Kupovina polovnih bass pojacala

Moderators: Trooper, Tiki the Boyler

OrochiChick

Kupovina polovnih bass pojacala

Post by OrochiChick » 10 Aug 2011, 11:48

Hej hej, interesuje me, da li neko od vas ili neko koga poznajete, poseduje bass pojacalo koje skuplja prasinu jer ste jednostavno nabavili bolje?
Htela bih nabaviti polovno bass pojacalo, jer jerbo nemam za novo, a sad se koristim uz tehniku stapa i kanapa (udenem u komp).
Meni je samo najvaznije da je ziv, zdrav, da mi nece crci u roku od odma (ili godinu dana). Nista besno nista fensi, mislim da babe u komsiluku ne bi bile srecne :)
Mogu i neki saveti, sta bi bilo ok za uzeti, ako vec nema, pa da sednem da skupljam pare.

Hvala hvala :) :D

JedemSnove

Re: Kupovina polovnih bass pojacala

Post by JedemSnove » 10 Aug 2011, 12:15

A kakvo bas pojacalo te zanima? Sobno ili nesto ozbiljnije? Do kolko para otprilike? :)

U sustini imas na http://www.kupujemprodajem.com/Gitarska ... -grupa.htm svega i svacega, pogledaj tamo za pocetak pa mozes da pitas za nesto konkretnije.

OrochiChick

Post by OrochiChick » 10 Aug 2011, 12:35

Odatle sam i kupila bass, samo eto, nekako me brine kako ce to da izgleda, da li je ok i sve to. A i ono sto mi zapadne za oko uglavnom nije u Beogradu, pa se stvara dodatni trosak :/

http://www.kupujemprodajem.com/VOX-Path ... id=1589879 Izgleda ok, ali Nis :/

Ja bi maksimalno pukla trenutno 7iljki (nadam se da cu skupiti jos). Nisam previse zaludjena da mi zvuk bude prenabudzen, onako da mi potaman bude za kucne uslove :)

JedemSnove

Post by JedemSnove » 10 Aug 2011, 12:47

Uhhh, onda polako, prvo dakle znas da ti treba bass pojacalo? Posto je to koje si probrala gitarsko. :) Dakle zakljucak: Definitivno pre nego sto uzmes pitaj ovde da ti aminujemo. :wink:

Pa pazi za te novce ne mozes da uzmes nista preterano ozbiljno ni da hoces, tako da ce babe da budu mirne jos neko vreme. :) A sta sviras? Kakav zvuk ti treba? Digitalni efekti ili samo clean zvuk? U sustini i ne moras da trazis polovno pojacalo, za 8000 recimo mozes da nadjes sebi pristojno (ne vise od toga) novo sobno bas pojacalo. Pogledaj:

http://www.mitrosmusic.com/proizvodi/k: ... re.b:1.s:4
recimo... ili u Music Media Centru, ili u Mixu, ili gde god...

Imas ovakvih spravica za te pare:
http://www.mitrosmusic.com/proizvod/609 ... tar-combo/
za njega znam da zvuci pristojno...

Proberi nesto pa pitaj, a evo neko ce se naci vredan da pogleda i kupujem-prodajem pa da vidi.

Zasto predlazem novo? Zato sto neces ustedeti neke pare (3000-4000din, ne vise), a ne trazis nista posebno i volela bi da se ne pokvari brzo (ovako imas garanciju pa moze i da se pokvari). Krupne skupe kvalitetne lampase se definitivno vise isplati da kupujes polovne ali ovde je razlika sitna. Dakle na kraju krajeva, odaberes par, mi aminujemo, ti odes da ih probas i uzmes ono koje ti se najvise svidja (realno na kraju, zene uvek tako biraju ^^ ).
Last edited by JedemSnove on 10 Aug 2011, 12:52, edited 1 time in total.

OrochiChick

Post by OrochiChick » 10 Aug 2011, 12:51

Hhahaha, nisam gledala iskreno, hahah, samo sam procitala vox XD i zabuljila sam se u cenu haha

A za novo, da cak sam gledala behringer, znam da nije neki kvalitet, ali kad sam pozvala da proverim da li imaju u mitrosu su samo rekli "paaa,vidi, nismo bas nesto ok sa behringerom, nismo prodali sve na vreme, pa nece da nam salju novu robu" ili tako nesto :O.o:

Ali evo, nisam videla ovaj Laney, samo da se organizujem sa parama :) Hvala hvala, lepo sam se izblamirala sa drugim postom haha :)

Pentatonic

Post by Pentatonic » 12 Aug 2011, 01:31

Moj prijateljski savet ti je da izbegavaš po svaku cenu to Laney RB1 pojačalo, jer je to težak krš! Ovo ti govorim iz ličnog iskustva pošto sam probao isto takvo pojačalo i to kod čoveka koji ga prodaje, a uz to se i on sam žali kako nije video gore pojačalo te snage u životu... Zaobiđi ga u širokom luku, uštekaj još malo para i uzmi nekog marshall-a tipa:

http://www.mitrosmusic.com/proizvod/906 ... 2-Channel/

:ziveli:

Solomon
Dimension 7

Post by Solomon » 12 Aug 2011, 02:22

ma peavey neki :metal: , kakav bre marsal :mrgreen:

Pentatonic

Post by Pentatonic » 12 Aug 2011, 03:26

Ma super i ako naiđe na Peavey, nego je poenta mog posta bila da izbegava onu kantu od Laney-a po svaku cenu... :cao:

parker

Post by parker » 12 Aug 2011, 09:28

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 12 Aug 2011, 11:26

OrochiChick wrote:Odatle sam i kupila bass, samo eto, nekako me brine kako ce to da izgleda, da li je ok i sve to. A i ono sto mi zapadne za oko uglavnom nije u Beogradu, pa se stvara dodatni trosak :/

http://www.kupujemprodajem.com/VOX-Path ... id=1589879 Izgleda ok, ali Nis :/

Ja bi maksimalno pukla trenutno 7iljki (nadam se da cu skupiti jos). Nisam previse zaludjena da mi zvuk bude prenabudzen, onako da mi potaman bude za kucne uslove :)
Zanimljivo da si ubola baš gitarsko pojačalo i to ovo što prodaje moj gitarista. :)
A drugo, i ja se već par meseci zanosim mišlju da ispazarim malo kućno pojačalce, pošto mi veliko stoji u prostoru za probe i uvek me mrzi da ga donesem pa se bodem u komp. Mada opet pak stalno odlažem to, jer mi se bas čuje čak i solidno preko kompa u Wharfedale zvučnike sa 8icama...

Elem, i ja htedo da predložim ovog Vox-ića što je za bas, iznenađujuće i zanimljivo radi, probo sam ga uživo.
Probah i ovo u obližnjoj radnji:
http://www.kupujemprodajem.com/ZAR-15w- ... id=4680945
nije loše za te pare, stvarno ok. Novo je i mogu da šalju...

OrochiChick

Post by OrochiChick » 15 Aug 2011, 21:32

Ovaj vox izgleda primamljivo ali to je Nis, nit znam kolko bi me kostalo prevoz toga, sigurno dosta i kako bi uopste platila.
A skupljanje para mi zeznuto zato sto necu bas zaraditi nesto mnogo ovo leto, pa se tu jos par stvari za kupiti koji su mi primarni.

Znam da zvuci stekarski ali ne bi da bacam mnogo para, malo mi fali da dovucem kuci cajevca koji nije za vezbanje u kucu :D

OrochiChick

Post by OrochiChick » 15 Aug 2011, 21:33

A licno misljenje na Behringeru?

MetalFunk

Post by MetalFunk » 15 Aug 2011, 21:39

^ Nista spektakularno. Bolje ti je da ganjas nesto drugo.

:ziveli:

parker

Post by parker » 15 Aug 2011, 22:18

Kakav bre Niš, mitros ti je nasred Beograda pa idi i pogledaj tog Voxa. I ako ti se svidja daj nešto odmah i još par rata/čekova koje će da ti dođu koliko par izlazaka... Ako želiš to da kupiš stvarno nije 100 dukata

Cope

Post by Cope » 15 Aug 2011, 23:51

Ja prodajem novo pojačalo po ceni polovnog, koje skuplja prašinu, ali je nažalost, malo preko tvog projektovanog budžeta... Dobio sam ga u neku kompenzaciju od Artista.

Nek mi naplate reklamu 8)

http://www.kupujemprodajem.com/Bass-kom ... -oglas.htm

ps. Ja lično imam pozitivna iskustva sa kupovinom polovnih stvari koje sam imao priliku da probam. Prvo, mogu se za pristojne pare naći kvalitetne stvari, dok je na drugom mestu ušteda na razlici u ceni, što je proporcionalno količini finansijske frke u kojoj se prodavac nalazi.
Ovo sve važi samo ako imaš iskustva i poznaješ materiju kojom barataš.

Post Reply