F Bass

Moderators: Trooper, Tiki the Boyler

Post Reply
ADJazzBV.Aco

F Bass

Post by ADJazzBV.Aco » 17 Feb 2008, 14:31

Nego jel ko imao prilike zasvirati na legendarnom F Bass-u?
Svi znamo da je Alain Caron zastitno lice f Bass-a a koristi ga i Mike Porcaro u Studiju!
Ja bih si rado priustio

Image

i

Image

Gotivni su mi oni od Alaina (onaj ljubicasti sa splitovanim seymor duncan pickupovima) ali ih osim ovih fretllesa izgleda nema u prodaji!

http://www.fbass.com/

KnightOfDoom
Site Admin

Re: F Bass

Post by KnightOfDoom » 17 Feb 2008, 14:55

Eh :( Da li neko to uopste ima ovde...
Ne bi pravio pitanje da neko hoce da mi pokloni (posto ja tih para nemam :D ) ... jedino mi se ne dopada ovaj novi VF5. Ne volim baseve sa pickguardom.

Tiki the Boyler
Urednik

Post by Tiki the Boyler » 18 Feb 2008, 15:53

Svirao. Nažalost vrlo kratko... Prekratko!
Šta reći? Fenomenalno!
Ali zaista preskupo fenomenalno!
Bar iz naše perspektive!

Sad me sjeba! :(

Odo' svirati ono moje! :lol:

ADJazzBV.Aco

Post by ADJazzBV.Aco » 19 Feb 2008, 11:17

@Tiki
:D :D :D
Ma sta hoces, i ono tvoje je fantasticno!

The Mask AE

Post by The Mask AE » 28 Mar 2008, 11:58

Znam iz vidjenja lika koji ima AC6 onaj... Ne znam... Moje misljenje je da je to velika cifra za instrument... Ne vredi sigurno toliko gledajuci sa strane da za te pare mozes da kupish sestozicane: pedulla, alembic, fodera, ritter 8) i tako to... Naravno ja kad bi je probao, i ako mi se ne svidi, najopushtenije bih rekao... Ne ide prica kao: e ako gitara kosta puno mora da je do j4j4... To je besmisleno... I josh neshto... Kada kupujesh F Bass ili idesh u Kanadu ili ga kupujesh preko neta/rodbine... Ako je ovo drugo onda covek mora da je stvarno retus najgori... Znam ljude koji su pukli mnogo chitaj MNOGO para da bi na kraju stigao instrument i oni rekli pa meni se ovo ne svidja...

Ali sa druge strane ima jedan luter u cacku koji ti recimo napravi bass od 800-1000 evra, a on ima zvuk i kvalitet kao bass od 3000 evra... Samo nema ime kao "F Bass" ili gore vec spomenuti...

P.S. Ima jedna stvar koja buni mnogo ljudi... Postoji Fan i Endorcer... Fan je covek koji je kupio instrument jer ga je izgotivio, a endorcer je lik koji je placen (kao sto na sajtu i stoji)... F Bass, roland i tako ti ljudi su mu sponzori... Ne znam da li imate informaciju koliko je Clapton uzeo para Fenderu da bude Endorcer...

Post Reply