Pomoc oko kupovine nove bas gitare
Moderators: Trooper, Tiki the Boyler
Re: Pomoc oko kupovine nove bas gitare
Pazario jos u avgustu
nego me sve mrzi da bacim neki review...
ako nekog zanima, turicu ovdi il na pp 
malo sam vas pobrkao
vladishah kupuj spectora, a Flealip-e ti turaj review, ali na temu bass gitare koje sviramo

vladishah kupuj spectora, a Flealip-e ti turaj review, ali na temu bass gitare koje sviramo
Hmmm.... Malo je cudno da je neck through, koliko ja znam tako se rade samo evropski i usa modeli... E sad, vidjao sam razne kombinacije spectora npr. legend classic koji je set neck sa P/J kombinacijom magneta ili sa HZ magnetima a trebao bi da ima SSD tako da me to uopshte ne brine.... U svakom slucaju za te pare to je odlican bass i cisto sumnjam da je neka kopija.... Na kraju krajeva to jeste neck through bass sa emg-hz magnetima, locking bridge... Kakve kontrole ima? Volumex2/Tone/Tone pump ili ima BASS/TREBLE?
PS evo sad iskopah ovo
Pgoledajte slike, ima slika i sa zadnje strane, nikad ne bih pogodio da nije NT ali pishe da je set neck.... Vrlo verovatno je to shto se prodaje ovako neshto...
PS evo sad iskopah ovo
Pgoledajte slike, ima slika i sa zadnje strane, nikad ne bih pogodio da nije NT ali pishe da je set neck.... Vrlo verovatno je to shto se prodaje ovako neshto...
Last edited by MrMoT on 18 Feb 2010, 20:02, edited 1 time in total.
Napisao sam vec u temi bass gitare koje sviramo. Ima ovu prvu varijantu, neck i bridge magnet volume odvojeno, tone i taj neki booster. Meni je lik to objasnio kao neki aktiv-pasiv svic, samo sto mozes na potu da ga boostujes, a ne samo push-pull. Korisna stvarcica, obrnes za pola kruga i dobijes sasvim pristojan boost, bas kao na full aktivnoj gitari.Kakve kontrole ima? Volumex2/Tone/Tone pump ili ima BASS/TREBLE?
Hmmm ja koliko znam Tone pump ti pojacava Bass i Treble istovremeno...
Pa to, jaci output. Mozda je lik lose interpretirao u aktiv-pasiv booster, a meni ostalo tako da zovem
Uglavnom, da, daje boost bez menjanja boje zvuka, samo ga pojacava.
Active Tone Controls: Spector TonePump Jr.™, boost only, bass and treble
Ma shta god radio, radi ODLICNO
Ja ga skoro uvek drzim odvrnutog do kraja 
Skoro????
Uvek 
Pa sad kad malo bolje razmislim ni ne mogu da se setim zadnjeg puta kad nije bio napanjen do kraja
a inace drzim i oba volume na max ili ponekad malo smanjim bridge a tone mi je otprilike na pola...
Kod mene zavisi sta sviram. Ako je neki do jaja slep poput Level 42, Deca Losih Muzicara ili RHCP onda je sve otpanjeno do kraja
Za neko neznije sviranje prstima ili trzalicom oba magneta, tone magnet na pola. A kad bas ocu da sviram neki pop, bluz ili bilo sta sto bi trebalo da bude onako mutnije, sa vise muda, tu je ugasen bridge magnet i tone pot na pola ili skroz na bassu
Otprilike 3 najcesca zvuka, prvi je recimo Stingray il nesto slicno, drugi klasican jazz a 3. prec
Radi mi posao odlicno.
Za neko neznije sviranje prstima ili trzalicom oba magneta, tone magnet na pola. A kad bas ocu da sviram neki pop, bluz ili bilo sta sto bi trebalo da bude onako mutnije, sa vise muda, tu je ugasen bridge magnet i tone pot na pola ili skroz na bassu
Bogami nahvaliste vi tog Spector-a
Ja sam probao jednog u novosadskom artistu i zvuk mi se svideo do j...,posle warwicka vrat seo kao budali samar,samo sto je finis bio toliko odvratan,nesto kao mat a tamo gde je spoj vrata i tela kao da je neko zamazao sandolinom