Koje pedale koristite, kolege moje

Moderators: Trooper, Tiki the Boyler

Post Reply
malisha
MF veteran

Re: Koje pedale koristite, kolege moje

Post by malisha » 29 Mar 2011, 13:56

desisti wrote:e, ajd i ja da se ukljucim malo... ono cudeso odozgo mu dodje preamp, jedino nisam skontao dal je lampa kao EBS ValveDrive ili simulira lampu... mozda je sigurnija varijanta

http://www.swrsound.com/products/prod_i ... 000_xl.jpg

tj ko ima kintu da se razmece...
Gledao sam onaj video iz dva dela sa Markusom, i sprava deluje kao da je baš dobra... Sigurno košta podosta... :kokice:

Što se spejsšatla tiče...

http://www.youtube.com/watch?v=4ZPkKGQE ... re=related

desisti

Post by desisti » 29 Mar 2011, 14:54

Gledao sam onaj video iz dva dela sa Markusom, i sprava deluje kao da je baš dobra... Sigurno košta podosta... :kokice:

da znas da kosta, jedva ispod 1000e u nemackoj...
a onaj satl sam jedva nasao cenu... sobzirom na mogucnosti i sve sta ima unutra (2x12AX7) i nije preskupo - 300e...
http://www.thomann.de/gb/amt_ss_11a.htm
dok ne dodjem do tolkog novca (ako ikad) radicu sa mojim board-om :D

11080

Post by 11080 » 29 Mar 2011, 15:27

Pitam se da li ima true bypass .. Liku je verovatno svejedno na kom basu svira jer nikada nije provalio kako mu zvuči bas. Žasu.
Pentatonic wrote:
sirac-šunka wrote:
Funkomat wrote::lol:
Basisti i pedale.
Bas ste sasavi.
Nemo da te Doug Wimbish čuje:
Image
:D

Koji car! :D

Solomon
Dimension 7

Post by Solomon » 29 Mar 2011, 17:24

11080 wrote:Pitam se da li ima true bypass .. Liku je verovatno svejedno na kom basu svira jer nikada nije provalio kako mu zvuči bas. Žasu.
lik svira na najboljem basu, na Spectoru :mrgreen: ocito nisi upoznat sa njim, lik jednostavno voli da se izrazava sa efektima
"I'm not JUST a bassplayer, I'm a soundsystem"
a ako hoces da cujes kako mu zvuci bass evo poslusaj ovo :ziveli:

11080

Post by 11080 » 30 Mar 2011, 08:17

Istina, ne znam ko je lik. Ali svejedno mi deluje da on stvarno ne može da čuje svoj bypass.. Baciću pogled :ziveli:

the bassman

Post by the bassman » 04 Apr 2011, 13:24

Pazi ovako, dobio sam ponudu od jednog lika za EBS Metal Drive + EBS Unichorus za 350 evra, nove su naravno, iz black label serije.
Do sada nisam skontao nista povoljnije, ako neko od vas jeste, javite mi, hvala :)

faks
Badmotorfinger

Post by faks » 04 Apr 2011, 13:31

eee jbg :(
pre 15ak min sam pitao tog lika za ebs (za neko djoranje, nisam nesto mnogo pri parama :( )

znaci da prestanem da se nadam

ps. dobra kombinacija. barem meni. ae nek je sa srecom domacine :cao:

the bassman

Post by the bassman » 04 Apr 2011, 20:38

Bio malopre, probao i ovako stoje stvari, Metal Drive je jednostavno odlicna pedala koja definitivno moze dobro da posluzi u svim situacijama. Kod ovog Unichorusa nisam bas nesto nacisto, u svakom slucaju je dobra pedala kao i sve ostalo od EBS-a, ali je non true bypass a ja sam definitivno resio da pedale bez true bypassa i digitalna sranja jedno po jedno, izbacim sa pedalboarda, jednostavno necu nikakve deformacije clean signala.
I tako, uzecu verovatno samo Metal Drive, i onako bas i nisam nesto pri kinti, videcemo.

@Fax: Hvala, ali bolje da sacekamo da ja prvo okacim slike, pa mi onda cestitaj :ziveli:

nnkvocka

Post by nnkvocka » 15 May 2011, 16:29

Image
Octaver je jako ogranicen, ali pri tom maximalno upotrebljiv. Potenciometar Normal izbacuje clean signal, a Octave NARAVNO oktavu. "Problem" kod ovog oktavera je sto izbacuje oktavu nize i nista drugo. Ta donja oktava ima svoj frekventni opseg i pomocu potenciometra Range biramo spektar frekvencija koji zelimo da bude zastupljen. Time se dobija na zvuku, atmosferi, dubini itd. Odluka za preset naravno zavisi od zanra, ukusa, zelje ili sve otpanji do kraja i vozi (kad je vec dzabe :D ). Njegova primena je jako probirljiva, ali uz malo maste i vestine on veoma lako pronalazi svoje mesto u bendu.

the bassman

Post by the bassman » 25 May 2011, 17:20

Uuufff...deaktivirao sam se nesto zadnje vreme, pa rekoh da napisem nesto.
Pa na kraju sam odlucio da ipak samo METAL DRIVE uzmem. Super pedalica, jos uvek me drzi odesevljenje.
Dobio sam uz nju na poklon i DR-ovu tecnost za ciscenje zica a o tome cu u na drugom mestu, da nebih offfffffffffovao.

Evo je:

Image

Uploaded with ImageShack.us
Image

Uploaded with ImageShack.us

nnkvocka

Post by nnkvocka » 25 May 2011, 17:51

Niko nema para, a samo EBS-ovi sevaju na forumu :XD:
Nego, opisi kako radi fedala, koje su kontrole, kakav je zvuk itd

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 25 May 2011, 18:14

Kad videh novi post u ovoj temi, taman pomislih da je neko iskoristio obnovljenu EHX ponudu kod lokalnog (onog) distributera...
Al dobro, može EBS :ziveli:

BTW, ma kakav offtopic, pretpostavljam da svi gore od želje da saznaju pojedinosti vezane za nabavku... :)

nnkvocka

Post by nnkvocka » 25 May 2011, 18:50

Od sada kupujem samo polovno, a novo jedino ako polovno ne mogu da nadjem. Kao sto svi znaju EBS ne moze da se kupi u Srbiji, ali isto tako mozete i sami da vidite da kupujemo polovnjake. EBS ima u Bosni, ako neko ima da vam donese, vi ste pobednici. Polovni ako se nadju u Srbiji, a pri tom je cena 10-20eur manja od novog, uzimaj i ne pitaj! Svaka varijanta narucivanja kosta boga oca, isto tako je macka u dzaku. Meni je iskrsla ta kombinacija za oktaver i da je nisam iskoristio, verovatno nikada ne bih. Isto tako postoji mogucnost da cu nabaviti Multicompresor (naravno uz pomoc naseg clana Groove-a koji nas sve gleda odozgo) i tada cu imati ultimativnu spravu od koje nema bolje. EBS vise nije stvar izbora nego veze i kontakata. Ako nije tako, onda je stvar dubokog dzepa.

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 25 May 2011, 18:59

Cekaj bre polako, stani deder. Bosna je od Srbije udaljena cca par sati voznje. U cemu je problem? Jel neko bio u Bosni u zivotu, a da nije iz Bosne?

Pitam i generalno, jer mnoge stvari koje ne uvoze recimo u Srbiji vidim imaju dileri u Bosni, Hrvatskoj i Sloveniji. Tu su i Austrija, Madjardska i Italija. Pasose imamo, vize vise ne trebaju? U cemu je problem. Sednes u auto i istog dana si u Italiji ili Austriji. Ili Minhenu. Ili Zagrebu. Sarajevu. Ne kontam.

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 25 May 2011, 19:39

Da nastavim da poturam ove ekonomske linkove :mrgreen:

http://www.naslovi.net/2011-03-21/b92/v ... vo/2416157
http://www.b92.net/automobili/vesti.php ... 13175&fs=1

Obrni-okreni kad sedneš u auto od toga najveću vajdu ima država, pa ti sad idi u Bosnu po EBS... :P

Što znači - za svaki potrošen litar država te drapne za 50 evro-centi... :cao:
Last edited by sirac-šunka on 25 May 2011, 19:48, edited 1 time in total.

Post Reply