca :mrgreen: odmotao malo ove tanke zice, deblju omotao oko kuglice i obmotao tanjom i kao nova :lol:

vladishah

Post by vladishah » 05 May 2010, 01:03

koje zice preporucujete za squier classic vibe jazz bass?

pretezno rok svirka al' moze ponekad i slep :)

migor8

Post by migor8 » 05 May 2010, 04:07

vladishah wrote:koje zice preporucujete za squier classic vibe jazz bass?

pretezno rok svirka al' moze ponekad i slep :)
Image

vladishah

Post by vladishah » 05 May 2010, 23:48

gde to ima da se kupi?

moma 61

Post by moma 61 » 06 May 2010, 00:28

U BG, video sam u skoro svakoj prodavnici, mitros, mix music... itd. Stvarno su dobre zice, korristio sam ih ranije, dok sam imao jazz bass, najduze zadrzavaju *cang* ton od svih koje sam probao. Jeste da su malo skuplje pd ostalih zica, ali vrede svakog potrosenog dinara.

faks
Badmotorfinger

Post by faks » 06 May 2010, 00:34

te din markli nisam ni probao.. a i ne mogu više da se cimam da tražim nešto jeftinije a u klasi elixir..
jbg.elixir 40e pa sam miran par meseci. šta sad, jedino da štrajkujemo da spuste cene :)

jako mi se svidjaju dunlop,mozda najlepsi zvuk! precizan i ozbiljan.
ali nisu za drop D štim, jer su 102. a još su im na krajevima namotaji suženi pa zbog toga imaju jos veću vibraciju,imam utisak kao da su još tanje

mislim na ove
Image

faks
Badmotorfinger

Post by faks » 06 May 2010, 01:28

faks wrote: a još su im na krajevima namotaji suženi
mislio sam na ovo..
Image

jbt sto mi se gitara brzo isprlja :)

migor8

Post by migor8 » 06 May 2010, 03:15

Ove Dean Markley su strasne zice,ja sam proba bas sve sto moze da se nadje kod nas i ove su se najbolje pokazale. U Mix Music-u kostaju 2500 din. a to je po meni OK cena. Probaj,neces zazaliti! :ziveli:

vladishah

Post by vladishah » 06 May 2010, 08:36

vazi, kupujem blu stil :)

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 06 May 2010, 11:37

Koliko se ja sećam Blue Steel ne mogu da se krpe. Ako i probaš da krpiš ostane neki šuškav ton u pozadini... :( Inače, jesu dobre žice.

the bassman

Post by the bassman » 06 May 2010, 12:54

sirac-šunka wrote:Koliko se ja sećam Blue Steel ne mogu da se krpe. Ako i probaš da krpiš ostane neki šuškav ton u pozadini... :( Inače, jesu dobre žice.
Inace ove ostale kad zakrpis zvuce ko nove :lol:

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 06 May 2010, 15:54

Kad zica pukne i zakrpis je zvuci isto onako kako je zvucala pre pucanja. To moze da bude korisna stvar ako trenutno nemas u dzepu par iljada dinara za ceo novi set. Ove Blue Steel, kao, verovatno i sve cryogenic zice, kada zakrpis poremete se neke unutrasnje niti i zica ruzno zvuci.

Sve u svemu, uvazeni the bassman, nema potreba za ovom ironijom, jako mi je naporan dan danas i malo mi je falilo da te puknem.

the bassman

Post by the bassman » 06 May 2010, 16:43

sirac-šunka wrote:Kad zica pukne i zakrpis je zvuci isto onako kako je zvucala pre pucanja. To moze da bude korisna stvar ako trenutno nemas u dzepu par iljada dinara za ceo novi set. Ove Blue Steel, kao, verovatno i sve cryogenic zice, kada zakrpis poremete se neke unutrasnje niti i zica ruzno zvuci.

Sve u svemu, uvazeni the bassman, nema potreba za ovom ironijom, jako mi je naporan dan danas i malo mi je falilo da te puknem.
Stvarno, toliko si se iznervirao da bi bio u stanju da mu "puknes", pa to je strasno, vise nikada necu citirati tvoje postove, ja sam miroljubiv lik i mnogo mi se dize pritisak kad mi neko glumi tu nekog napaljenog klinca koji "puca" ljude po forumu kad mu se neki komentar ne svidi, takvima je mesto na Serbian caffe ili tako nekom traktoristickom forumu, ovaj mi je do sada malo civilizovanije delovao.

Sorry za offfffff

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 06 May 2010, 21:44

E jbg, šta god sad da napišem, ne vredi...
Napravio sam grešku, hteo sam da napišem: "...malo mi je falilo da puknem", ja da puknem... imao sam naporan dan i sl.... Ne bi na pamet palo da napišem nešto ovako glupo kako je ispalo, smorio sam se i odmah nakon posta ugasio net, nisam pogledao sta je ispalo, izvinjavam se.... A ovo ovako kako stoji prilično je besmisleno, kako bi ovakav oblik nasilja uopste mogao da se sprovede on-line... Valjda me bar ostali drugari sa ovog foruma, bar toliko znaju, pa ne moram da im se pravdam...

Dakle trebalo bi da stoji:
sirac-šunka wrote:Kad zica pukne i zakrpis je zvuci isto onako kako je zvucala pre pucanja. To moze da bude korisna stvar ako trenutno nemas u dzepu par iljada dinara za ceo novi set. Ove Blue Steel, kao, verovatno i sve cryogenic zice, kada zakrpis poremete se neke unutrasnje niti i zica ruzno zvuci.

Sve u svemu, uvazeni the bassman, nema potreba za ovom ironijom, jako mi je naporan dan danas i malo mi je falilo da puknem.
:ziveli:

Nadam se da će ovo biti ispravljeno, a višak postovo obrisan.

Puno pozdrava i sve najbolje želi ti napaljeni klinac od trideset ljeta, koji je slučajno baš danas bio na dva dogovora za svirke u baštama za ovu sezonu i na razgovoru oko zaposlenje i usput ispravljao još par "krivih Drina"... Stvarno nemam vremena za ovakve gluposti, aj živeli! :ziveli:

Post Reply