Rondo Music Supply

Moderators: Trooper, Tiki the Boyler

Cope

Re: Rondo Music Supply

Post by Cope » 05 Mar 2009, 23:58

Rocket Roll wrote:Biću iskren pa ću ti reći da je neka vrsta opšteg problema sa kineskim gitarama - utvrditi tačno od kojeg su drveta napravljene.

Verovatno Kinezi nađu drvo najbliže, recimo, specifikovanom jasenu ili mahagoniju, a zatim ga na carinskim deklaracijama navedu kao "jasen" ili "mahagoni" radi lakše administracije (i bolje prodaje). Ili nađu neki najbliži engleski terminski ekvivalent (npr. već legendarna "basswood" terminologija - to što Kinezi zovu "basswood" nema mnogo veze sa našom lipom). Ono što Ibanez imenuje "mahagonijem" često izgleda sasvim drugačije od Gibosnovog mahagonija - svetlonarandžasto je (umesto da je tamnocrveno) i pore su mu nešto veće. (Svejedno, svira za sve pare.)
Obzirom da Kinezi imaju razvijenu tehnologiju ubacivanja veštačkog smrada kože u odevne predmete od sintetike ne bi li izgledali kao pravi, ne bi me čudilo da je i sa drvetom ista stvar 8) 8) 8)

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 06 Mar 2009, 09:16

Kod Agile gitara je kao kod Ibaneza - što veća cifra, to bolja gitara.

Ergo, http://www.rondomusic.com/product1147.html

Za referencu, http://www.rondomusic.com/alspec.html

sinisake
The original one

Post by sinisake » 06 Mar 2009, 11:33

Kod Agile gitara je kao kod Ibaneza - što veća cifra, to bolja gitara.
Zar ne vazi to za sve proizvodjace? :wink:

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 06 Mar 2009, 12:31

Ne važi ako pričamo o šifri modela. Bolji je AVRI52 Telekaster nego AVRI62 Telekaster. :D

Za Agile, ipak, važi, kao i za Ibanez. Dejan je linkovao Agile AL-2000, ja sam linkovao (bolju) Agile AL-3100.

A ako pričamo o $$$, yeah, sve do magične $1000 granice važi ta "pay to play" logika.

Par real-life slika Agile Les Paula, da imamo nad čime da balimo:

http://www.mycameraeye.com/gallery/Rootbeer/index.html
http://www.mycameraeye.com/gallery/agile/index.html

Na drugom linku imate i par slika unutrašnjosti, čisto da svojim očima vidite drvo i hardver.

Zlo

Post by Zlo » 06 Mar 2009, 15:41

dejankuki wrote:Hmm ja sam voljan da narucim jednu. (pogodite koju).

Ajde da se skupimo, cenim da ce shipping biti manji pojedinacno za nas sve nego kad bi svako ponaosob narucivao gitaru...

P.S. naravno kad bi to bilo moguce, jer ne verujem da bi smo svi imali novac u istom trenutku..
http://www.rondomusic.com/al2000spalted.html
Uh,uh sad pogledah gitare na sajtu.Ako se ne raspadaju u rukama posle par godina svirke ovo sto sam video je predivno.Ako se to drvo ne iskrivi ubedjen sam da su ove gitare bolja kupovina nego poznati brendovi do 500e.Ja sam za.Samo da se dogovorimo na duzi period.Do avgusta-septembra-oktobra.Tako da svi koji zele da naruce gitaru pripreme novac.

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 06 Mar 2009, 16:11

Ma ja sam u sustini ZA.. ali stvarno, no ne verujem da cemo da se skupimo vise od 5-6 a za narudzbinu gde bi nas shiping izasao neku sicu.. ipak treba da nas je preko 10-15.. tako da opet u startu nema od toga nista..

Jos jedno, opet bi platili neku dooobru carinu.. i opet bi cena izasla oho-hoooo u odnosu na cenu sa njihovog sajta.. razumes..

Tako da. iskreno predlog stoji, ali sam skeptican po ovom pitanju..

SEM, sem da u prepisci sa gazdama nekako izboksujemo navodni popust, pada nas carina otkosta malo... a i shipng.. kontam da bi se tad TEK isplatilo..

No, ajde bas i da vidimo... ko bi bio potencijalni narucilac!?

Eto, ja jedan, dva Zlo, treci... cetvrti....?

Zlo

Post by Zlo » 06 Mar 2009, 17:20

Jeste macka u dzaku kad se narucuje instrument koji covek nije probao.Ali videh par gitara koje kostaju ispod 200e a ubedjen sam da bolje rade od "izvikanih" brendova koji su mnogo skuplji.
Po konstrukciji ovo je X puta bolja gitara od nekog Ibaneza koji kod nas kosta 400-500e.A ova gitara kosta 189.9$ .Za razliku u ceni moze da se nabudzi original floyd (ako ovaj na gitari otkaze poslusnost) i par kvalitetnih magneta(ako ovi na gitari ne daju pristojan ton)
ImageImage

Po ovoj fotografiji izgleda mi da cak ni head nije secena pa lepljena pod uglom nego je vrat uradjen iz jednog komada.
Volem te gitare koje su samo prelakirane ili je nanesen tanak sloj farbe pa se ispod vidi tekstura .Ako nista drugo moze covek da bude siguran da gitara nema cvorove i nije pravljena od medijapana :D :D
Pored ove videh i par PRS i Gibson LP kopija koje bih rado posedovao.U zavisnosti od raspolozive kolicine novaca ja cu mozda da narucim 2 gitare :D.Znaci Kuki+Zlo+Zlo=3
Hajd do avgusta da se nakupi bar 10-15.
Skolarci-za raspust radite nesto i eto vam finih gitara za male novce :D

Eh,Kuki-pade mi jedna idejica na pamet.A sto ne pokusati sa "domacim" Kinezima?Odes lepo u njihovu radnju i objasnis im sta zelis.Tako da se lepo zaobidje carina(oni vec placaju kao sto placaju) i transport te ne kosta nista.Ako bi ta ideja mogla da prodje mislim da bi cena bila maximalno 15-20% veca nego na sajtu.A na 200-250 i manje evra to je smesna para.

MrMoT
MF veteran

Post by MrMoT » 06 Mar 2009, 17:25

Evo ja sam cetvrti + mozda i peti :D :D :D Ah nek ide zivot :D :D

ac10

Post by ac10 » 06 Mar 2009, 18:10

ja bih narucio jednu ili dve gitare sto sa mene sto za druge al najozbiljnije :)
ukoliko ideja zazivi javite mi se da je i ostvarimo.ja bih kupovao za najvise mesec,dva :ziveli:

Routasydan

Post by Routasydan » 06 Mar 2009, 18:39

Evo da vam skratim muke okupljanje je vec pocelo, to jest ima vec lik koji je organizovao narucivanje gitara, pogledajte ovu temu:

http://www.yumetal.net/forum/index.php?showtopic=40544

dajte da se udruzimo svi pa da ova marka zazivi kod nas

MrMoT
MF veteran

Post by MrMoT » 06 Mar 2009, 18:43

A vidi ovo
http://www.rondomusic.com/gsc2203.html znaci i za to me racunajte :)

Routasydan

Post by Routasydan » 06 Mar 2009, 18:45

Mene je ovo odusevilo i narucujem 100% pa makar mi se raspala posle mesec dana, za te pare mi se isplati da stoji na zidu umesto umetnicke slike :)

http://www.rondomusic.com/product2409.html

delakroA
Jazz Café Barman

Post by delakroA » 06 Mar 2009, 19:22

Ej Solomon,bolje je sad kupiti taj bass jer mix nisu jos u fullu otvorili...onaj SX Jazz ( u gold verziji) sto imaju tamo je jeftiniji za 100tnjak eura isto...

Solomon
Dimension 7

Post by Solomon » 06 Mar 2009, 19:32

jbg nemam sad kesh, a uzeo bi ga sigurno... tek cu na ljetnom raspustu da radim, al do tada ko zna sta ce sve biti ...

Rakhil

Post by Rakhil » 06 Mar 2009, 22:44

Ljudi, meni se ovo vrrrlooo svidja, pazario bih jedno dva komada ako je sve ovo tacno. Nego, ne bi bilo lose da se malo raspitamo kod carinskih organa, da li je moguce da odradimo neki grupni uvoz, sa sve najavom itd. Jos ako neko ima neku vezu na carini, cisto radi pouzdanosti informacija, nikad bolje.
Ako je neki problem uvoz na fizicka lica, mozemo i preko necije firme. Pitacu mog knjigovodju kako bi sve to moglo da se izvede, raspitajte se i vi, pa da uradimo nesto konkretno.
Zanimljivo mi ovo sto neko predlozi, da kontaktiramo ovdasnje Kineze. Jedna moja drugarica im izdaje lokal, pa cu se cuti i sa njom da vidim da li tu mozemo da izmuvamo nesto.

Post Reply