Ja sam bio fasciniran Maidenima i zvukom basa u njihovim pesmama. Sem toga kontao sam da ima previse gitarista i da je ovom svetu potreban jos jedan basista 

.
Da li ste poceli sa gitarom pa iz nekog razloga presli na bass gitaru(ako da kog)?
Prvo sam svirao bass pa sam presao na elektricnu.Doduse nisam presao na elektricnu, sviram i jednu i drugu.
Ne znam da li si zeleo da aludiras na to da je lakse svirati bass (zbog manje zica 

) kada si postavio pitanje.Sve zavisi od pristupa sviranju i od muzike koju ces svirati.
U principu je FIZICKI teze svirati bas jer su debele zice , treba pritisnuti te sajle i dalekovode 

.
Kada sam kupio el. gitaru trebalo mi je par dana da se naviknem i da se upoznam sa novim mogucnostima koje ona nudi. Dok je vracanje na bass (posto sam godinu dana svirao samo gitaru jer mi je stari bass bio u fazi raspadanja) bilo malo teze i duze. Evo sada ponovo moram da "ucim" da sviram prstima jer sam se opasno navukao na trzalicu 

.
Sviranje se mnogo razlikuje 

.
Moras da obracas paznju na stvari koje gitaristu uopste ne zanimaju.Njemu je bitno da se dobro cuje u da bude kul 

, dok basista mora da "drzi" pesmu sa bubnjarem da se sve ne raspadne.Mada se uvek raspadne ali to je druga prica 

(bubnjar ubrza , jedan gitarista uspori , drugi nastavi normalno a ti ne znas sta da radis i proderes se "aj ponovo") .
Ako si to mislio. A ako si mislio sa "tehnicke" strane pa sta znam... mozes i prstima i trzalicom.. gitara prakticno moze samo trzalicom (pricam o metalu) ako izuzmemo tapping .
E da i dobre je sto ti ne treba nikakav efekat da bi zvucao kul 

Za svoju dusu uglavnom ne sviram bass vec elektricnu gitaru , ali to je vec divljanje i uzivanje u stvarima koje bas ne moze (eh taj tremolo i distorzija).
I tako...