Schecter bass gitare

Moderators: Trooper, Tiki the Boyler

laza

Re: Schecter bass gitare

Post by laza » 09 Feb 2011, 12:36

nnkvocka wrote:Thunderbird otpisi odma, to je bass baš za pozadinsko sviranje sa rokerskim (i nikakvim vise) zvukom, Fender mexico ako je aktivan moze i da prodje, a o Šećeru ne znam nista. Ali braćori, pogledaj ovo:
http://www.mitrosmusic.com/proizvod/485 ... --Natural/
Za te pare, kapiram da radi isto (ako ne i bolje) kao taj Fender mexico i bass skroz odgovara tvojim zanrovskim prohtevima. Oni Šečer basevi su maltene svi metalski, imaju muda u zvuku. Mozes ti njega da nastelujes da radi kao Jazz varijanta, ali to nije njegov osnovni ton. Ako ti se ni to ne svidja, probaj Ibanez ATK seriju, sa tim nikako ne mozes da pogresis
Pa dabome. Glas razuma.

Ali ja se pribojavam da je naš topic starter u stvari već naumio da kupi Schecter, pa mu sad samo treba podrške da savlada tremu.

Za slučaj da nije tako nego čovek zbilja traži saveta, evo jednog načelnog.

Kad kupuješ bazgitaru, najpre sebi postavi ova pitanja:
Pod jedan, neće li mi odgovarati P-bass? Ako ne, zbog čega tačno ne?
Pod dva, nije li mi onda najbolje da kupim J-bass? I opet, ako ne - zašto ne?

Da se razumemo, ja ne mislim da su to pitanja na koja niko ne može odgovoriti odrečno, po čemu bismo svi morali udarati u ovu ili onu od dve moguće tambure. Nego mislim da odgovarajući na njih čovek može da istera na čistac šta mu treba i šta zapravo hoće. Štaviše, verujem da bi se niz mogao i nastaviti daljim korisnim pitanjima po istom obrascu.

Kalimero

Post by Kalimero » 09 Feb 2011, 15:31

laza wrote:
Pa dabome. Glas razuma.

Ali ja se pribojavam da je naš topic starter u stvari već naumio da kupi Schecter, pa mu sad samo treba podrške da savlada tremu.

Za slučaj da nije tako nego čovek zbilja traži saveta, evo jednog načelnog.

Kad kupuješ bazgitaru, najpre sebi postavi ova pitanja:
Pod jedan, neće li mi odgovarati P-bass? Ako ne, zbog čega tačno ne?
Pod dva, nije li mi onda najbolje da kupim J-bass? I opet, ako ne - zašto ne?

Da se razumemo, ja ne mislim da su to pitanja na koja niko ne može odgovoriti odrečno, po čemu bismo svi morali udarati u ovu ili onu od dve moguće tambure. Nego mislim da odgovarajući na njih čovek može da istera na čistac šta mu treba i šta zapravo hoće. Štaviše, verujem da bi se niz mogao i nastaviti daljim korisnim pitanjima po istom obrascu.
Nisam naumio da kupim Schecter po bilo koju cenu nego ozbiljno razmisljam o tome zato sto mi se gitare svidjaju, probao sam ih, dopada mi se kako leze u ruci, svidja mi se ton, a i uklapaju mi se u budzet, ali nisam prelomio zato sto ne zelim na brzinu da potrosim tesko stecenu ustedjevinu... :D
Cilj pokretanja teme bio je da saznam sta drugi ljudi misle o njima posto se ja sa Schecter-om nisam susretao do sada, ali sam isto tako zeleo da vidim sta jos za otprilike toliko para moze da se nadje na trzistu...

Nece mi odgovarati p-bass, od kada sam poceo da sviram koristim j-bass i mnogo mi se vise svidja kako on lezi u ruci. 8)
Koja su dalja pitanja? :D :ziveli:

H3atman

Post by H3atman » 09 Feb 2011, 15:45

Ja sam se skorije sreo sa slicnom dilemom...

Onaj vintage modified skvajer je odlican, probao sam ga, odlican odnos cena kvalitet, naravno moras sam da ga probas, i oni classic vibe su ok...

Ja sam uvek vise bio u fazonu MM-a, tako da sam uzeo Ibanez ATK-300, i odusevljen sam gitarom, ne znam da li ti se uklapa u budzet, ali ne znam da li sam igde na netu procitao nesto sto nije pohvala za taj model...

Sad razmisli sta bi zeleo da sviras, i vidi sta ti odgovara, na kraju ti kupujes gitaru za sebe, sta ti mi kazemo, bla bla truc... :)

michabass

Post by michabass » 09 Feb 2011, 17:13

Kalimero

Post by Kalimero » 09 Feb 2011, 17:30

michabass wrote:Nije loš Schecter: :bambi:
Image
E ja sam ovaj gledao,probao, i to mi je prvi kandidat sto se Schecter-a tice. To je Schecter Omen Extreme 4, ima vrat isti kao j-bass i mnogo lepo lezi u ruci... Cena mu je nesto oko 49 hiljada...

laza

Post by laza » 09 Feb 2011, 19:14

Kalimero wrote:probao sam ih, dopada mi se kako leze u ruci, svidja mi se ton
Pa ako je tako, čemu cela priča?

Ne snebivaj se, nego idi, kupi, sviraj, uživaj.

I javi da znamo i da čestitamo.

michabass

Post by michabass » 10 Feb 2011, 17:19

:1:

bleach

Post by bleach » 10 Feb 2011, 18:48

Kalimero wrote:
michabass wrote:Nije loš Schecter: :bambi:
Image
Dobar bejsic :D