Pa dabome. Glas razuma.nnkvocka wrote:Thunderbird otpisi odma, to je bass baš za pozadinsko sviranje sa rokerskim (i nikakvim vise) zvukom, Fender mexico ako je aktivan moze i da prodje, a o Šećeru ne znam nista. Ali braćori, pogledaj ovo:
http://www.mitrosmusic.com/proizvod/485 ... --Natural/
Za te pare, kapiram da radi isto (ako ne i bolje) kao taj Fender mexico i bass skroz odgovara tvojim zanrovskim prohtevima. Oni Šečer basevi su maltene svi metalski, imaju muda u zvuku. Mozes ti njega da nastelujes da radi kao Jazz varijanta, ali to nije njegov osnovni ton. Ako ti se ni to ne svidja, probaj Ibanez ATK seriju, sa tim nikako ne mozes da pogresis
Ali ja se pribojavam da je naš topic starter u stvari već naumio da kupi Schecter, pa mu sad samo treba podrške da savlada tremu.
Za slučaj da nije tako nego čovek zbilja traži saveta, evo jednog načelnog.
Kad kupuješ bazgitaru, najpre sebi postavi ova pitanja:
Pod jedan, neće li mi odgovarati P-bass? Ako ne, zbog čega tačno ne?
Pod dva, nije li mi onda najbolje da kupim J-bass? I opet, ako ne - zašto ne?
Da se razumemo, ja ne mislim da su to pitanja na koja niko ne može odgovoriti odrečno, po čemu bismo svi morali udarati u ovu ili onu od dve moguće tambure. Nego mislim da odgovarajući na njih čovek može da istera na čistac šta mu treba i šta zapravo hoće. Štaviše, verujem da bi se niz mogao i nastaviti daljim korisnim pitanjima po istom obrascu.