Šta Mislite O Squier Standard Precision Basu (Spec. Edition)

Moderators: Trooper, Tiki the Boyler

malisha
MF veteran

Re: Šta Mislite O Squier Standard Precision Basu (Spec. Edition)

Post by malisha » 18 Oct 2008, 18:43

BB je ok, ali je ta nova serija ruzna k'o san pijanog mornara.
Novi BB? Pa bb kakav je sada je onakav kakav je izgledao kad je prvi put izasao... Ruzna... Stvar ukusa.
Sto se Yamaha/Ibanez bas gitara tice, ja ne volim bash taj feel (jednostavno star ukusa) i osim P/J kombinacije magneta smatram da i nemaju puno slicnosti sa Fender-Squierom, pa ne bih se ni zamajavao ovakvim poredjenjima.
Slazem se za Yamahu... Ako pricamo o Rbx seriji. BB ima PJ, profil vrata koji je prilicno "klasican"... Meni on svakako spada u old skul.
a te BB Yamahe, sto su na popustu, to je sve djubre... al ajde, stvar ukusa :hide:
Ni sa ovim se ne bih slozio. Bas koristim koliko lajv toliko i za snimanje, i sasvim fino zvuci kroz miks. Po meni je BB prilicno dobar, svakako bolji od tog Skvajera, ariji itd. (SR 505 necu da spominjem zato sto jednostavno nije po mom ukusu.) Ako bas zelite, mogu da bacim i neki klip. Uzgred, na popustu je u sustini zbog svoje nepopularnosti, a cena je spustena drasticno - sa 37000 na 23000 ili 24000.
Mislim da taj skvajer i moze da bude ok, ako kupis za manje pare... Za tu cenu nikako. A realno, polovno moze da ti naleti svasta.

KirilStipsa

Post by KirilStipsa » 23 Oct 2008, 15:17

Ni sa ovim se ne bih slozio. Bas koristim koliko lajv toliko i za snimanje, i sasvim fino zvuci kroz miks. Po meni je BB prilicno dobar, svakako bolji od tog Skvajera, ariji itd. (SR 505 necu da spominjem zato sto jednostavno nije po mom ukusu.) Ako bas zelite, mogu da bacim i neki klip. Uzgred, na popustu je u sustini zbog svoje nepopularnosti, a cena je spustena drasticno - sa 37000 na 23000 ili 24000.
Mislim da taj skvajer i moze da bude ok, ako kupis za manje pare... Za tu cenu nikako. A realno, polovno moze da ti naleti svasta.
Kul matori, nisam mislio na tvog BBa, nego na te Mitros/popust... probao sam dva komada, i razdrndani su, kao da su ispali iz kamiona. Dalje ne mogu ni da procenim da li valja...
Ne sumnjam ja da svaka gitara moze da radi super ako je dobar komad (drveta), ako se propisno setuje, eventualno zameni elektronika/civije... ali isto tako GARANTUJEM da ima ODLICNIH Squiera... mislim, ok je ako mislis da nisam merodavan da ocenjujem... slusao si Ortodox Celts? Dooobar Squier... jes japanac, jes bio skup ko djavo, al je SQUIER!!! Uostalom, GOOOMILA gitara snimanih na nasim prostorima poslednjih 15ak godina (koje je btw svirao isti covek) su snimane sa Squier Stratocasterom!

:D da se razumemo, nisam zastupnik Squiera :D samo kazem da moze da bude super!

malisha
MF veteran

Post by malisha » 23 Oct 2008, 15:59

Kul matori, nisam mislio na tvog BBa, nego na te Mitros/popust... probao sam dva komada, i razdrndani su, kao da su ispali iz kamiona. Dalje ne mogu ni da procenim da li valja...
Pa moj i jeste Mitros popust (doduse Mitros popust pre godinu dana :)) Grozno je to - u nasim radnjama i neke odlicne instrumente ne setapuju - cak i kad stoji dugo u radnji. Kad sam mog kupovao, bio je relativno podesen... Manje vise to mi je i pomoglo da se odlucim za njega...
slusao si Ortodox Celts? Dooobar Squier... jes japanac, jes bio skup ko djavo, al je SQUIER!!!
Znam. Ali japanci su nesto drugo... To samo nosi ime skvajer - I nije da ga pljujem, jednostavno se tad proizvodio kao podlinija - kao recimo MIM. I sam posedujem jedan... Affiniti, koji je najgori od svih Skvajera... Nakon modovanja, setapovanja itd, da kazem da lici na nesto... Mada i posle svih modovanja, BB je deset puta bolji od njega...
ali isto tako GARANTUJEM da ima ODLICNIH Squiera...
Dobrih, da. Odlicnih... Hm... Ne bih se slozio sa tobom.
Uostalom, GOOOMILA gitara snimanih na nasim prostorima poslednjih 15ak godina (koje je btw svirao isti covek) su snimane sa Squier Stratocasterom!
Offtopic. Na koga mislis? Moze i na PM

KirilStipsa

Post by KirilStipsa » 23 Oct 2008, 16:13

Ne mora PM :wink:

Krle iz Generacije (sto je bad sto mu je to u "opisu"... je*iga, to mu je...)

Josip

Post by Josip » 23 Oct 2008, 20:21

Jel cuo neko od vas za koreance i slicne varijante?
Znate, nekad, kada se otvorila prva fabrika Squiera u Aziji, svi delovi su se slali iz USA, a sastavljalo se u Koreji.
To su uglavnom Squieri do 1988. godine - i da, mogu da pociste skoro sve 7endere koje sam ja svirao/na kojima sam snimao; da ne krenem koliko je Squier VM Prec oduvao Fender P iz '79 u jednom porodjenju mom - tako da, pamet u glavu pre nego sto krenete da se prepucavate. A i kada navodite neshto, spomenite made in kao i godinu, cisto da se ima smisla i uvida.

malisha
MF veteran

Post by malisha » 24 Oct 2008, 14:31

tako da, pamet u glavu pre nego sto krenete da se prepucavate. A i kada navodite neshto, spomenite made in kao i godinu, cisto da se ima smisla i uvida.
Mi se ne prepucavamo. To je sasvim zdrava debata na zadatu temu! Prepucavanje nosi dozu nepostovanja i bezobraznosti, a toga ovde nema! I spominjali smo - on je spomenuo MIJ ja sam spomenuo Affinity (koji se proizvodi u Kini). Za neke modele se ipak to podrazumeva.

KirilStipsa

Post by KirilStipsa » 24 Oct 2008, 19:01

Image

Sta fali ovom npr.?

Slicno izgleda i moj Precision, samo je maple fingerboard

KirilStipsa

Post by KirilStipsa » 24 Oct 2008, 19:03

ili ovaj...

Image

The Mask AE

Post by The Mask AE » 24 Oct 2008, 19:33

Pa recimo da mu na slici nista ne fali. Evo liste (koja se siri) brendova det giv mi d krips:

1. berindzer
2. skvajer
3. deizi rok
4. din

Lista iz ekspending dejli :)

1. (subjektivno misljenje) Skvajer je bedni izgovor za fendera;
2. Sve oblikom Fenderolike gitare (uz plafon 7-8 izuzetaka) su bedni izgovor za fendera.

:hide:

KirilStipsa

Post by KirilStipsa » 24 Oct 2008, 19:46

Kul kul... mozemo ovako do sutra.

I dalje smatram da Squier MOZE (ne mora da znaci) da bude super, NARAVNO ZA 250 EVRA!!!!!!!!!!!!!!!! O tome pricamo, ne?

Tesko da za te pare moze da nadje US Fendera...

BTW, vlasnik sam 2 Precision bassa... USA Fender, ne sviram Squiera...

The Mask AE

Post by The Mask AE » 24 Oct 2008, 22:50

A jesi imao kad skvajera na recimo nekih 6 meseci? Svi koji komentarisu skvajera neka se oglase na osnovu cega daju svoje misljenje. I te urbane legende skvajeri iz 80ih i 90ih... Ljudi ima li ko crno na belo, opis, dokaz, a ne samo neke zanimljive pricice koje je cuo preko ramena u gradu. Eh, da, nije bilo do 250 jura nego sta mislite i squier prec bassu spec edition. Osnovacu stranku: ja najgore volim skvajer. :hide:

KirilStipsa

Post by KirilStipsa » 25 Oct 2008, 00:04

imam dokaz za skvajer iz 90ih

Image

ovaj crveni bass u pozadini... je Squier Special Precision trangefrange 5ica, i super je... boravi na najmanje 10ak albuma... znam ga! Ali on nije tema...

Ne znam sta se ocekuje od njega kad ga pljujete... i ja bih voleo da ima za te pare neka basschinadas'useres, al nema... jednostavno... a on, u pojedinim slucajevima, moze da prodje/iliti/nije los... ok... off

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 25 Oct 2008, 01:20

Znaci The Mask, uvalio si mi bass koji kazes da ne valja niposto i koji mrzis iz dna duse :x
:)

Dajte ljudu, stvarno nije bitno koje gitre se sviraju vec kako i koliko!
Ponovicu opet, moj ucitelj je odsvirao silne jazz festivale i sad svira u Parizu sa basom koji je bugarska KREMONA. Jos joj je skinuo pragove shrafcigerom i premazao je celu lakom za camce.

Dzabe mi bass od 5000evra ako ga sviram samo ponekad i po kuci, a nikako da nadjem pravi i stalan angazman...

malisha
MF veteran

Post by malisha » 25 Oct 2008, 16:24

sirac-šunka wrote:Dajte ljudu, stvarno nije bitno koje gitre se sviraju vec kako i koliko!
Sa tobom se apsolutno slazem da je vaznije kako se svira i koliko se svira nego na cemu se svira. Bitno je da se ti zgotivis sa instrumentom... Mada, smatras li da uopste ne treba razgovarati o kvalitetu instrumenta?
Dzabe mi bass od 5000evra ako ga sviram samo ponekad i po kuci, a nikako da nadjem pravi i stalan angazman...
Apsolutno... nazalost znam jedan takav primer...
sirac-šunka wrote: Ponovicu opet, moj ucitelj je odsvirao silne jazz festivale i sad svira u Parizu sa basom koji je bugarska KREMONA. Jos joj je skinuo pragove shrafcigerom i premazao je celu lakom za camce.
Tvom profesoru svaka cast! Samo, zar ne mislis da tvoj profesor ne bi zvucao bolje na boljem instrumentu? (hipoteticko pitanje)

Moram da kazem jos jedanput da na svojoj Yamahi zvucim mnogo bolje nego na svom starom Squier-u (EMG magneti i elektronika, nove civije i neke estetske promene). Svakako mi je vazno na kakvom instrumentu sviram.

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 26 Oct 2008, 02:22

malisha wrote:Tvom profesoru svaka cast! Samo, zar ne mislis da tvoj profesor ne bi zvucao bolje na boljem instrumentu? (hipoteticko pitanje)
Pa ne mislim. Da si ga cuo, verovatno ni ti ne bi mislio. A sto je mnogo bitnije, ni on ne misli. Uzeo je Warwick-a od 1500 evra, ali jos uvek seca i staru Kremonu.
Samo da se razumemo to nije neka najveca krsina, ako si je tako zamislio. On je mog'o iz toga da izvuce odlican ton, a mogao bi i bilo ko, ako se stvarno potrudi i uspe nekako da savlada apsurdno visoki akciju basa.
malisha wrote:Moram da kazem jos jedanput da na svojoj Yamahi zvucim mnogo bolje nego na svom starom Squier-u (EMG magneti i elektronika, nove civije i neke estetske promene). Svakako mi je vazno na kakvom instrumentu sviram.
Pa eto to sam i ja hteo da kazem, otprilike. Bitno je kako si ti zadovoljan svojim instrumentom. Nekome, eto nije bitno nista od estetskih momenata...
Ja bih u pomalo raskantan instrument poceo malo po malo da sumnjam, pa onda bih se tripovao da to nije to, uzeo bih da ga nesto kao sredjujem, mozda bih i placao majstore... ali kad jednom imas takvu sumnju, onda mozes da se istripujes da je i Fender jazz bass iz '64 los zato sto mu je otpao lak... (hipoteticki i ako si tabula rasa)
malisha wrote:Bitno je da se ti zgotivis sa instrumentom... Mada, smatras li da uopste ne treba razgovarati o kvalitetu instrumenta?
Pa smatram da je "kvalitet instrumenata" vrlo tesko svesti pod neku objektivnu kategoriju. Bar mnogo teze nego kad se govori o pojacilima, npr. Ako, ja smatram da meni moj instrument u potpunosti odgovara, podesim ga tako da mogu da odsviram sve sto i na bilo kojem drugom, i cak, stavise, tripujem da je moj bass kao takav jedinstven i jedan od najboljih baseva na svetu, nije bitno nista drugo.

Postavljanje pitanja tipa "Koje je vase misljenje o tom i tom instrumentu" nema mnogo smisla. Svi mi koji ce da se izjasnimo, to ce da napisemo na osnovu parcijalnih iskustava sa pojedinacnim primercima cak i iz razlicitih serija i godina, i sve to uz prilicno veliku generalizaciju. Kada bi na ovom forumu postajao neko ko je probao na tuce komada Squiera iz svake godine od kad je isti poceo da se proizvodi i iz svih zemalja porekla gde se vec Squier proizvodio, onda bi vec njegovo misljenje imalo veci znacaj. (Iznivinjavam se unapred, ako vec imamo nekog ovakvog korisnika)
Ovako ce uvek da se javi otprilike 30% onih koji ce pozitivno da se izraze o postavljenom pitanju, 30-tak% ce dati odgovor "pa ok za te pare" i preostalih 30-tak % ca da daju pilicno negativan stav.
I sta sa tim da radi onaj koji je postavio pitanje.

Post Reply