sledeci put javi da dolazis, mi porucimo sta hocemo, ti odmah utopis, svima lepo...theMadDoGbn wrote:Vracam se nazad u USA, pa da ne stoji ovdje bezze.
Bas gitare koje sviramo!
Moderators: Trooper, Tiki the Boyler
Re: Bas gitare koje sviramo!
- theMadDoGbn
Jun 2012Bozha wrote:sledeci put javi da dolazis, mi porucimo sta hocemo, ti odmah utopis, svima lepo...theMadDoGbn wrote:Vracam se nazad u USA, pa da ne stoji ovdje bezze.

Nikad nisam kontao, kako je to Jazz a ne P bass?
I meni je to cudno.
Al pazi sad:
Imas jazz i precu,
stavis vrat sa jaza na precu i nabacis bridge magnet.
Eto ga jazz bass special (japance mrzelo da prepravljaju naziv)
Ali braca ameri se dosetili pa se njihova varijanta zove precision special.
Al pazi sad:
Imas jazz i precu,
stavis vrat sa jaza na precu i nabacis bridge magnet.
Eto ga jazz bass special (japance mrzelo da prepravljaju naziv)
Ali braca ameri se dosetili pa se njihova varijanta zove precision special.
Hoces da kazes da je takav bass u Japanu Jazz special a u USA Precision special?
Skontao sam ja da je stavljen vrat sa Jazz-a. Bridge magnet imas i na ne specijalnim
pi bejsovima...
Elem, probah ja jednog Jazz Special-a 70-neko godiste (made in Japan). Pazi, on je bio pravi pravcati Jazz i zato mi nije jasno kako sad i on isto da se zove?
A taj bass, to je nesto najbolje sto sam uzeo u ruke... (ako ne racunam par bivsih devojaka
)
Skontao sam ja da je stavljen vrat sa Jazz-a. Bridge magnet imas i na ne specijalnim

Elem, probah ja jednog Jazz Special-a 70-neko godiste (made in Japan). Pazi, on je bio pravi pravcati Jazz i zato mi nije jasno kako sad i on isto da se zove?

A taj bass, to je nesto najbolje sto sam uzeo u ruke... (ako ne racunam par bivsih devojaka

E ovo već nije fer!

Mislim da je on prvi model Fenderovog PJ basa i da su ga zbog J magneta nazvali jazz. Možda nisu ni imali svest, šta treba da čini instrument da bi bio jazz bass...Funkd wrote:Nikad nisam kontao, kako je to Jazz a ne P bass?
U suštini, to je možda moj dream bass, otprilike je fazon koji sam ja hteo da furam, pa pri kupovini basa (i ograničenom budžetu) uzeo sam ovo:

Fin je bas! Pasiva, poprilično klasičan instrument, ima okej hardver, jednostavnu elektroniku, jak signal, Odličan P magnet i poprilično okej J, zvuči dobro, i puno.
evo, sad konačno imate priliku da čujete mene & moju Korvetu na delu. kvalitet nije neki, ali ako stavite sluške, garantujem da će se dobro čuti 
[youtube]AKcwIH9TCuo&feature=player_embedded[/youtube]

[youtube]AKcwIH9TCuo&feature=player_embedded[/youtube]
da ne trosim reci da je bass vrh.. odlicno si odsvirao 

hvala fakse
stavio sam mu nove žice, setapovao ga, i sad sam mnogo zadovoljan njime

stavio sam mu nove žice, setapovao ga, i sad sam mnogo zadovoljan njime

Al' me istripova senka iza tebe
Cover zvuci do jaja!

Cover zvuci do jaja!

hvala, čovekče
žao mi je što je kamera sranje, nije pohvatala dojajnost tona dok sam svirao. ali eto, bar je nešto zabeležila

žao mi je što je kamera sranje, nije pohvatala dojajnost tona dok sam svirao. ali eto, bar je nešto zabeležila