Bas gitare koje sviramo!
Moderators: Trooper, Tiki the Boyler
- sirac-šunka
- vragolan
Re: Bas gitare koje sviramo!
Hvala na odgovoru, stvarno si pomogao i bas si brz!
Inace sto se tice Schaller civija, i Melodija koju sam ja svirao je imala ove civije. Izgleda da su ih ipak, bar na pojedinim modelima koristili. Ako saznam bilo sta, (mada su izgledi slabi) javi cu.
Inace sto se tice Schaller civija, i Melodija koju sam ja svirao je imala ove civije. Izgleda da su ih ipak, bar na pojedinim modelima koristili. Ako saznam bilo sta, (mada su izgledi slabi) javi cu.

Ja sviram ovaj Ibanez,mislim ovaj je sa net-a,ali je moj isti!!
Auu nisam se hvalio da sam kupio gitaru
. Nakon mnogo vremena kupih i ja sebi tamburu, Behringer precision.
Vjezbam po citav dan (osim kada jedem, kada sam u skoli i kada spavam
). Mislio sam da kasnije kupim bolje magnete (ali za sada je ovo dovoljno). Da ne pricam puno vise, evo vam slicice:

I pojacalo:

Vjezbam po citav dan (osim kada jedem, kada sam u skoli i kada spavam

I pojacalo:

Samo da ti kazem da ne menjas magnete,jer sa takvom gitarom, neces dobiti mnogo.
A puci ces 80-100e...
Pojasni malo.vbraca wrote:Samo da ti kazem da ne menjas magnete,jer sa takvom gitarom, neces dobiti mnogo.
- Tiki the Boyler
- Urednik
Tačnije... nećeš dobiti ništa!vbraca wrote:Samo da ti kazem da ne menjas magnete,jer sa takvom gitarom, neces dobiti mnogo.
Na konačni ton instrumenta utiče sa jedne strane drvo i konstrukcija instrumenta, a sa druge elektronika!
Kod tog Behringera je drvo toliko loše, a konstrukcija prosto očajna; da nikakvi pikapi neće bitno promijeniti stanje!
Uostalom, ne možeš više ni očekivati od instrumenta vrijednog 100EUR!
Moj ti je savjet da se maneš bilo kakvih prerada. Uzmi bass i vježbaj. Prestani razmišljati o tome kakav instrument imaš, a počni razmišljati o tome kako ti sviraš!
Poz!
Zahvaljujem na savjetima 

Jos jedna stvar. Ja sam budzio svog Skvajera...
35e civije
100e emg magneti
50e original fender pikgard
Dao sam duplu sumu za bas... Jedino sto je od ovoga bilo opravdano jesu civije. Dakle zvuk je postao kristalno cist, ali se nije vidno promenio. Svakako ne mislim da je promena bila vredna 100e.
Sto je najgore, sad ceka popravku...
Dakle, kao sto ti je tiki rekao... Vezbaj! To je najvaznije.
35e civije
100e emg magneti
50e original fender pikgard
Dao sam duplu sumu za bas... Jedino sto je od ovoga bilo opravdano jesu civije. Dakle zvuk je postao kristalno cist, ali se nije vidno promenio. Svakako ne mislim da je promena bila vredna 100e.
Sto je najgore, sad ceka popravku...
Dakle, kao sto ti je tiki rekao... Vezbaj! To je najvaznije.

samo sto je moja crna

Реко ај да се и ја јавим...
Ово је грана коју ја свирам већ нешто више од пола године...
Пиви Мајлстоун Тројка

Ово је грана коју ја свирам већ нешто више од пола године...
Пиви Мајлстоун Тројка

- Tiki the Boyler
- Urednik
Odličan bas. Šampion u nižoj cjenovnoj klasi!!!
звук је ок врат ту и тамо лежи...
али фабрички је урађен очајно. потенциометри испадају, шрафови криви, електроника помоз боже. Отварао сам га неколико пута да бих лемио електронику, затезао врат (једина добра особина) спуштао магнете. И тек тад је био ок за свирање. Ознојио сам се добрано док га нисам уредио али супер је за цену...
И пошто сам приметио да је Тики Д Бојлер луд за пивијима, замолио бих за препоруку за бас до неких 550 евра.
Хвала
али фабрички је урађен очајно. потенциометри испадају, шрафови криви, електроника помоз боже. Отварао сам га неколико пута да бих лемио електронику, затезао врат (једина добра особина) спуштао магнете. И тек тад је био ок за свирање. Ознојио сам се добрано док га нисам уредио али супер је за цену...
И пошто сам приметио да је Тики Д Бојлер луд за пивијима, замолио бих за препоруку за бас до неких 550 евра.
Хвала
- KnightOfDoom
- Site Admin
Ljudi , bez oglasa tamo gde im nije mesto! Posaljite PP ili sta vec.