Sve O Žicama Za Bas Gitare

Moderators: Trooper, Tiki the Boyler

Post Reply
Шмајсер
Хинт-Лорд

Re: Sve O Žicama Za Bas Gitare

Post by Шмајсер » 01 Feb 2009, 11:44

ја сам их ставио док прокључају, без соде, после тога их осушим у рерни и то је то...

Funky_Bassmasta

Post by Funky_Bassmasta » 09 Feb 2009, 18:30

a ljudi da prasam okolo koliko eura idu DR zice??

KirilStipsa

Post by KirilStipsa » 09 Feb 2009, 18:57

@Funky_Bassmasta
oko 30!

maksabass

Post by maksabass » 10 Feb 2009, 22:02

warwick zice -pa uporedjenju sa nekim drugim su katastrofa.Na istom podesenju vrata brenzuju i vema su ostre,mislim pod ruku.Mada imaju neki karakteristican middle ton,pogotovo kad ostare,sto i nije tako lose,ali sve zavisi i od gitare :grummel_2:

Tiki the Boyler
Urednik

Post by Tiki the Boyler » 11 Feb 2009, 23:53

maksabass wrote:warwick zice -pa uporedjenju sa nekim drugim su katastrofa.Na istom podesenju vrata brenzuju i vema su ostre,mislim pod ruku.Mada imaju neki karakteristican middle ton,pogotovo kad ostare,sto i nije tako lose,ali sve zavisi i od gitare :grummel_2:
Koje Warwick žice?
Ima ih nekoliko vrsta pa pokušaj biti određeniji!

Poz!

paranoik

Post by paranoik » 02 Mar 2009, 14:38

Ej ljudi pitanje jedno da li biste uzeli rotosound-ove ili Earni Ball-ove silky zice?petozicani komplet (45-130) cena skoro ista??

The Mask AE

Post by The Mask AE » 02 Mar 2009, 14:47

Koju gitaru imas i koje si zice koristio do sada (napisi i debljine)?

paranoik

Post by paranoik » 02 Mar 2009, 14:56

Imam 5-ozicani OLP-kopiju MM.Skoro sam ja kupio ovaj bass mislim da su ovo D'adario 45-130...dvoumim se ozbiljno!ranije sam imao Yamahu rbx170 i kupovao uvek rotosound 50-110 sad ne znam da li da probam sa ovim Ernijevim

The Mask AE

Post by The Mask AE » 02 Mar 2009, 15:43

Pa pazi. U sustini ernie nisu lose zice uopste tako da bi trebalo da ih probas. Naravno, gledajuci na to da je tvoja gitara kopija MM definitivno uzmi njih, sviraj ih i onda (znajuci da vec imas iskustvo sa dadariom i rotosound) proceni koje su najbolje. Ja licno volim taj trip eksperimentisanja sa novim zicama mada to realno ima i svojih losih strana (finansije), ali prosto nisam nikad zeleo da zasnivam svoje misljenje na tudjem pa sam probavao malo po malo. Naravno od gitare do gitare ton se drasticno menja. Sta hocu da kazem: neko ce ti reci da uzmes zice po nekom svom iskustvu, a onda moze da ti se desi da se to tebi ne svidi. Prosto treba sebi u glavi da napravis referentnu tacku pa u odnosu na nju da procenjujes sta je dobro a sta ne. Naravno u ovom slucaju treba biti brend-o-manijak tako da suzi izbor na proverene marke. Ja sam zavrsio na dr low riders (nisu kupljene ovde).

Iako zice nebi trebalo da imaju rok trajanja jer su u perfektnim uslovima (govorim o skupljim) ipak postoji nepisano pravilo potvrdjeno sa vise strana da ne uzimas zice koje su bajate (godinu proiz. imas na deklaracijama koje su hvala bogu obavezne inace bi bilo haosa). Izbegavaj rasprodaje zica (tu sam ja lupio glavom jednom u mitrosu :cekic: ).

Cope

Post by Cope » 02 Mar 2009, 18:54

-Pazario sam pre neki dan aktivnu Yamahu BB5, u prevodu - malo nagluva bas gitara ali pogodna za smooth, pop, i ostalu mekanu svirku sa dosta dubukog i lepog basa koji traje.

-Koja debljina i marka žica je ok za tu namenu?

Tiki the Boyler
Urednik

Post by Tiki the Boyler » 02 Mar 2009, 19:11

Cope wrote:-Pazario sam pre neki dan aktivnu Yamahu BB5, u prevodu - malo nagluva bas gitara ali pogodna za smooth, pop, i ostalu mekanu svirku sa dosta dubukog i lepog basa koji traje.

Ja se ne bih previše opterećivao konkretnim modelom žica.
Iz mog iskustva sa tom gitarom ti mogu reći samo da je bitno da su žice svježe! (ne starije od 2-3 mjeseca)
I meni se lično čini da puno bolje radi sa nickel plated žicama.

Cope

Post by Cope » 03 Mar 2009, 20:54

Tiki the Boyler wrote:
Cope wrote:-Pazario sam pre neki dan aktivnu Yamahu BB5, u prevodu - malo nagluva bas gitara ali pogodna za smooth, pop, i ostalu mekanu svirku sa dosta dubukog i lepog basa koji traje.

Ja se ne bih previše opterećivao konkretnim modelom žica.
Iz mog iskustva sa tom gitarom ti mogu reći samo da je bitno da su žice svježe! (ne starije od 2-3 mjeseca)
I meni se lično čini da puno bolje radi sa nickel plated žicama.
Imam Nickel na jazz-u i tako bi ostavio jer za slep samo pršti i imaju dobru defniciju :) a za razliku, na yamahu bi stavio nešto mekše - smooth.
Šta misliš o Chrom varijanti na Yamahi? Po specifikaciji bi trebale da su mekane ko žvaka? (Pričam o D'adario)

vbraca
vrabac

Post by vbraca » 03 Mar 2009, 22:17

Hmmm moje iskustvo je drugacije, meni su nickel vise zatvorene i brze gube svuk od stainless, mozda si pobrkao, takav je moj utisak.

Cope

Post by Cope » 03 Mar 2009, 22:34

vbraca wrote:Hmmm moje iskustvo je drugacije, meni su nickel vise zatvorene i brze gube svuk od stainless, mozda si pobrkao, takav je moj utisak.
Ne vredi dok ne probam :)

Шмајсер
Хинт-Лорд

Post by Шмајсер » 04 Mar 2009, 09:51

vbraca wrote:Hmmm moje iskustvo je drugacije, meni su nickel vise zatvorene i brze gube svuk od stainless, mozda si pobrkao, takav je moj utisak.
ја нисам пробао стејнлес, али никел губе звук после макс 10 дана, бар код мене

Post Reply