Koju bas gitaru biste želeli da imate?
Moderators: Trooper, Tiki the Boyler
Re: Koju bas gitaru biste želeli da imate?
bila je do skoro jedna na kupujemprodajem ali zaboravio sam cijenu 

Cini mi se da je bilo negde oko 300-350E
Bila mi je interesantna i da je bila blize probao bih je definitivno
Bila mi je interesantna i da je bila blize probao bih je definitivno
- sirac-šunka
- vragolan
Pa naravno da je bila na k/p i da je sad na limundu, to sam sve video!
Zanimalo me više mišljenje, odnos naše tržište i sl. - manje poznata firma itd... Na limundu sam čak i licitiro na 14.001
Mislio sam da pratim do jedno 20tak iljada, ali mi se čini da će da ode licitacija i preko toga... ovaj izvesni 5808 se nešto namrčio... :/

Zanimalo me više mišljenje, odnos naše tržište i sl. - manje poznata firma itd... Na limundu sam čak i licitiro na 14.001

Mislio sam da pratim do jedno 20tak iljada, ali mi se čini da će da ode licitacija i preko toga... ovaj izvesni 5808 se nešto namrčio... :/
Pa cemu sluzi prodavcev kum nego da se namrci i dize cenu...
Ne bih ja to licitirao bez da uzmem u ruke. Bila skoro neka djez djitra, lepa ko sa slike, cena sitnica, primim se, al ajde prvo da pitam na onoj varskrsloj temi, a tamo kaze covek kinesko djubre poluispravno, posle pogledam, otisla za preko 20k. Ako je sve sto kaze istina, verovatno vredi i vise od onog sto je trazio na KP, al ove slike su mutnije od onih jetijevih... da ne bude posle sound of prc!

Mrzim Limundo 

- sirac-šunka
- vragolan
Pa jeste to tako baš ko što kažete... Propratio sam to za jazz gitaricu, navodno vintage i sl. a u stvari ono... PRC! Sva sreća da se pojavio Peca koji je sve lepo provalio...
Ma to sa limundom nije baš kako bi trebalo da funkcioniše licitacija po zakonu! Znam ja, polago sam ja i privredno pravo i to položiJo sa najvišom ocenom, ljubi me majka. Ono što je tu bitno jeste da 1) prodavac ima zakonsko pravo da odustane u slučaju da nije zadovoljan izlicitiranom cenom; 2) Kupac ima pravo da se predomisli i u tom slučaju pravo kupovine ima prvi sledeći kupac koji je izlicitirao najvišu cenu. Na limundu to ne funkcioniše baš tako, ali pretpostavljam da bi verovatno nastao totalni haos da je ovo navedeno baš redovno pravilo...
Ali to omogućava da razne malverzacije dizanja cene od strane prijatelja, kumova i sl...
Ma to sa limundom nije baš kako bi trebalo da funkcioniše licitacija po zakonu! Znam ja, polago sam ja i privredno pravo i to položiJo sa najvišom ocenom, ljubi me majka. Ono što je tu bitno jeste da 1) prodavac ima zakonsko pravo da odustane u slučaju da nije zadovoljan izlicitiranom cenom; 2) Kupac ima pravo da se predomisli i u tom slučaju pravo kupovine ima prvi sledeći kupac koji je izlicitirao najvišu cenu. Na limundu to ne funkcioniše baš tako, ali pretpostavljam da bi verovatno nastao totalni haos da je ovo navedeno baš redovno pravilo...
Ali to omogućava da razne malverzacije dizanja cene od strane prijatelja, kumova i sl...

Da cujemo utiske Sirac!? 

- sirac-šunka
- vragolan
Pa ništa, sačeko sam poslednja dva minuta i udrio po prvo većem iznosu! Iznenadio sam se da je bio 16.001. Čekam sutra, pa ću da kontaktiram prodavca.
A s obzirom da je do Kruševca nekih 90tak km, mislim da ću da kupim i povratnu kartu. Oće li neko samnom???
Malo me stra...
Savetujte me malo...
A s obzirom da je do Kruševca nekih 90tak km, mislim da ću da kupim i povratnu kartu. Oće li neko samnom???

Malo me stra...

Savetujte me malo...

Za tu cenu, bio sam u iskusenju da se umesam u posao.
Pa nek i bude prc! Lici na japanske NT gitare iz nekih 80tih. http://basschat.co.uk/topic/161015-jona ... al-finish/ Ne kapiram stra... Ides licno, ako je nesto precutao, ne das mu pare... i jos mu zapretis negativnom ocenom na limundu! 

Ja pre jedno 2 godine licitirao nekog Laney combo bass na nemackom ebay-u preko suraka,neko starije, nije ni bitno vec koji je model, pojacalo u extra stanju, realno kod nas vredelo bar 300e. Udjemo u finish zadnjih par minuta i ja sa 120e dignem na 150e, isplati se i jos malo da dignem, kazem suraku daj jos 20e da ne ispustimo,on kaze nema potrebe sam si ostao u trci, kad ono polako curi vreme i ja pun srece moje je sigurno...isteklo vreme i samo odjednom izlazi neki tip za 151e?! Nije ga nigde bilo 7 dana i izronio iz mraka da mi pomuti posao, ha-ha. Mislim da i oni imaju valjda neku zastitu svoje cene od administratora kako mi surak objasnio. I onda mi drugar posalje Hartke HA2000 iz Australije i resim pitanje pojacala.
- sirac-šunka
- vragolan
Ne mogu više da odem na basschat, ebemligazašto... :/Bozha wrote:Za tu cenu, bio sam u iskusenju da se umesam u posao.Pa nek i bude prc! Lici na japanske NT gitare iz nekih 80tih. http://basschat.co.uk/topic/161015-jona ... al-finish/ Ne kapiram stra... Ides licno, ako je nesto precutao, ne das mu pare... i jos mu zapretis negativnom ocenom na limundu!

Ja sam pretpostavio da je ovaj navodni Sound of Sweden jedini takav bas, zbog specifičnog headstock-a, položaja magneta i prekidača i posebno zbog 27 pragova...
Aj pliz budite drugari pa dajte još neke slične modele da se ne zahebem...

Kako rece Bozha, nema sta da se zajebes, jes' da ce te kostati da odes da vidis, ali ako nije to to ili je nesto sumnjivo, okrenes se i kuci, niko te ne moze naterati da uzmes nesto sto je nesigurno. Ili se cuj, pa neka ti pusti neke ozbiljnije fotke na mail dok ne krenes.
Verovatno si vec izguglao ove fotke...sirac-šunka wrote:Ne mogu više da odem na basschat, ebemligazašto... :/![]()
Spoiler:

I obavezno prvo jedan telefonski razgovor u miletic stavu... http://youtu.be/HNrIsMyksFUrobby68 wrote:Ili se cuj, pa neka ti pusti neke ozbiljnije fotke na mail dok ne krenes.

- sirac-šunka
- vragolan
Da, da fala Bozho, video sam te slike i oglas od 700 finti.
Sad sam pronašao da je zapravo italijanska gitara:
Ako si našao još neke fotke sličnih gitara, daj da upoređujemo, čisto da malo bolje spremim domaći...
A telefonski poziv sledi, u svakom slučaju.
Ovde sam našao neku bolje vidljivu fotku crne gitare:

Ovde je Jonas Hellborg svirio taj bass:
A ovdi je ovaj Cyber Durden sa talkbass-a:
Iskreno... malo mi zvuči pikljavo, tanacko, neubedljivo i dosta me podseća na zvuk el. gitare, možda sa nekim oktaverom...
Mada mi na trenutke ipak prija kako sve to zvuči
Sad sam pronašao da je zapravo italijanska gitara:
Nadam se da je u najgorem slučaju uporediva sa markama tipa Gherson... A toliko idu takve gitare kod nas 150-200, kad-kad i 300 evra, možda i malo više. Čini mi se da Gherson-i imaju shadow magnete, takodjer...cyberdurden wrote:I bought my Hellborg bass in 1985 when I was sixteen years old in a store down an alley in Naples, Italy. It was designed by a bass player named Jonas Hellborg. I've been carrying this thing around with me for over twenty years.
The Jonas Hellborg fan site says:
"in the early years jonas hellborg played a black signature bass (designed by himself) and wal bass guitars."
Although that IS the same guitar, the information on the fan site is erroneous. I emailed Wal bass guitars looking for information about its design, and the company denied making the bass.
Jonas Hellborg's own record lable, Bardo Records, had this to say: "That bass was built by a factory in Reccanati called melody guitars. The factory closed 15 years ago so there are no people to contact about it."
I notified the fan site's webmaster a few years ago, but the information hasn't been corrected.
Audio and video of my and my bass at my MySpace site: http://www.myspace.com/cyberdurden
Ako si našao još neke fotke sličnih gitara, daj da upoređujemo, čisto da malo bolje spremim domaći...
A telefonski poziv sledi, u svakom slučaju.

Ovde sam našao neku bolje vidljivu fotku crne gitare:
Ovde je Jonas Hellborg svirio taj bass:
A ovdi je ovaj Cyber Durden sa talkbass-a:
Iskreno... malo mi zvuči pikljavo, tanacko, neubedljivo i dosta me podseća na zvuk el. gitare, možda sa nekim oktaverom...
Mada mi na trenutke ipak prija kako sve to zvuči