Ibanez SR700 vs Fender Jazz Bass

Moderators: Trooper, Tiki the Boyler

Post Reply
Funkd

Re: Ibanez SR700 vs Fender Jazz Bass

Post by Funkd » 07 Jan 2012, 16:46

Pusti ti Cope-a, on hejtuje MB. (matorac) :mrgreen:
Iz svog iskustva znam da sam na toj glavi sto imas + Fender 4x10 + Squier Vintage Modified Jazz dobio veooma lep spektar srednjaka, koji su u Stevie Wonder pesmicama iskocili u prvi plan kao nikad do sad...
Ne kazem da ne moze bolje, ali kabinet ti je bolji od 95% basadzija na forumu.
Sto se tice Fendera - probaj! Probaj sto vise komada mozes, ima i tu dosta dasaka koje ne vrede ni 50% cene. Ukoliko ti je problem (a verovatno ce biti) da predjes sa aktivnog na pasivni, uzmi u obzir i onaj stariji Marcus Miller (cetvorka). Cuo sam da radi mnogo bolje nego nova petica. Kao i Deluxe seriju.
I da, Music Man Sting Ray resava sve oko srednjaka, kao moj matori sudoku 8)

Cope

Post by Cope » 07 Jan 2012, 17:00

Funkd wrote: Music Man Sting Ray resava sve oko srednjaka,
Fizika kaže da je potpuno nemoguće imati isti tonski spektar sa pikapom koji pokriva 5-10 cm dužine žice što je slučaj na MM, za razliku od oko 20 cm koje pokrivaju dva pikapa kod JB, tako da je ta teorija o srednjacima na MM vrlo diskutabilna.
Da MM ima dobru tačku i punch u određenom (užem spektru) to stoji.
Takođe MM nikako ne može da napravi tonsku auru koju ima JB :mrgreen: .

Žao mi je, ali je tako...

micicss

Post by micicss » 07 Jan 2012, 20:47

Po vasem misljenju ako bih se odlucio za Fender JB iz Mitrosove ponude istih koji od cetvorozicanih (ovo pod obavezno) bi bio najbolja kupovina?
Naravno pratim i oglase ali nekako sam vise za novo.Veceras idem da slusam bend u kom basista svira Marcus M. JB japanca na Fender Rumble kombu sa 2x10".
Istog Fendera sam imao pre Markbass-a samo sa 1x15"...

Funkd

Post by Funkd » 07 Jan 2012, 21:47

Cope wrote: Fizika kaže da je potpuno nemoguće
Bla, bla, bla.. Fizika takodje kaze da je sve relativno :lol:
Cope wrote: Takođe MM nikako ne može da napravi tonsku auru koju ima JB :mrgreen: .
Opet ti sa tom aurom.
Upgradeujes mu ovo Image i imas beskonacno mane :mrgreen:

On topic:

Nema tu mnogo sta da ti preporucimo. Idi u Mitros i probaj sto vise mozes. Imas American Deluxe seriju koja ima aktivan EQ (sto si vec imao na tom Ibanezu) pa neka ti to bude ono cega ces se prvo dohvatiti. Opet i MM ima aktivan EQ pa naculji usi veceras i po mogucstvu zamoli kolegu da ga malo pipnes na pauzi, dok on nazdravlja sa svim onim sisatim ribama...
Ono sto ti mogu reci je da ja, licno, nikad ne bih pazario instrument u prodavnici. Pre bih kopao i mesec, 2, 3 po oglasima dok ne naidje nesto sto mi se dopada, a za sta ne placam trgovacku marzu i "atribut" - NOVO. Pojacalo, pedale, procesori itd. to mozda i ima smisla kupiti novo, ali gitaru - ne.

Za kraj, evo jednog MM koji je za 2 glave jeftiniji nego nov (a obzirom da stoji dugo, verovatno mu mozes jos ubiti cenu).
http://www.kupujemprodajem.com/Fender-J ... id=5780975
Ja bih probao i ovo
http://www.kupujemprodajem.com/Musicman ... id=5770292

Pozdrav!

supersonic

Post by supersonic » 08 Jan 2012, 00:44

Takodje podrzavam teoriju kupovine polovnjaka umjesto originala ( kada se radi o balkanskim shop-ovima ) . A s druge strane, nemoj zuriti sa kupovinom. Mnogo se dobrih gitara prodaje i vrlo lako mozes naci ono sto tebi treba, a i bolje od toga. Samo strpljenja. I tvrdim da kada uzmes bilo sta od navedenog pored ibaneza, nikada ti vise nece pasti na pamet da ga ponovo uzmes. Nisam hejter - vec mislim da sam prilicno objektivan.

Funkd

Post by Funkd » 08 Jan 2012, 01:20

supersonic wrote:. I tvrdim da kada uzmes bilo sta od navedenog pored ibaneza, nikada ti vise nece pasti na pamet da ga ponovo uzmes. Nisam hejter - vec mislim da sam prilicno objektivan.
Pazi, postoje Sabanjezi 1000+e koji su veoma fine gitare (probao jedan takav) ali apsolutno se slazem da sve ovo ispod ima jako "plastican" zvuk (barem za mene) :hide:

Evo ti mozes da ga posavetujes sto se tice StingRay-a, negde sam procitao da si imao isti... Srednjaci i kako sece kroz miks?
Moje iskustvo sa StingRay-om je veoma siromasno (probao sam 2 i bili su fenomenalni) ali jedan na koji slucajno naleteh proslog vikenda na svirci u mom rodnom gradu, inace je neki low budget (lik mi rece da je uzeo polovan za 650e) me je toliko iznenadio da sam ozbiljno preispitao svoj stav da skupljam pare za americki JB. Meni je StingRay mnogo udoban. Da li je svaki takav? Inace mi vise odgovara prec od jazz vrata, ali mi vise lezi ton jazz-a, te sviram taj...

Cope

Post by Cope » 08 Jan 2012, 02:19

Funkd wrote:
Opet ti sa tom aurom.
Upgradeujes mu ovo Image i imas beskonacno mane :mrgreen:
Pitao sam, nemaju ovo u Mitrosu, ili ih mrzi da vide u magacinu :mrgreen:

micicss

Post by micicss » 08 Jan 2012, 04:09

micicss wrote:Po vasem misljenju ako bih se odlucio za Fender JB iz Mitrosove ponude istih koji od cetvorozicanih (ovo pod obavezno) bi bio najbolja kupovina?
Naravno pratim i oglase ali nekako sam vise za novo.Veceras idem da slusam bend u kom basista svira Marcus M. JB japanca na Fender Rumble kombu sa 2x10".
Istog Fendera sam imao pre Markbass-a samo sa 1x15"...
Vratio sam se sa svirke zadovoljan zvukom koji sam cuo u sustini...isao je na GK glavu i Hartke petnajsku kutiju pa sve na razglas.Dogovorio sam se sa covekom da za dve nedelje kada ponovo budu svirali donesem svoj box i pojacalo i da odradi svirku na tome sa svojom gitarom.

supersonic

Post by supersonic » 08 Jan 2012, 11:11

Sto se tice udobnosti - udobniji mi je Fender za sviranje drasticno od MM. Medjutim, MM ima taj punchy sound koji ja volim. Igru srednjih tonova i taj moderan sound - ako se to tako moze nazvati. A na JB mi se vise svidja vrat - hardver . E sad, ukusi su nesto sto sada preovladava. Mislim da bilo koja gitara koja kosta da kazem okvirno 1000 i kusur i vise eura zasluzuje paznju. A sad koja sta, kako, e to je vec filozofija :)

nnkvocka

Post by nnkvocka » 08 Jan 2012, 11:44

Ne slusaj nikoga, idi kupi SX Pirate! Salim se, idi probaj sve sto te zanima i sam donesi zakljucak. Pricamo sve vreme o razlicitim konfiguracija, a pitanje je samo ko sta vise voli.

Cope

Post by Cope » 08 Jan 2012, 11:51

SX pirate za čudo još i svira :)

micicss

Post by micicss » 08 Jan 2012, 13:03

Mali off...Da li je neko probao ovako nesto,prilicno kosta a na Fenderovom sajtu ga ne vidim u ponudi.
http://www.kupujemprodajem.com/fender-p ... -oglas.htm

Funkd

Post by Funkd » 08 Jan 2012, 14:53

supersonic wrote:Sto se tice udobnosti - udobniji mi je Fender za sviranje drasticno od MM.
Znaci samo moje velike sake vise vole prec vrat :)
nnkvocka wrote:Ne slusaj nikoga, idi kupi SX Pirate! Salim se, idi probaj sve sto te zanima i sam donesi zakljucak. Pricamo sve vreme o razlicitim konfiguracija, a pitanje je samo ko sta vise voli.
Kupis bastensko crevo i provuces obican kabl kroz njega :mrgreen:
Salu na stranu, imaju gitarosi posebnu temu o kablovima i bezbroj diskusija o istim. Nesto ja ipak sumnjam da neko ima toliko sofisticirano uvo da (na blind testu) moze da prepozna razliku izmedju nekog iole kvalitetnijeg kabla i tog od 50e. Opet, nisam probao, ali sumnjam...

MetalFunk

Post by MetalFunk » 08 Jan 2012, 17:18

Funkdovo znanje ekvivalentno je njegovoj visini. Listen to what this man have to say! :mrgreen:

Funkd

Post by Funkd » 08 Jan 2012, 18:24

Ups, tek sad vidim da sam citirao kvocku, sry 'bout that! Mada se da skontati iz teksta ciji je post treba da se nalazi u quote-u..

MetalFunk wrote:Funkdovo znanje ekvivalentno je njegovoj visini. Listen to what this man have to say! :mrgreen:
Eh, sto nisu svi kao ti, svet bi bio jedno prelepo mesto.. preobrazili bismo se u crnce, pusili dobar shit, slusali pravi gruv i vodili ljubav sa 5 zena dnevno. A ja bi bio apsolutni vladar svega! :mrgreen:

Post Reply