Sve O Žicama Za Bas Gitare

Moderators: Trooper, Tiki the Boyler

Post Reply
Trooper
Urednik

Re: Sve O Žicama Za Bas Gitare

Post by Trooper » 16 Sep 2012, 11:38

Jesu meke, ali su IMHO najgore po pitanju trajanja, omutave veoma brzo :/

Cope

Post by Cope » 16 Sep 2012, 22:37

Trooper wrote:Jesu meke, ali su IMHO najgore po pitanju trajanja, omutave veoma brzo :/
Jeste, vrlo osetljive na znoj, i na radne sate muške svirke, ali tonski i pod prstima jako prijatne...

Trooper
Urednik

Post by Trooper » 16 Sep 2012, 23:09

Da, veoma su fine za to, ali nazalost u mom slucaju zing nestane posle 3-4 dana max

DJ_MY_SOUL

Post by DJ_MY_SOUL » 19 Sep 2012, 01:39

Pre oko 3,4 dana sam uzeo opet DR Marcus Miller :S Prosli put kad sam uzeo cini mi se tamo april maj... nisam uopste bio zadovoljan... Za mesec dana su propale skroz zing se izgubio... Jedna mi bila pukla zica pa sam stavio Ricard Cocco Stainless steel koje mi je poslao prijatelj iz amerike jos pre 2 godine i koje sam svirao godinu dana i godinu dana stajale i bolje je zvucala ta jedna zica stara toliko dugo nego DR star mesec dana. A ove sada sto sam uzeo deluju dosta kvalitetnije bolji zvuk imaju, mekse su prosto vidim da ce trajati dosta duze od ovih. Moj zakljucak je da odnedavno postoje velike oscilacije u kvalitetu kod DR-a ili je stvar u turama koje stizu? Takodje sam primetio da su jednsostavno pojeftinile jos pre godinu i po dana za nekih 800-1000din... Dr marcus miller i hi beam koristim vec 3 godine tek od ove godine sam primetio ovo.

umart

Post by umart » 21 Sep 2012, 02:44

najjeftinije a da nisu bas skart?onaj hartke jeli cemu?

Cope

Post by Cope » 21 Sep 2012, 14:28

umart wrote:najjeftinije a da nisu bas skart?onaj hartke jeli cemu?
Treš najgori (skoro pa ekvivalentno istoimenim pojačalima u nas)... Ako nekome i pođe za rukom da ih istonira, sedla ima da stoje u nekim nenormalnim položajima.
Tenzija nema veze sa mozgom, svaka žica vodi svoju politiku... Nisam popizdeo što sam bacio pare, već što sam tri dana proveo štelujući šipku tamo-vamo i izgubio vremena i živaca na setovanje pokušavajući nešto da dobijem, da bi ih na kraju bacio... Krute, mutave - u stvari po jedna je mutava za bar 50% što me još više nervira nego da su sve mrtve... Ostaje crno po prstima, itd... :povrac:

Misim, ovo što rekoh smatram da važi za populaciju koja zna šta su dobre žice... Za nekoga treš metalca u pubertetu sa solidnom Arijom, koji cepa trzalicom, i odvaja od užine da kupi žice, ovaj proizvod svakako treba uzeti u obzir kao solidno rešenje... A ima i "zing" :lol:

umart

Post by umart » 22 Sep 2012, 12:34

sta mu dodje prva najjeftinija zingasta alternativa a da nije krs?

Trooper
Urednik

Post by Trooper » 22 Sep 2012, 12:43

Erm... mozda Daddario XL, one su oko 1400-1500 cini mi se. I cuo sam da su vorvik crvene ok, al slabo sam ih vidjao po gradu. I da, sad procitah da su one Marshall zice koje sam vidjao u Music trade u stvari Ernie Ball Slinky, pa su i one valjda ok pazar, znam da su bile prilicno jeftine

parker

Post by parker » 22 Sep 2012, 12:53

ja bi svakom savetovao ovo:
http://harmonija.rs/thomastik/oprema-i- ... power-bass
nisu jeftine al traju duuuuugo

Flealip

Post by Flealip » 22 Sep 2012, 13:14

Ja sam imao samo pozitivna iskustva sa crvenim Vorvikovim zicama. Imale su lep zing, trajale nekoliko meseci i bile udobne za svirku. Mozda je do toga sto ih sviram na Spektoru koji je donekle slican Vorviku :nixweiss: A mozda lupam... U svakom slucaju, za cirka 1600 din koliko sam ih placao, bile su sjajne. Sada ih nema vise u ovom Mjuzik trejdu na zelenjaku, sumnjam da ce ih dobijati. Uvek su "narucene" i samo sto nisu stigle... vec 2 godine.
Enivej, ja sam presao na ove http://www.mitrosmusic.com/proizvod/339 ... GHT-4-Set/ i prezadovoljan sam. Ispod 3 hiljade su, sto mu dodje ne-toliko-skupo (mada kada sam ih prvi put uzeo prosle godine bile su 2200din), a traju poprilicno (3-4 meseca vrlo dobrog zvuka). Jos je low tension i kada se lepo setapuje bass preudobne su za sviranje, mekane i mogu da se benduju ko 9ke na gitari :lol:
Daklem, preporucujem njih ako upadaju u cenovni rang :ziveli:

Cope

Post by Cope » 22 Sep 2012, 19:12

umart wrote:sta mu dodje prva najjeftinija zingasta alternativa a da nije krs?
Ja trenutno trošim DR Subeams, pola-pola smesa, imaš ih u Artistu za oko 2,000 din. Stvarno jeftinije od toga nema smisla uzimati...
E sad, moj bas je dosta prezentan i ove žice mu leže neviđeno. Dok sam bio na pasivnoj JB varijanti, trošio sam Rotosound...
A to jeftina varijanta a da nije krš zavisi od ličnih afiniteta, po meni žice il rade il ne rade, nema nekih naročitih kompromisa po pitanju cene i kvaliteta...

umart

Post by umart » 22 Sep 2012, 21:00

ma mislio sam da stavim sta bilo a da nije toliki krs dok se ne dodje do nekih para,jer sam unistio ove reklamne d adario na schecteru sviranjem,kuvao sam ih i cistio i prao cetkicom za zube,ali sam im stvarno dosao kraju,pa rekoh mozda je neko naletio na nesto povoljno a sasvim okej.vec znam sta cu da stavim kad se bude imalo para.da,jos komplikuje stvari sto mi treba 5ozicani set,to ne rekoh,pa ako slucajno neko naleti na nesto okej,neka kaze :ziveli:

faks
Badmotorfinger

Post by faks » 22 Sep 2012, 22:02

uhh brate,kuvas zice. nije valjda tolika kriza ?
imam problem sa dunlop-ovim zicama. volim njihovu boju i fizicki su mi super osim sto imaju onaj stanjeni deo na kraju,kad dropujem ima jako veliki hod. mislim na truiljo signačr.
nisam bio odavno po porodavnicama. uzeh zimus u nemackoj DR hi-beam mr 45-105, i sad mi je poslednji komplet na gitari (drugar se vraca sredinom oktobra pa cu opet naruciti). zadovoljan i navikao. mada kad god vidim dunlop-ov logo pozelim da ih imam.
da li ima sad u prodaji neki obican dunlop za drop D ? (105)
:cao:

umart

Post by umart » 22 Sep 2012, 22:14

jbg,ne mogu bez zinga,a i sami znate sta je i kako je sa reklamnim zicama.nasao sam neku soluciju,bar sudeci po sajtu mitrosa (znam,ali nada umire poslednja) nekakav ghs roundwound niklovani sa 110kom i 130ticom,bas ono sto mi treba za nesto preko 2000 din.e sad,ako ima neko iskustva sa ghs-om,ili jos bolje sa bas roundwoundom niklovanim njihovim,nek podijeli utiske.

faks
Badmotorfinger

Post by faks » 22 Sep 2012, 22:17

meni se svidja onaj zing na ernie ball zicama
utripujem da imam music man sting ray :)

Post Reply