Branko Radulovic Bass gitara
Moderators: Trooper, Tiki the Boyler
- cope_ns_89
Re: Branko Radulovic Bass gitara
razmishljam i ja to da uradimcope_ns_89 wrote:@bleach Magnete sam platio oko 140e (prec oko 75 i jazz oko 65), a lik mi ih je ugradio za 10e, za sat vremena.

- cope_ns_89
neces se pokajati, veruj mi 
zvuk je preteran, useti se kako tonovi "pucaju" kad ih udaras

ja imam 2 jaz magneta,gde da ih uzmem?cope_ns_89 wrote:neces se pokajati, veruj mi

vidjao sam u Mitrosu Sejmure za bass
- cope_ns_89
ja sam ih kupio u mitrosu, u ns-u 

I meni se cini da su pun pogodak za dobijanje tradicionalnog fender zvuka za male pare. Samo da nadjem dobro drvo i moracu da zbudzim jedan precision.cope_ns_89 wrote:neces se pokajati, veruj mizvuk je preteran, useti se kako tonovi "pucaju" kad ih udaras
Da li se isplati stavljati Duncanove magnete na Ibanez GSR180?
- cope_ns_89
moj je GSR200, i veoma mi se isplatilo 
ne verujem da ima velike razlike da li je 180 ili 200, mislim da je isto drvo u pitnaju

ne verujem da ima velike razlike da li je 180 ili 200, mislim da je isto drvo u pitnaju

Mitros ima u ponudi gomilu Duncan jazz magneta,jel ima neko da mi preporuchi odredjen model?
hvala
hvala

- cope_ns_89
moj savet je "vintage" 

Ja imam na mom jazzu SJB-1 i bas su vintage imaju onako dosta midlova,visoki nisu bas oni zing,vise su onako midlasti ali super se sve to probija u mixu.I da,tihi su magneti nema nikakvog zujanja.poz
Ja bih da imaju onako onu zvonkost,nzm kako da vam objasnim,da se razlikuju u pesmi dosta od gitara,da odskachu od njih,a ne da ih gitare pokrivaju....shto vishe da zvuchi kao stingray musicman......poshto se slabo razumem oko magneta,verovatno imam ne ispunjive zahteve,ali probajte da mi pomognete 
hvala

hvala

redovno menjaj žice. čelične [steel] ili nikl [nickel] roundwounds. sviraj sa većim 'attack-om' [agresivnije, jače okidaj] i sviraj bliže kobilici. npr. za početak. i vidi kakav ti je EQ.bleach wrote:Ja bih da imaju onako onu zvonkost,nzm kako da vam objasnim,da se razlikuju u pesmi dosta od gitara,da odskachu od njih,a ne da ih gitare pokrivaju....shto vishe da zvuchi kao stingray musicman......poshto se slabo razumem oko magneta,verovatno imam ne ispunjive zahteve,ali probajte da mi pomognete
hvala