Koje pedale koristite, kolege moje
Moderators: Trooper, Tiki the Boyler
- the bassman
Re: Koje pedale koristite, kolege moje
Od napolje...
De baš nađe te najjeftinijeguv'nor wrote:Momcovi basisti, jedno brzinsko pitanje: Gde kupujete EBS pedale, da li su sve dovučene od napolje™ ili ih ovde neko valja?

Malo (više) sam se trovao, slušao i čitao o tim prostorima u poslednje vreme i DynaVerb ispade kao najlogičnije rešenje
. Ostalo se ili ne čuje ili se previše čuje, tj ono - efekat za instrument Vs efekat za muziku™.(jurim ovo prvo) 

- sirac-šunka
- vragolan
Nemo da te Doug Wimbish čuje:Funkomat wrote:![]()
Basisti i pedale.
Bas ste sasavi.

ili Justin Chancellor:

ili Solomon

- sirac-šunka
- vragolan
Pihh... procevi se ne uračunavaju... 

Doug Wimbish ima plasticnu volume pedalu
gaaanciii
salim se. respect kralju

salim se. respect kralju

Jadan roudi koji sve ovo postavlja...sirac-šunka wrote: Nemo da te Doug Wimbish čuje:
![]()

- jacopastorius
Evo ako nekog interesuje Boss LMB-3 Limiter/Enhancer, na brzinu sam uslimio preko kompa, direct iz gitare(EMG jazz pickups + EMG BQC System). Prvi je direktan signal iz gitare, drugo sa LMB-om sve na 12h
Slap normal.wav - 6.48MB
Slap LMB-3.wav - 6.36MB
Slap normal.wav - 6.48MB
Slap LMB-3.wav - 6.36MB
Jako korisno, hvala!jacopastorius wrote:Evo ako nekog interesuje Boss LMB-3 Limiter/Enhancer, na brzinu sam uslimio preko kompa, direct iz gitare(EMG jazz pickups + EMG BQC System). Prvi je direktan signal iz gitare, drugo sa LMB-om sve na 12h
Slap normal.wav - 6.48MB
Slap LMB-3.wav - 6.36MB

Reci mi, kakav je Lmb3 što se tiče nekih srednjih setovanja, koliko je suptilan?
Nije LMB3 nista posebno (imao sam par istih komada gajbi
), ali ume da posluzi svrsi. Kao da pokupi suvisne niske i visoke frekvencije i usredsredi ih tamo gde treba (u srednje
). Meni je za uzivo odradjivao posao, ali sam onda prestao da koristim pedale generalno...jer sam ih izmedju ostalog sve rasprodao
Ali ostao mi je jos jedan LMB3 i Behringer bass limiter, ali LMB3 prodajem zato sto mi se vise svidja kako radi Behringer 

- jacopastorius
Slazem se sa nnkvocka, ovo sam postavio jer me prijatelj zamolio, a i koristice mozda nekom ovde na forumu za info. Generalno i ja trenutno rasprodajem pedale jer me ta prica sa efektima i kojekakvim pomagalima sve manje interesuje, Ostao mi je jos ovaj LMB i CS-3. Po mom misljenju nije toliko losa spravica za slapere, dosta zavisi i od stila svirke. Meni licno se ne svidja preterano, ali to je vec stvar rezije

- jacopastorius
Suptilan je do bolamalisha wrote:Jako korisno, hvala!jacopastorius wrote:Evo ako nekog interesuje Boss LMB-3 Limiter/Enhancer, na brzinu sam uslimio preko kompa, direct iz gitare(EMG jazz pickups + EMG BQC System). Prvi je direktan signal iz gitare, drugo sa LMB-om sve na 12h
Slap normal.wav - 6.48MB
Slap LMB-3.wav - 6.36MB
Reci mi, kakav je Lmb3 što se tiče nekih srednjih setovanja, koliko je suptilan?

E sad, dobra fora za slap su ratio i treshold knobovi, tu se moze dobiti pravi kompresovan sound. Opet napomonjem, nekom se to mozda svidi, jer dosta basista ima problem kad iz fingera predje na slapovanje zbog agresivnijeg palijanja po zicama