Ja sam posledovao, slusao i svirao Rumble 100w 1x15" i nikada mi nije drajvovao cak ni kada sam na maximumu, tako da predpostavljam da si imao produvan komadCope wrote:Takođe zna da pokaže i sve slabosti tranzistorca i da uđe u drajv kada se otpanji preko 40% snage.
Fender Rumble
Moderators: Trooper, Tiki the Boyler
Re: Fender Rumble
Ja sviram sad probe na njemu u jednoj prostoriji 100W,2x10.Ok zvuci,nista posebno ali pristojno.Sto rece jedan moj drugar iz Sarajeva a j... ga ti...Bas ko bas..Bum,bum! 
E jeste to sto kaze nnkvocka.Ne ide ni ovaj u drajv

E jeste to sto kaze nnkvocka.Ne ide ni ovaj u drajv

Na ovom komadu koji sam ja svirao sve je bilo u drajvu, počev od dasaka i zaštitnog grila od kojih je sastavljen, i koji iritirajuće tandrču na određenim frekvecnijama, pa čak i tiho sa zamućenom blendom, pa do zvučnika koji je možda bio decentriran... Definitivno nije sprava za studija za rentanje, i za veliki broj radnih sati uz basiste različitog temperamenta, što ne znači da ne mora svaka kuća da ga imannkvocka wrote:Ja sam posledovao, slusao i svirao Rumble 100w 1x15" i nikada mi nije drajvovao cak ni kada sam na maximumu, tako da predpostavljam da si imao produvan komadCope wrote:Takođe zna da pokaže i sve slabosti tranzistorca i da uđe u drajv kada se otpanji preko 40% snage.

Taj Rumble (a po meni ni jedan) nije ozbiljnije niti dugorocno resenje. Njegov zvuk je takav kakav jeste, kao flat mi nije nista posebno, tako da tu vecinu zvucnog posla odradjuje njegov EQ i sama gitara. Mozda on puca neke corke iz zvucnika, ali radi posao kako god da okrenes i za velike i za manje svirke
Zato se i zove "Rumble" - što u prevodu na srpski znači - "Tutnjava"nnkvocka wrote:Taj Rumble (a po meni ni jedan) nije ozbiljnije niti dugorocno resenje. Njegov zvuk je takav kakav jeste, kao flat mi nije nista posebno, tako da tu vecinu zvucnog posla odradjuje njegov EQ i sama gitara. Mozda on puca neke corke iz zvucnika, ali radi posao kako god da okrenes i za velike i za manje svirke

- mortcinder
Ljudi, pojacalo je dobro, svaka im cast za pojacalo, za kucnu varijantu dusu dalo, sad sam ubedio druga da mi napravi lampasa, od nekih 25-30 vati cisto kad sam na probi. 

Pa što nebi bilo dobro na kraju krajeva, al kad već pitaš, reko da napišemo po koju, glupo bi bilo da ti svi kažu da je odlično...mortcinder wrote:Ljudi, pojacalo je dobro, svaka im cast za pojacalo, za kucnu varijantu dusu dalo, sad sam ubedio druga da mi napravi lampasa, od nekih 25-30 vati cisto kad sam na probi.

-
imam onaj najmanji RUMBLE, odvrnem bass do kraja, jer je mala kutija pa da izadje nekiiii kkaaav god bass.
za vezbu je super, i sta mi se jos svidja... sto kad ustekas gitaru, strata, u njega ima jos bolji zvuk nego bass kad ustekas
probajte!!!
za vezbu je super, i sta mi se jos svidja... sto kad ustekas gitaru, strata, u njega ima jos bolji zvuk nego bass kad ustekas

Prividno gitara ima puniji zvuk kada sviraš sam u sobi, ali na bini ga nema nigde.perazikalaza wrote:imam onaj najmanji RUMBLE, odvrnem bass do kraja, jer je mala kutija pa da izadje nekiiii kkaaav god bass.
za vezbu je super, i sta mi se jos svidja... sto kad ustekas gitaru, strata, u njega ima jos bolji zvuk nego bass kad ustekasprobajte!!!
- the bassman
[quote="perazikalaza" i sta mi se jos svidja... sto kad ustekas gitaru, strata, u njega ima jos bolji zvuk nego bass kad ustekas
probajte!!![/quote]
Nije dobro to da radis!

Nije dobro to da radis!
zasto nije dobro ?

Sviram Fender rumble 100W 15" zvucnik i da mi sad ( ne-daj-boze) crkne kupio bih opet istog (ako bih imao novca onda bi kupio markbass, da se ne lazemo)... Jako dobro pojacalo, sasvim pristojan zvuk, radio sam sa njim gomilu svirki (manjih, vecih... ma svakakvih), proputovalo je u gepeku mnoooogo kilometara i videlo mnooogo raznih kafana... 
Pogotovo je extra kad se vratim sa svirke u 5-6 ujutro kuci, pa me mrzi da ga vadim iz kola i onda ostane u gepeku josh 5-6 dana i voza se samnom svuda...

Pogotovo je extra kad se vratim sa svirke u 5-6 ujutro kuci, pa me mrzi da ga vadim iz kola i onda ostane u gepeku josh 5-6 dana i voza se samnom svuda...

Vidis, ja sam imao tu istu glavu i odgovarajuci box (2x15) i nisam bio zadovoljan. Moje nezadovoljstvo je bilo iskljucivo zbog zvuka a ne njegove snage. To je bila vintage kombinacija iz 1980. godine, a meni se to ne svidja i jbg. Zavrsio sam jadnicak sam MarkBass-om glupim tranzistorcem i sad mi je jako tesko u zivotuSolomon wrote:zasto nije dobro ?

Ali ovaj je pravi FenderSolomon wrote:zasto nije dobro ?

- the bassman
[quote="Solomon"]zasto nije dobro ?
Prdi se od toga!
Prdi se od toga!