Koji bas da kupim (početnik)

Moderators: Trooper, Tiki the Boyler

Locked
vbraca
vrabac

Re: koji bass da kupim

Post by vbraca » 23 Jul 2008, 22:33

Idem sa tobom da je kupis, za svaki slucaj da ti daju pravi komad.Idemo do Music centra jer je tamo najbolja cena.
Vidimo se, i javi mi kada ides! :D

Resistor

Post by Resistor » 30 Oct 2008, 22:05

Da ne otvaram novu temu

Resio sam da kupim bas pa me zanima sta mislite. Hteo sam neki bass pack posto bih ipak hteo odmah i pojacalo da cujem sebe. Sviram akusticnu duze vreme, nista ozbiljno, mada to nije mnogo bitno

Svirao bih rock, pop. Gledao sam kako da ne prodjem mnogo skupo za pocetak, da vidim kako mi ide, i naleteo sam na neke packove

u Mitrosu 13,900 Behringer
http://www.mitros-music.com/products/13 ... o_Play_/1/

U Music centru 17,400 Bucklay by Washburn
http://www.musiccentar.com/www/singleitem.php?id=1716

ne znam da li negde postoji jos neki

Pojacalo je malo, ali dosta za pocetak, ali svidja mi se sto imaju sve u kompletu, torbu, pojacalo, kabl, kais, trzalice, a ova druga ima i stimer

Probao sam obe i nisu lose, i zasad mi se vise svidja Bucklay

Zanima me da li se neko sretao sa ovim gitarama i kakva su vam misljenja o njima, neki savet za kupovinu i tako to

vbraca
vrabac

Post by vbraca » 30 Oct 2008, 22:17

Pozdrav i dobro nam dosao! :)

Odma da znas da su obe gitare najobicnije smece, kao i sve gitare iz bilo kog niskobudzetnog pack-a.reba se usresrediti na dobar istrument a kasnije ces skupiti pare za pojacalo i za ostale sitnice.Uostalom u tim guitar pack-ovima dobijes sve, ali ustvari ti nista zaista nece koristiti za malo kasnije, po meni cisto bacen novac.
Za te pare mislim da bi trebao da uzmes Ariu Stb Jb i da kupis uz to i Behringer DI box i da priklucis na komp i sviras dok nekupis pojacalo.
Ponavljam guitar pack-ovi su SRANJE.
Ako si pri malo vecim parama (oko 300 evra) uzmi Ibanez SR 300 koji vredi svaku paru, a uz to imas i gitaru za kasnije (po zvuku i kvalitetu je po meni srednji nivo, sto je za tu cenu sasvim korektno).
Bilo bi lepo da obidjes sa nekim ko nesto zna, sto vise prodavnica i probas sto vise gitara i da steknes sto vise iskustva u komunikaciji sa nasim ljubaznim prodavcima muzicke opreme... :)
Ako ti je nesto nejasno, ti pitaj!

Resistor

Post by Resistor » 01 Nov 2008, 22:29

A ibanez GSR180-BK

http://www.musiccentar.com/www/singleitem.php?id=211

Kakva je ona

Nisam mnogo upucen u to i ne razumem zasto je aktivna gitara toliko bitna, lepo je to imati ali zar ta podesavanja koja se dobijaju na gitari nisu ista ona koje se imaju na pojacalu ili mikseti. Pitam, ne znam bas, koja je razlika

Zasto je SR300 bolja od GSR180

KnightOfDoom
Site Admin

Post by KnightOfDoom » 01 Nov 2008, 22:55

Aktivan bass nije "bitniji" a ni bolji od pasivnog. Sve zavisi kakav zvuk zelis i koliko kontrole nad svojim instrumentom zelis. A da bi to znao morao bi da probas i jednu i drugu :)
Razlika izmedju Gsr180 i sr300. Drvo (ovo ce bolje znati viden ili neki graditelji sa foruma) je prakticno isto.. i nato i agathis su "mahagoni za siromasne" ako se ne varam. Sr300 ima "3 band eq", mada u realnosti ima po pot za visoke i niske, onaj treci pot je za neke kvazi-srednje dok gsr ima samo tone. sr300 ima balans izmedju magneta (gsr odvojene potenciometre za svaki magnet) bolji bridge, magnete, ima 24 praga (nekome je bitno, meni naprimer :) )
Uglavnom, na sr je sve bolje, samo su civije iste :) A na gsr je bolje sto ne mora da se menja baterija :D

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 02 Nov 2008, 00:00

KnightOfDoom wrote:i nato i agathis su "mahagoni za siromasne" ako se ne varam
Pa tako nekako, s tim da je agathis za jos siromasnije ;)

delakroA
Jazz Café Barman

Post by delakroA » 02 Nov 2008, 15:05

Resistor wrote:A ibanez GSR180-BK

http://www.musiccentar.com/www/singleitem.php?id=211

Kakva je ona

Nisam mnogo upucen u to i ne razumem zasto je aktivna gitara toliko bitna, lepo je to imati ali zar ta podesavanja koja se dobijaju na gitari nisu ista ona koje se imaju na pojacalu ili mikseti. Pitam, ne znam bas, koja je razlika

Zasto je SR300 bolja od GSR180
ja posjedujem GSR180 i mogu ti reci da sam prezadovoljan (ostali mogu da misle sta oce :D )
ako si pocetnik 180tka je odlicna ;)
evo je :
Image

vbraca
vrabac

Post by vbraca » 02 Nov 2008, 15:28

SR 300 je daleko bolji... :)

KnightOfDoom
Site Admin

Post by KnightOfDoom » 02 Nov 2008, 15:39

Offtopic: delakroA, ne bih da budem sad picajzla, navrn'o si E i A zicu pogresno. Treba da ide sa desne a ne leve strane (ili donje a ne gornje, zavisi kako gledas :D ). Za A zicu vise-manje, ali ne znam kakva sudbina ceka kobilicu kod E zice.

delakroA
Jazz Café Barman

Post by delakroA » 02 Nov 2008, 15:48

KnightOfDoom wrote:Offtopic: delakroA, ne bih da budem sad picajzla, navrn'o si E i A zicu pogresno. Treba da ide sa desne a ne leve strane (ili donje a ne gornje, zavisi kako gledas :D ). Za A zicu vise-manje, ali ne znam kakva sudbina ceka kobilicu kod E zice.
vidi stwarno...nisam obracao paznju na to...evo sad cu da sredim :D

Solomon
Dimension 7

Post by Solomon » 02 Nov 2008, 16:24

:grummel_2: kroA .... :D

ako nisi josh siguran dali zaista zelis da od sad pa do vjeke vjekova sviras bass, bolje uzmi neki najjeftiniji (kao sto sam ja uzo behringera) pa ako se onda posle odlucis kupis bolji... a ako si vec siguran onda odma uzimaj najbolji sto mozes za te pare(ili stekaj jos koji mjesec, kad si mogao cekati do sada sacekaj jos malo- mnogo ce se isplatiti)... idi probaj svaki, slusaj zvuk, izgled, nemoj da ti posle bude zao sto si izbrao onaj koji ti se ne svidja ... :wink:

delakroA
Jazz Café Barman

Post by delakroA » 02 Nov 2008, 16:32

@offtopic

evo napravio sam....ebeno sam se napatio sa E zhicom...prste sam sa`ranio :D

@ solomon

ti da cutis :D

@ tema
SR 300 je daleko bolji...
naravno da jeste :D
ali tu novac sudi :)

Resistor

Post by Resistor » 03 Nov 2008, 12:17

Ajd sad ako uzmemo u obzir da cu za pocetak da uzmem neaktivan prosecan bas, da li je i kolko bolji ibanez 180 od bucklay-a, da li je neko imao priliku da ih svira

Koja je vasa preporuka

pojacalo sam vec resio da cu da kupim jace,tako da ne uzimam u obzir sto je bucklay paket, interesuje me samo gitara

Solomon
Dimension 7

Post by Solomon » 03 Nov 2008, 13:06

Od te 2 ja mislim da je Ibanez bolji ...
a koje si mislio pojacalo ?

Resistor

Post by Resistor » 04 Nov 2008, 15:33

Pojacalo mi ispalo iz plana, lik ga prodao drugom, al aj sad

nego, nesto razmisljam

malo bolja gitara kao sto je sr 300 je oko 320 evra, dobro pojacalce, oko 40 W je oko 170 evra, torba malo bolja 30, stimer prosecan 30, kais, kabl i trzalica jos oko 20 i to ti dodje 570 evra, za prosecne stvari

Sve ovo u kompletu sa gsr180 je oko 430, al opet je bas nize klase

Nemam bend, hocu malo da uzmem bas da vidim kako mi ide, mozda nekad sa nekim i zasviram ali nemam u planu da zivim od toga, mada ko zna ali zasad je tako

Bucklay je prosecna gitara i dobijam sve prosecno za 200 evra

Pa ako mi bude trebalo nesto bolje mogu da kupim sr180 i pojacalo za oko 350 evra, a ostaju mi ove sitnice

I kad na to dodam ovih 200 izadje 550 a ostaje mi jos jedna gitara i malo pojacalo, a da i tu gitaru i pojacalo prodam za 100 evra, sto je realno, izlazi mi sve 450, koliko bi i sad trebao da dam da kupim gsr180 i dolazi mi na isto sto se para tice

Locked