Bas gitare koje sviramo!

Moderators: Trooper, Tiki the Boyler

Post Reply
parker

Re: Bas gitare koje sviramo!

Post by parker » 31 Aug 2012, 13:42

pa ono, imas do jaja vozace koji voze jugice i neke budale u bembarama.. ima naravno i obrnuto

MetalFunk

Post by MetalFunk » 31 Aug 2012, 13:51

Što bi solomon reko: "šta će ti lambordžini ako ne znaš da ga vožiš".

nnkvocka

Post by nnkvocka » 31 Aug 2012, 14:13

Jeste Yamaha, neka matora, ali to nije poenta. Niska akcija, trzalica, svaki udarac je panči sa zujanjem ali je sviranje stakato pa se ne cuje. Saseceni srednji, bustovan bass i treble. Glava jeste trejs, ali nas drugar Stanisa fura Gallien Kreueger frizider iza sebe.

Solomon
Dimension 7

Post by Solomon » 31 Aug 2012, 14:14

11080 wrote:Yamaha koja košta nešto tipa 15.000 din.
Kralj ubiva a Yamaha objašnjava.
ne ne ne, G&K objasnjava :mrgreen:
edit: pretece me kvockela :mrgreen:
MetalFunk wrote:Što bi solomon reko: "šta će ti lambordžini ako ne znaš da ga vožiš".
^^ :ziveli: eto me u bn za 7 dana, pivo neko obavezno :*

Funkd

Post by Funkd » 31 Aug 2012, 14:39

nnkvocka wrote:Jeste Yamaha, neka matora, ali to nije poenta. Niska akcija, trzalica, svaki udarac je panči sa zujanjem ali je sviranje stakato pa se ne cuje. Saseceni srednji, bustovan bass i treble. Glava jeste trejs, ali nas drugar Stanisa fura Gallien Kreueger frizider iza sebe.
Egzekli. Koji god instrument da je uzeo, isti 'rac..

DJ_MY_SOUL

Post by DJ_MY_SOUL » 01 Sep 2012, 01:06

Nisam mogao da poverujem da je ovo yamaha. Mislio sam da je neki status graphite... Sta pozadi dva gallien kreugera RBH 210 i 115 O_O i trace elliot. A najzanimljivija stvar je njegova tehnika kako drzi vrat koristi palac ko da svira kontrabas i ovaj fazon sa trzalicom. Stanisa je i te kako poznat medju kolegama narodnjacima. Kruze price kako zivi vrlo slobodnim zivotom(alkohol kocka) i da jedva sastavlja kraj sa krajem finansijski. Mada u to nesto ja i ne verujem.

11080

Post by 11080 » 03 Sep 2012, 16:46

Šta, lik je aktivan, još svira ?!
Jel' ima neka kafančina u okolini BG-a gde se može čuti ?

nnkvocka

Post by nnkvocka » 06 Sep 2012, 14:20

bassnoob

Post by bassnoob » 06 Sep 2012, 15:31

Vuchko zaista zna da napravi instrument!! sjajan ton :ziveli:

Шмајсер
Хинт-Лорд

Post by Шмајсер » 06 Sep 2012, 18:55

neck pickup :homer:

parker

Post by parker » 06 Sep 2012, 19:10

Шмајсер wrote:neck pickup :homer:
dobra svirka pre neko vece :ziveli:

DJ_MY_SOUL

Post by DJ_MY_SOUL » 06 Sep 2012, 21:50

Opet neck pickup je 5x bolji na onom sto se prodaje sto sam ga vec spomenuo? Ali na ovom sada je neck ubica!

Шмајсер
Хинт-Лорд

Post by Шмајсер » 07 Sep 2012, 17:09

parker wrote:
Шмајсер wrote:neck pickup :homer:
dobra svirka pre neko vece :ziveli:
:ziveli: па да се и упознамо једаред :)

parker

Post by parker » 07 Sep 2012, 19:19

Naletecu nekad sa Vladom na neku probu ako ništa drugo.
Mislio sam da si neki klinac :D
Ali glavna stvar, stvarno ste dobro isprašili :ziveli:

nnkvocka

Post by nnkvocka » 16 Sep 2012, 21:32

Image

Kazu da slika govori vise od reci, ja imam samo jednu rec a to je "sranje". Zasto sam tako negativan? Zato sto posle onoga sto mi je proslo kroz ruke, ostaje cisto razocarenje. U mojoj levoj ruci (vasa desna strana) drzim Warwick Thumb Singlecut, instrument koji premasuje cifru od 5000eur. Ukljucio sam ga u novog fancy ultra modernog Trejsa (sa onim radioaktivnim zelenim detaljima) i povuci potegni zvuk se iscupati ne moze. Okines ton, zamislis da je ogroman, poput ogromnog kruga koji je supalj iznutra. Znaci ne radi se o nekim mojim megalomanskim pristupima poput debljina zica i niske akcije, savrsenog setapa itd, nego jednostavno NE-I-DE. Nakon toga sam hteo da probam nesto drugo kako bih zgazio tog crva koji mi je bio usao u glavu i da pobijem sopstvenu teoriju zavere uzevsi Mayones Pi 2, koji je custom signature bass poznatog Poljskog (njima poznatog) basiste Wojtek Pilichowski (http://www.mayones.com/en/katalog/signa ... /custompi2). Ne znam koja mu je cena, ali zvucao je skuplje od predhodnog Warwicka, ali ne verujem da je stvarno bio. Njegov zvucni krug je takodje bio veliki i puniji, ali opet ne dovoljno puniji. Pitao sam se da li sam u pitanju ja, taj novi ultra moderni Trejs ili mi jednostavno nije bio dan. Na slici izgledam da uzivam sto drzim ovakva 2 basa, jeste, ovakvi komadi se retko vidjaju, ali sam bio jako razocaran time kako oni u stvari rade. Ostavivsi svog prijatelja da se igra sa Mayonesom, otisao sam da po prvi put probam nekog Sandberga. U izlogu su bili neki predrkani sa Delano magnetima i strujom, ali nisam zeleo da se upustam u taj "all inclusive" fazon jer sam iskreno i izgubio zelju za tim nakon probavanja predhodna 2 komada, vec sam dohvatio jedan vintage komad, koji je bio crne boje, ali fabricki onako izgreban i hardver mu je bio rdjav (naravno to je sve tako napravljeno sa svrhom).

Image
http://www.thomann.de/at/sandberg_calif ... gblack.htm

Kada sam ga ukljucio, okinuo ton i samo sam stao, pogasio sve kompresore, konture, EQ, hornu i ne znam ni ja vise sta je bilo ukljuceno...u svakom slucaju - TO je bilo TO. Oba magneta, volume do kraja, preamp (bass i treble) na maximum i to radi kao ni jedan do sada. Opet moj opis glupi opis :D znaci preveliki krug, koji je pun iznutra! Preslusajte na tomanovom sajtu sempl tog basa, e pa radi jos bolje i glasnije (baš je glasan). Ali zvuk tog precision magneta je jedinstven, nikada nisam cuo toliko glasno, toliko staro, a ujedno i moderno sa tim nekim svojim groovom, ja ne znam to da objasnim, to mora da se proba. Dakle, nije problem bio u novom isfeminiziranom Trejsu :D Impresija je ostala na Sandbergu, to je jedini koji sam ikada probao i nisam prestao da pricam o njemu, a bogme ni da mislim. Verovatno je to i razlog zasto sam dobio potrebu da ispisem sav ovaj text. Dobio sam ogromnu zelju da posedujem jedan...ukoliko mi ga poklone :D
Mala digresija: http://www.thomann.de/gb/sandberg_calif ... owe_dk.htm
Ovaj bass ima najuzi vrat na svetu! Nadam se da sam dao neke zanimljive i korisne informacije. Ukoliko neko zeli nesto da pita, neka to uradi slobodno, bez cenzure :D Naravno, ukoliko se neko ne slaze sa mnom ili bilo cime, voleo bih da iskaze svoje misljenje pa da napravimo diskusiju. Hvala na vasem vremenu :cao:

Post Reply