za svirke ili za kućnu upotrebu?Les_Claypool wrote:
Sada da vas pitam koja pojačala vi koristite sa Warwick-om i koje bi mi preporučili?
Warwick Bass Guitars
Moderators: Trooper, Tiki the Boyler
Re: Warwick Bass Guitars
Ako ideš u razglas:
1. Jeftino a dobro:
http://www.warwickbass.com/modules/prod ... 5721&cl=EN
2. Malo skuplje a još mnogo bolje:
http://www.warwickbass.com/modules/prod ... 5324&cl=EN
Ako ne ideš u razglas onda ti treba 250 RMS. Bolje od ovoga u tom cenovnom rangu nećeš naći.
Pozdrav
1. Jeftino a dobro:
http://www.warwickbass.com/modules/prod ... 5721&cl=EN
2. Malo skuplje a još mnogo bolje:
http://www.warwickbass.com/modules/prod ... 5324&cl=EN
Ako ne ideš u razglas onda ti treba 250 RMS. Bolje od ovoga u tom cenovnom rangu nećeš naći.
Pozdrav
iako ginem za W, nisam previše oduševljen njihovim kombo pojačalima. ako je kombo za kućnu upotrebu, preporučujem ti Marshall MB/B od 30W. Ima kompresor koji jaako dobro radi, i može dosta da se manipuliše zvukom jer ima sve potrebne ikvalajzere..ja ga koristim recimo 3 godine i prezadovoljan sam.
sad, to što ja ne podržavam previše W komba ne znači da nisu dobra. nećeš pogrešiti ako uzmeš, to je sigurno.
sad, to što ja ne podržavam previše W komba ne znači da nisu dobra. nećeš pogrešiti ako uzmeš, to je sigurno.
a kakav zvuk ganjas i kako podesavas Behringera ?
iako je mozda lose pojacalo ima gomilu opcija za "modelisanje" zvuka, shape, 7band EQ, kompresor, ultrabass ... trebalo bi makar priblizno da dobijes nesto sto zelis na tome
iako je mozda lose pojacalo ima gomilu opcija za "modelisanje" zvuka, shape, 7band EQ, kompresor, ultrabass ... trebalo bi makar priblizno da dobijes nesto sto zelis na tome

- Les_Claypool
- MF veteran
Ne mora biti kombo, može i nešto "moćnije"
Imam u vidu ovu kombinaciju, http://www.thomann.de/gb/gallien_kruege ... lstack.htm nije skupo, a utisci su dobri
Solomon, tražim oštriji zvuk, čistije basove koje nikako ne mogu da dobijem iz ovog pojačala, "brundanje" je konstantno... Od svih opcija koje si naveo ne koristim samo ultrabass (pojavljuje mi se zujanje čim se uključi). Daleko od toga da je sadašnji zvuk loš ali to može mnogo bolje

Imam u vidu ovu kombinaciju, http://www.thomann.de/gb/gallien_kruege ... lstack.htm nije skupo, a utisci su dobri
Solomon, tražim oštriji zvuk, čistije basove koje nikako ne mogu da dobijem iz ovog pojačala, "brundanje" je konstantno... Od svih opcija koje si naveo ne koristim samo ultrabass (pojavljuje mi se zujanje čim se uključi). Daleko od toga da je sadašnji zvuk loš ali to može mnogo bolje
ampeg v4b.Les_Claypool wrote:Sada da vas pitam koja pojačala vi koristite sa Warwick-om i koje bi mi preporučili?
+1Solomon wrote:a kakav zvuk ganjas i kako podesavas Behringera ?
behringer jeste mutan [makar oni koje sam ja koristio], ali ne kapiram da ne može da se izvuče makar nešto.
to ne postoji. kompatibilnost. mož' ti se sviđa, al' ne mora da bidne. ne može da bude kompatibilan/ne kompatibilan.Les_Claypool wrote:Mislim da je problem u (ne)kompatibilnosti moga pojačala i gitare (koliko god Behringer 3000A može biti kompatibilan sa nečim).
ne postoji pojačalo za warwick i pojačalo za ne-warwick ili-šta-god. postoji pojačalo čiji zvuk tebi odgovara. ili nadopunjuje zvuk tvoje gitare. to je lična stvar. ne podleže opštim kriterijumima.
takođe - pojačalo je samo jedan deo lanca [ruke-žice-magneti-drvo-efekti-pojačalo-itd...]. možda su npr, žice u pitanju? brundanje lako može da bude od 'zamrlih' žica. eq ti ide do 5k [ne ideju zbog čega], kapiram da bi moralo nešto da se izvuče. meni i flatwound žice na squier jazz-u mogu da zazvone...
preporuka? a i da ima kod nas da se kupi.... ako tražiš nešto manje [gabaritom] ima tih nekih maršalčića i fendera. nešto skupje i veće - markbass. relativno su transparentni i efikasni. nešto treće ne vidim. hartke na ponudi kod nas ima samo jefiniju gamu. orange kombo se nađe tu/tamo. roland cube.... laney....
da - da ne zaboravim - genz benz. al' treba da se naručuje. do skora nije bilo ništa na lageru, pa su se pojavili neki manji kombo setovi.
Pogrešićeš ako se ne raspitaš za WW combo. Poslušaj ga pa onda kupi šta god. Drugarski savet.
- Les_Claypool
- MF veteran
+1Solomon wrote:a kakav zvuk ganjas i kako podesavas Behringera ?
behringer jeste mutan [makar oni koje sam ja koristio], ali ne kapiram da ne može da se izvuče makar nešto.
Izvlačim "nešto" ali ne dovoljno.
Les_Claypool wrote:Mislim da je problem u (ne)kompatibilnosti moga pojačala i gitare (koliko god Behringer 3000A može biti kompatibilan sa nečim).
Niko ne kaže postoji li pojačalo za Warwick ili ne. Mislim da postoji kompatibilnost, očigledno je da ovaj Behringer ne odgovara ovom Warwick-u prije svega zbog razlika u kvalitetu i cijene. Jednostavno ne može da ga podržigricko wrote:to ne postoji. kompatibilnost. mož' ti se sviđa, al' ne mora da bidne. ne može da bude kompatibilan/ne kompatibilan.
ne postoji pojačalo za warwick i pojačalo za ne-warwick ili-šta-god. postoji pojačalo čiji zvuk tebi odgovara. ili nadopunjuje zvuk tvoje gitare. to je lična stvar. ne podleže opštim kriterijumima.
Šta mislite o onom Gallien Kruegeru odozgo?
probaj ovako nekako EQ da podesis 
malo vise gaina a master smanji ako ti je glasno puno, i shape nemam pojma kako mijenja zvuk, nisam probao tog behringera, pa probaj i sa njim nesto
a Gallien krueger je zmaj
ako imas para kupi ga 

malo vise gaina a master smanji ako ti je glasno puno, i shape nemam pojma kako mijenja zvuk, nisam probao tog behringera, pa probaj i sa njim nesto
a Gallien krueger je zmaj

- Les_Claypool
- MF veteran
Solomon wrote:probaj ovako nekako EQ da podesis
a Gallien krueger je zmajako imas para kupi ga
Ok, imao sam sličan setap ali probaću i ovo.
Vidim ja da nema ništa bez GK, a i prilično je jeftin, oko 800e po nekoj mojoj računici

les klejpulu, vidim imaš citate iz pesme "Dig" od Madvejna. Ryan je moj bas-bog i ako ti treba neki info o njemu, njegovoj opremi i sviranju, idi na članak o njemu na wikipediji, koji sam lično uradio 
http://en.wikipedia.org/wiki/Ryan_Martinie
I ja imam korvetu. kad si ti svoju uzeo?
Također bi ti preporučio da se učlaniš u zvanični warwick forum, tu ti ljudi mogu dati jako dobre savete šta da uzmeš uz bass koji imaš.

http://en.wikipedia.org/wiki/Ryan_Martinie
I ja imam korvetu. kad si ti svoju uzeo?
Također bi ti preporučio da se učlaniš u zvanični warwick forum, tu ti ljudi mogu dati jako dobre savete šta da uzmeš uz bass koji imaš.
- Les_Claypool
- MF veteran
Odličan članak
Znam da svira Thumb-ove, i to će vjerovatno biti moj sledeći W. Životinja od basa...
Korvetu sam uzeo prije više od pola godine, močvarni jasen, natural finish

Znam da svira Thumb-ove, i to će vjerovatno biti moj sledeći W. Životinja od basa...

i moj isto. petožičani. ne životinja nego zver.Les_Claypool wrote:Odličan članak![]()
Znam da svira Thumb-ove, i to će vjerovatno biti moj sledeći W. Životinja od basa...![]()
ja sam uzeo u oktobru, znači imam ga duže no ti

ali isto američki močvarni jasen, crni hardver. jel tvoj Pro serija, tj, made in korea? zanima me kakve su korejanske korvete.