I da dodam, pravilo broj jedan za super bass ton su nove zice, gde god da ubodes bass gitru

Evo jednog preimera gde smo snimali bass sa VST, ali new zice
https://soundcloud.com/nebojsa-pesic/vst-bass-sound
Moderators: Trooper, Tiki the Boyler
Da ti ovo malo analiziram..
ma koristim ja sve to i aj da kažem da to preko slušalica zvuči o-kej..ali, taj zvuk mi je nekako samo informacija. Nema vazduha što gura i ispunjava prostor (kao kod ampa)metalstringer wrote: ↑30 Dec 2017, 19:05Stvar ukusane bih rekao da su old zice, samo drugaciji settings magneta na bass gitri i i na ampu. Mada, slican ton dobijas i sa old strings, bez posebnog podesavanja, cak i kada bass nije boden
Za to sto hoces probaj posle gitre neki kompresor ( vst ili pedalu) pa neki sans preamp, isto moz vst, pa neki amp. Amplitube 4 ima dobrih varijanti kao sto su Ampeg i GK. I probaj da ozvucis mikrofonom realni kabinet, mada moz probas i vst cabs. Verujem da mozes izvuci ton koji ti se svidja, cackaj na gitri oba volume pota magneta i ton kontrolu pre svega pa onda preamp i amp. Igraj se. Onaj mali Markbass ima ok zvucnik ali mi se ne svidja sto ima samo 2 pota i mozda samo puknes lovu i razocaras se ako izneveri tvoja ocekivanja.
baš jedva čekam da ga probam.parker wrote: ↑30 Dec 2017, 23:35U pravu si da treba uzeti pojačalo, sve te kompjuter varijante vrše posao ali pojačalo je prava stvar..
Roland sa efektima - u suštini posle nekog vremena izabereš neko od simuliranih pojačala gde ti se zvuk sviđa najviše i to ti je to. Ali veruj mi sigurno ćeš naći zvuk koji ti paše. Šteta što ne prave bar jedan model gde imaš samo bas, midl, trebl, nešto super jednostavno a da je dobro.. Plus može a ne mora štimer, shape funkcija, onaj spomenuti atentator i vozi. Ali opet, i ovo kako je dobro je.
Imao sam ja Rolanda, doduše onaj Mikro za el gitaru i fino je to radilo za kučne uslove, tako da znam šta može da se očekuje što se tiče kvaliteta..parker wrote: ↑30 Dec 2017, 23:58Zadnji put kada sam mislio da ću praviti bend kombi opcija mi je bila Roland XL120 (jer je Markbass bomba al takođe i preskup za amaterske aktivnosti) a opcija glava plus kutija - Rumble 350 glava i jedna do dve pripadajuće dvanaestice.
Imao sam u svoje vreme Markbass CMD121H ali sam ga prodao kad sam mislio da mi više neće trebati - to je jedna vrhunska spravica. Imao sam i Rolanda starog Japanca od 100w kojeg sam pazario od Kvočke, isto skroz pristojna varijanta pogotovo za neki vintage hard rok i slično, za fanki baš i nije zbog spore petnaestice. A imao sam i tog malog Rolanda za vežbanje i tako to..
Pišem ovo kao neku ilustraciju - kako sam došao do toga da preporučim baš tog Rolandića.
A stvarno, koje god pojačalo uzmeš ne zaboravi da jednom radi eksperimenta probaš brušene žice kad bude vreme za nove, veruj mi svideće ti se
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest