Pesme za pocetnika
Moderators: Trooper, Tiki the Boyler
-
Pesme za pocetnika
Ljudi ja sam totalni pocetnik na bass gitari,savladao sam neke osnove,odsvirao sam Nirvana-Smells like teen spirit i sad hocu da idem dalje,znaci trebaju mi neke lakse pesme za bass u stilu rocka,metala.hvala unapred i sto vise sugestija to bolje.
Re: Pesme za pocetnika
AC/DC ...za pocetak...bar moja preporuka...posle pokusaj RHCP... 

"Smoke on the water" i tako to...
Šalim se, vežbaj skale, uči note i akorde, prelistaj malo temi "početnici"...
Srećno...
Šalim se, vežbaj skale, uči note i akorde, prelistaj malo temi "početnici"...
Srećno...

Skidaj sve sto ti se svidi, sto inace slusas. Ako ne ide, skini tabove pa vezbaj. Sto je teza stvar, bolje ces se osecati kad je skines. 

pa od AC/Dc-a su skoro sve lagane...neces imati problem ni sa jednom vjeruj mi...Slipknotic wrote:moze naziv neke pesme?
a bilo bi dobro kao sto je kolega naveo gore da pocnes da vjezbas skale i tako to...to ce ti dosta pomoci posle ako budes mislio da se ozbiljno prihvatis bassa...
leyla - eric clapton
-
ok pocecu od skala,moze neki link da skinem neku skolu o tome ili slicno,hvala momci xD
Ma odma cepaj Dream Theater 

E i zezao se ti ili ne,to uopšte nije loša ideja! Ako mu se sviđa muzika DT'a,jer JM ima mnogo lepih bass pattern-a a i lepo se čuju,naravno bilo bi dobro da zna osnovne skale i akorde pa da bi mogao da analizira kako se ''kreće'' bass kroz pesmu!nnkvocka wrote:Ma odma cepaj Dream Theater
http://www.studybass.com/Slipknotic wrote:ok pocecu od skala,moze neki link da skinem neku skolu o tome ili slicno,hvala momci xD
- sirac-šunka
- vragolan
Kada sam ja pocinjao vrlo su mi bile zanimljive deonice nekih pesama grupe Rage Against the Machine, neke koje sam mogao da pohvatam.
Jos uvek su to lepe bas deonice, zanimljive i ne toliko tehnicki zahtevne, ali ne znam koliko je ovaj bend sada aktuelan, da ne kazem u trendu...
Jos uvek su to lepe bas deonice, zanimljive i ne toliko tehnicki zahtevne, ali ne znam koliko je ovaj bend sada aktuelan, da ne kazem u trendu...

Rage Against The Machine
Dry Kill Logic
i mozda Hatebreed
Ipak je to sve HC, a to nije mnogo komplikovano, samo je malo potrebna brzina.
Salu na stranu meni je za pesmu Rot od Dry Kill Logica trebalo nekih 15-20 minuta da skinem na gitari.
Zasto? Pa recimo da cela pesma ima 4 ili 5 tonova koji su fino rasporedjeni i lepo zvuce.
E sad ako ne slusas ili ne volis HC, to je vec problem.
Over and out. xD
Dry Kill Logic
i mozda Hatebreed

Ipak je to sve HC, a to nije mnogo komplikovano, samo je malo potrebna brzina.

Salu na stranu meni je za pesmu Rot od Dry Kill Logica trebalo nekih 15-20 minuta da skinem na gitari.
Zasto? Pa recimo da cela pesma ima 4 ili 5 tonova koji su fino rasporedjeni i lepo zvuce.
E sad ako ne slusas ili ne volis HC, to je vec problem.

Over and out. xD