"Cort" Bas Gitare?
Moderators: Trooper, Tiki the Boyler
Re: "Cort" Bas Gitare?
Kako ti je radio synth na tom bossu? Meni se kod te sprave nista nije svidelo osim cinjenice da je neunistiva... Sve vreme sam ga koristio sa DC adapterom, tek mi je lik koji ga je kupio skrenuo paznju da treba ac.11080 wrote:Imao sam veoma dobro rešenje za ovu muku: Koristio sam Cort-a sa BOSS ME-6B. I to je bila ludilo dobra kombinacija.

EADG pretpostavljam da pitaš koji je model ?E A D G wrote:Mala pomoć...
Cort Action. Ima čudan oblik glave zato što je stariji model. Mislim da je otprilike 97.godište. Pasivna elektronika i Mighty Mite magneti. Mislim da je amerikanac ali nije pisalo gde je napravljen.
Bas već dugo nije kod mene i ne znam gde je.
Vrlo je lagan i udoban. Bezbroj puta mi se desilo da mi ljudi prilaze da kažu da ima mnogo dobar ton. Da li da ti kažem da mi se to sa MusicMan-om mnogo mnogo ređe dešava ? Iako je MM neuporedivo više po mom ukusu.
Uh, synth. Isprobao sam sve moguće i nemoguće efekte na tom procesoru ali za fank-rok koji sam tada svirao nisu mi bili potrebni sintovi. ALI Stuart Zender je verovao ili ne koristio synth sa BOSS ME-6B !!! Pored svih modernijih sprava koje su i tada postojale on je koristio ME-6B..Bozha wrote:Kako ti je radio synth na tom bossu? Meni se kod te sprave nista nije svidelo osim cinjenice da je neunistiva... Sve vreme sam ga koristio sa DC adapterom, tek mi je lik koji ga je kupio skrenuo paznju da treba ac.11080 wrote:Imao sam veoma dobro rešenje za ovu muku: Koristio sam Cort-a sa BOSS ME-6B. I to je bila ludilo dobra kombinacija.Moguce da je zato zvucao kao dotrajali tamagochi...
Ne znam, meni je sve radilo ekstra na procesoru. Jedini razlog zbog koga sam ga prodao je true bypass i činjenica da procesor ima svoj ''ton'' koji je kvario ton MM-a.
Kao što sam rekao, meni je procesor koristio kao eksterna aktivna elektronika. Dobio sam puno jači izlaz i vrlo malo sam poradio na ekvilajzeru. Obzirom da sam na Cort-u imao dva singla i da su oni pravili šum (kao svaki singlovi i na jeftinim i na skupim basevima) još sam iskoristio Noise efekat i bukvalno potpuno iščistio signal. Ne znam, možda deluje kao da preterujem ali sa malo para i sa dosta mašte može lepo da se iskombinuje. Jeftin a dobar komad + zastareo a dobar procesor. Još samo jedna stvar: Sa BOSS-om sam imao odličnu varijantu: Ton je bio u basu i procesoru; ekvilajzer za pojačalo ili razglas je uvek bio potpuno ravan. Iz pojačala i razglasa sam vukao samo snagu i nisam morao da ispipavam i tražim ton.
Ništa nisam pitao, samo sam pomogao oko slike, ali hvala na informacijama.
He-he, glup sam.E A D G wrote:Ništa nisam pitao, samo sam pomogao oko slike, ali hvala na informacijama.
Ko priznaje, dobije i bonus pohvale za inteligenciju.
Ćao
- Pentatonic
Cort Action made in Indonesia. Imao sam isti ovakav, kupljen 2000-te. Mekan vrat, jak output i malo agresivniji ton sa mighty mite magnetima, ako se ne varam... Sve u svemu veoma dopadljiv ton. Mnogi su se oduševljavali zvukom ovog basa. Šta mi bi da ga prodam...E A D G wrote:Mala pomoć...

- Pentatonic
Šta mislite o novim verzijama Cort Action-a?
http://www.lyrastyle.rs/site/index.php? ... Itemid=113
Da li neko od vas ima ovu bas gitaru i kakvi su utisci?
http://www.lyrastyle.rs/site/index.php? ... Itemid=113
Da li neko od vas ima ovu bas gitaru i kakvi su utisci?
Da prokomentarišem dok mi svež utisak. Posle svake svirke,ali baš svake,imam zamerke na zvuk,uvek je sranje,a opet,ja dok kući sviram na Cort A6 ici,ima ga na prvoj strani pa pogledajte,meni gotivno,mada ja ništa skuplje il bolje nisam imao tako da mi ovo ok. Imam i nekih lajv snimaka,pa ako koga interesuje...
- Pentatonic
Probao sam da skinem dotični fajl sa rapidshare, međutim izbacilo mi je file not found.sixstring wrote:Da prokomentarišem dok mi svež utisak. Posle svake svirke,ali baš svake,imam zamerke na zvuk,uvek je sranje,a opet,ja dok kući sviram na Cort A6 ici,ima ga na prvoj strani pa pogledajte,meni gotivno,mada ja ništa skuplje il bolje nisam imao tako da mi ovo ok. Imam i nekih lajv snimaka,pa ako koga interesuje...

http://www.youtube.com/watch?v=tzTxz-k6VHQ
dibox i mikrofon na warwick take 12,ne sećam se baš najbolje,al su ekvilajzer i na gitari i pojačalu bili prilično ''flat'',i žice su stare do četiri meseca
dibox i mikrofon na warwick take 12,ne sećam se baš najbolje,al su ekvilajzer i na gitari i pojačalu bili prilično ''flat'',i žice su stare do četiri meseca
- Pentatonic
Meni se sviđa kako zvuči taj Artisan A6. Interesantna muzika, by the way! 

Hvala
Pa šta da ti kažem,to je tako kako je,mada mnogima se baš ne sviđa. Meni je kul btw,mada bolje nemam možda je i do toga.
Ja sam zagotivio Cort zbog ovoga,al oni tamo u firmi imaju velikih problema sada
http://cortaction.wordpress.com/about/
E sad,ima tu dosta linkova i priča oko firme i toga,koji su sve brendovi,zapravo Cort,ili Cor-tek,a ne ono baš što se piše,naravno,i dalje ostaje da je made in USA bolje,i da su MM vlasnici ipak na najboljoj poziciji. Ali i pored svega toga,probao jesam druge šestake,i uvek mi fali taj trip mekoće,da li je zbog velikog tela od javora i slabih mk1 magneta,al lepo je,i stvarno mnogo dobro može da zvuči sa novim žicama,ja kad skoro kupio Dunlopove Nickel,znači joj
ne merem da je prodam ikad
Tako kažem sad.

Pa šta da ti kažem,to je tako kako je,mada mnogima se baš ne sviđa. Meni je kul btw,mada bolje nemam možda je i do toga.
Ja sam zagotivio Cort zbog ovoga,al oni tamo u firmi imaju velikih problema sada
http://cortaction.wordpress.com/about/
E sad,ima tu dosta linkova i priča oko firme i toga,koji su sve brendovi,zapravo Cort,ili Cor-tek,a ne ono baš što se piše,naravno,i dalje ostaje da je made in USA bolje,i da su MM vlasnici ipak na najboljoj poziciji. Ali i pored svega toga,probao jesam druge šestake,i uvek mi fali taj trip mekoće,da li je zbog velikog tela od javora i slabih mk1 magneta,al lepo je,i stvarno mnogo dobro može da zvuči sa novim žicama,ja kad skoro kupio Dunlopove Nickel,znači joj

Tako kažem sad.
- jacopastorius
Ja imam Cort Artisan B5 LH Swamp Ash, eno ga na KP
. Tonski je odlicna, vrat perverzija. Jedino mi smeta string spacing jer sam navikao na jazz bass. Zato sam je i bacio na oglas, mada tesko ce se to prodati posto na ovim nasim prostorima poznajem jos plafon 5 levorukih basista(ima nas vise sigurno
), aaaahahah

Obzirom koliko malo ih ima (pogotovo u ovoj boji) i obzirom da spominješ da su se mnogi oduševljavali tonom- siguran sam da sam ja imao tvoj bas.
Uzeo sam ga od Ducija. Ja sam znao šta prodajem ali uzeo ga je dobar drugar a ja sam došao do matorog MM-a.
Dileme nije bilo ali nikada kasnije mi ljudi nisu prilazili kao tih godina - da se isčuđavaju tonom basa. Ne kajem se ali ova makina je bila vrh. Drug ga je prodao nekom nepoznatom liku tako da je definitivno nestao u akciji.
Uzeo sam ga od Ducija. Ja sam znao šta prodajem ali uzeo ga je dobar drugar a ja sam došao do matorog MM-a.
Dileme nije bilo ali nikada kasnije mi ljudi nisu prilazili kao tih godina - da se isčuđavaju tonom basa. Ne kajem se ali ova makina je bila vrh. Drug ga je prodao nekom nepoznatom liku tako da je definitivno nestao u akciji.
Pentatonic wrote:Cort Action made in Indonesia. Imao sam isti ovakav, kupljen 2000-te. Mekan vrat, jak output i malo agresivniji ton sa mighty mite magnetima, ako se ne varam... Sve u svemu veoma dopadljiv ton. Mnogi su se oduševljavali zvukom ovog basa. Šta mi bi da ga prodam...E A D G wrote:Mala pomoć...