Bas gitare koje sviramo!

Moderators: Trooper, Tiki the Boyler

Post Reply
Funkd

Re: Bas gitare koje sviramo!

Post by Funkd » 11 Jul 2011, 18:52

Cope wrote:
Funkd wrote:Image

Fino sljaka, nema bas onu finocu i onaj drveni zvuk jednog Warwicka (koji mi je potreban) ali sta je tu je.. Pare su tek krenule pa ce stici i on valjda.. :)
Gde si našao Squier sa ovako dobro uklopljenim godovima :bow:
Haha, izguglao ga? :)
Mada, na mom su mozda i lepsi.. :)

Cope

Post by Cope » 15 Jul 2011, 02:03

Blago tebi :D

MetalFunk

Post by MetalFunk » 15 Jul 2011, 02:33

AutomaCki dobijes 40% funkiness-a sviranje ovog dzeza, I oko 35% motown gruva sviranjem preca.

Welkom tu da forum, end, najs bejzes! :ziveli:

robby68

Post by robby68 » 15 Jul 2011, 13:24

Levo je Squier JV precision iz '83.godine a jazz bass je '78.god. I HVALA na dobrodoslici!

Funkd

Post by Funkd » 16 Jul 2011, 13:09

Ne mogu da prestanem da gledam tog 70's Jazz-a... ^^

nnkvocka

Post by nnkvocka » 19 Jul 2011, 19:00

Sta sviram? Pa, sviram na primer Stalkerovu korvetu...

Image

Dao mi je na setup i nikada tezi setup u zivotu nisam radio. Svoj svome, skoro 3 sata rada. Ja ne znam koliko ovo inace kosta, ali ko god da radi, taj mora da je multimilioner! Warwick je ocigledno bass koji se setuje samo jednom, za jedan stim i ne diraj! Mozete da podesite sve u mikrometar, ali toliko zajebano da ne zelite da posedujete instrument (limse ša) :) Zanimljiva igracka, nema sta, interesantan ton za jednog pasivca. Mislim, mozda to tako treba, nisam navikao jer stalno furam aktivu, ali sve u svemu pozitivni utisci.

Stalker
Strelok

Post by Stalker » 19 Jul 2011, 19:07

nnkvocka wrote:ali toliko zajebano da ne zelite da posedujete instrument
vidim ja ko će doživotno meni da setapuje bas :mrgreen:
a jel misliš da je toliko zajebano jer sam ja toliko vodio računa o njemu, ili isključivo sam po sebi?
:ziveli:

nnkvocka

Post by nnkvocka » 19 Jul 2011, 19:31

Generalno je zajebano. Kada bacis pogled na TV, cesto narodnjaci rokaju W, znaci da sviraju iz E i da nemaju potrebe da ista diraju niti experimentisu. Ovde je bilo povuci potegni: podesavanje Nut-a, podesavanje sipke, podesavanje visine cele kobilice, podesavanje sedla ponaosob. Svaka modifikacija tih komponenti zahteva skidanje (ili opustanje) zica, a kobilica ima "kljuc" srafove koji moraju da se skinu da bih tek onda mogao da podesavam kobilu. "kljuc" srafove imas za celu kobilicu i za svako sedlo ponaosob...znaciiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii... Pa kada krene da zuji zica o pragove, ne znas da li je u pitanju sedlo, sipka ili nut. JAO BEJEM TI ZIVOT!!! A ono sto mi se danas desilo jeste da sam namestio super akciju, ali E zica nema Punch, slepujes i nema toing. Promenim E zicu i stavim novu, ono isto. Ajde sad vi meni recite sta tu moze da bude problem? :D Iskoristio sam pomoc prijatelja (Wood Guerilla) ni on nije znao konkretno da mi kaze sta se desava, ali resenje je bilo u sedlima i natu (ali kako znati da je bas to, a ne sipka :D ) Eto, to su moje muke, 3 sata sam se zjebafo sa tim, super ispalo na kraju i ja sam licno zadovoljan ucinkom. Kada je budem vratio vlasniku, videcemo sta on kaze.

JedemSnove

Post by JedemSnove » 20 Jul 2011, 13:34

Ja imam ovo cudo...s tim sto sam poskidao te nalepnice kad sam ga dobio... i trpimo se nekako medjusobno.

Image
Vangate VIB 31 Black - inace kopija kopije kopije

gricko

Post by gricko » 22 Jul 2011, 00:12

meni je W keva za setup.... problem je ako imaš OCD, pa te nešto goni da čačneš svaki šrafić i sedlo. i kapiram da su imbusi mnogo zdravija varijanta od šrafciger a.
YMMV...
pretpostavljam da nikada nisi radio setup na rickenbacker-u. ;)

Stalker
Strelok

Post by Stalker » 23 Jul 2011, 12:09

nnkvocka wrote:Generalno je zajebano. Kada bacis pogled na TV, cesto narodnjaci rokaju W, znaci da sviraju iz E i da nemaju potrebe da ista diraju niti experimentisu. Ovde je bilo povuci potegni: podesavanje Nut-a, podesavanje sipke, podesavanje visine cele kobilice, podesavanje sedla ponaosob. Svaka modifikacija tih komponenti zahteva skidanje (ili opustanje) zica, a kobilica ima "kljuc" srafove koji moraju da se skinu da bih tek onda mogao da podesavam kobilu. "kljuc" srafove imas za celu kobilicu i za svako sedlo ponaosob...znaciiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii... Pa kada krene da zuji zica o pragove, ne znas da li je u pitanju sedlo, sipka ili nut. JAO BEJEM TI ZIVOT!!! A ono sto mi se danas desilo jeste da sam namestio super akciju, ali E zica nema Punch, slepujes i nema toing. Promenim E zicu i stavim novu, ono isto. Ajde sad vi meni recite sta tu moze da bude problem? :D Iskoristio sam pomoc prijatelja (Wood Guerilla) ni on nije znao konkretno da mi kaze sta se desava, ali resenje je bilo u sedlima i natu (ali kako znati da je bas to, a ne sipka :D ) Eto, to su moje muke, 3 sata sam se zjebafo sa tim, super ispalo na kraju i ja sam licno zadovoljan ucinkom. Kada je budem vratio vlasniku, videcemo sta on kaze.
vlasnik je veoma zadovoljan! :ziveli:

nnkvocka

Post by nnkvocka » 23 Jul 2011, 14:01

:***

nnkvocka

Post by nnkvocka » 24 Jul 2011, 00:22

A sta sada sviram? Pa, sviram na primer Faksovog Spektora...

Image

Kao sto se vidi na ovoj prelepoj slici (onoj dole), nije to što se vidi. Bass je lepog izgleda, lepo upakovan, sve cakum pakum, ali to drvo koje vidite...mislim da je to tapeta skinuta sa necijeg zida, zalepljena na bass, ofarbano i prelakirano. Ne znam od kog drveta je napravljeno telo, ali je top od papira (u 100 marki!). Vrat (bolt on) iz 3 dela, dobar, brz, udoban, sve lepo lepo. Kao pripadnika teske gitarske muzike, zvuk me je odusevio! Oba magneta na max, Treble na max, Bass 'nako i sve to u kombinaciji sa trzalicom. BAM BUM TOING BOING FIJU VIJU. Mast i jos masti, svinje izlaze iz pojacala. Inace je dovoljno EQ podesiti na pola i eto dobre svirke u prstima, groovy sound. Dva pasivna EMG HZ magneta sa 2 band EQ preampom, stvarno je sasvim dovoljno. S obzirom da je ovo Češki Spector, a nije USA (koji kosta preko 1000eur) mislim da ovo je dosta verna kopija punokrvnog Flame Maple top šminkera za daleko manje pare. Baš me zanima kolika je razlika izmedju ovog i mfilip-ovog nandzarastog. Njegov je koliko se secam Neck-Thru sa Quilted Maple topom koji ne moze da bude baš jeftin, ali ko zna, ima uvek razlike i u komadima medjusobno...a do tada :ziveli:

Image

Solomon
Dimension 7

Post by Solomon » 24 Jul 2011, 00:53

pa i ceski spektori su preko 1000 e :mrgreen:

Post Reply