http://youtu.be/L1mmMgdizlU
Bas gitare koje sviramo!
Moderators: Trooper, Tiki the Boyler
- Tiki the Boyler
- Urednik
Re: Bas gitare koje sviramo!
Skontah da još nikako nisam okačio zvučni zapis svog instrumenta, a danas naletjeh na snimak nekog sessiona koji smo svirali prošle godine u banjalučkom DFK, pa reko' da to podijelim sa vama... Svirka je bila po o-ruk sistemu tako da ne zamjerite na prolupima...
- Tiki the Boyler
- Urednik
E da... bass je direktno kroz DI išao u mikser, bez ikakve ekvalizacije na samom mikseru. Samo malo liznut dbx-om 160A.
Ta masina zvuci veooma dobro, ali mislim da je tajna takvog tona u prstima. A ti definitivno izvlacis to kako treba...
Bogami fino plete naš urednik!Tiki the Boyler wrote:Skontah da još nikako nisam okačio zvučni zapis svog instrumenta, a danas naletjeh na snimak nekog sessiona koji smo svirali prošle godine u banjalučkom DFK, pa reko' da to podijelim sa vama... Svirka je bila po o-ruk sistemu tako da ne zamjerite na prolupima...![]()
.
.
nego....jel se to meni čini ili tu radi neki envelope filter??
- Tiki the Boyler
- Urednik
Čini ti se.
Rekoh - bass direktno u DI.
Pivara, i dobar d.i... bog da te vidi...Tiki the Boyler wrote:Čini ti se.
ps. Doboš izlazi do kese !!!
- Tiki the Boyler
- Urednik
SM 57 gore (+ dbx 166), Beta 57A dole + room sa Kurzweil Rumour-a.Cope wrote:ps. Doboš izlazi do kese !!!
Pa to, i zvuči skupo, tedoh da kažemTiki the Boyler wrote:SM 57 gore (+ dbx 166), Beta 57A dole + room sa Kurzweil Rumour-a.Cope wrote:ps. Doboš izlazi do kese !!!
Šta smarate sa tim efektima i prodakšn pričama , ovo je tema bas gitare koje sviramo a ne DBx-ovi koje koristimo...Cope wrote:Pa to, i zvuči skupo, tedoh da kažemTiki the Boyler wrote:SM 57 gore (+ dbx 166), Beta 57A dole + room sa Kurzweil Rumour-a.Cope wrote:ps. Doboš izlazi do kese !!!
mada ja trenutno ne posedujem bass tako da nebih ni smeo ovde da piskaram
Ćuti i pazi na času !!BaticaBG wrote: Šta smarate sa tim efektima i prodakšn pričama , ovo je tema bas gitare koje sviramo a ne DBx-ovi koje koristimo...
mada ja trenutno ne posedujem bass tako da nebih ni smeo ovde da piskaram
Bruka BaticeBG. Pod hitno uzmi sba. Pa jesi li nindža ili ..
Šalim se. Pozdrav
Šalim se. Pozdrav
I da znaš da hoću, probao sam neki dan Westone kopiju prece,i mogu vam reći da je vrlo obradovala moje pohotne prste,11080 wrote:Bruka BaticeBG. Pod hitno uzmi sba. Pa jesi li nindža ili ..
Šalim se. Pozdrav
koji su se uželeli sviranja...
Ovih dana mi se motao jedan Skvajer i to ne bilo koji nego onaj pasivni najskuplji Jazz Classic Vibe - Olympic White

Svirao sam skvajera mozda 10 puta u zivotu i svaki je bio u "jebiga" stanju, za 100jura da te vidi babo. E, ovo je vec druga prica! Kao sto rekoh, nisam ih mnogo svirao, tako da utisak koji je ostavio na mene nije najmerodavniji, al' ajde, da kazem sta mislim. Bass je super. Eto, rekao sam. Nov je valjda nepunih 400eur, a radi bolje od onog Fendera Mexico od 700-800 koji sam probao jednom prilikom u Mitrosu (instrument posle kojeg ides u crkvu na ispovest). Sto se "bijelog" tice, kao sto vidite, ubo sam ga u MarkBass amp, ali samo 2x10 box. Ceo EQ je flat osim treble koji je bio malko bustovan, a tone pot na basu skroz smanjen (Zasto? Jer je takav mnogo topao!). Ljudi, sexy funk mašina, начи Квочка слуша, неверуе. Moram da napomenem, ovo nije najbolji bass na svetu, ali za te pare i u poredjenju sa ostalim pasivnim konkurentima, vredi imati ga. Jeste ovo reklama i opasan offtopic, ali ovaj bass ce uskoro biti na prodaju pa koga zanima, prosledicu kontakt itd. Jel jos neko svirao ovaj bazz? Meni je baš meden i sladak jer nisam miljenik takvih instrumenata, ali ovaj maleni me je baš odusevio!
A sada preview za novi spektakl, ali o ovome cu za par dana ili nedelja, kada se budu razresile sve nedoumice. A do tada, pssssssssssssssssssssssst
http://img141.imageshack.us/img141/2985/p6160114.jpg

Svirao sam skvajera mozda 10 puta u zivotu i svaki je bio u "jebiga" stanju, za 100jura da te vidi babo. E, ovo je vec druga prica! Kao sto rekoh, nisam ih mnogo svirao, tako da utisak koji je ostavio na mene nije najmerodavniji, al' ajde, da kazem sta mislim. Bass je super. Eto, rekao sam. Nov je valjda nepunih 400eur, a radi bolje od onog Fendera Mexico od 700-800 koji sam probao jednom prilikom u Mitrosu (instrument posle kojeg ides u crkvu na ispovest). Sto se "bijelog" tice, kao sto vidite, ubo sam ga u MarkBass amp, ali samo 2x10 box. Ceo EQ je flat osim treble koji je bio malko bustovan, a tone pot na basu skroz smanjen (Zasto? Jer je takav mnogo topao!). Ljudi, sexy funk mašina, начи Квочка слуша, неверуе. Moram da napomenem, ovo nije najbolji bass na svetu, ali za te pare i u poredjenju sa ostalim pasivnim konkurentima, vredi imati ga. Jeste ovo reklama i opasan offtopic, ali ovaj bass ce uskoro biti na prodaju pa koga zanima, prosledicu kontakt itd. Jel jos neko svirao ovaj bazz? Meni je baš meden i sladak jer nisam miljenik takvih instrumenata, ali ovaj maleni me je baš odusevio!
A sada preview za novi spektakl, ali o ovome cu za par dana ili nedelja, kada se budu razresile sve nedoumice. A do tada, pssssssssssssssssssssssst
http://img141.imageshack.us/img141/2985/p6160114.jpg
...ŽAN i ŽAN...? najs...nnkvocka wrote:A sada preview za novi spektakl, ali o ovome cu za par dana ili nedelja, kada se budu razresile sve nedoumice. A do tada, pssssssssssssssssssssssst
Banujte Kvocku sa ovog foruma, molim vas!