Bas gitare koje sviramo!

Moderators: Trooper, Tiki the Boyler

Post Reply
ADJazzBV.Aco

Post by ADJazzBV.Aco » 30 Jun 2007, 15:56

Moja bebica

Peavey Millennium ACBXP i James Bond Spravice (punjač za baterije, metronom, kabal, kaiš, štimer)
Image

I Nešto bliža perspektiva (čisto da vidite prašinu)
Image

I naravno ne zaboravimo krevet ispod gitare!
Pojačalo mi se nije dalo slikati!

dragomix

Post by dragomix » 03 Jul 2007, 02:44

Moje luce, ovaj dal ga mogu nazvati luce... :D Neznam meni je dobra, a i pocetnik sam tako da je dovoljno za sad!Image
Ovo nije moja gitara, ali me mrzelo da slikam moju, veoma je slicna ovoj, razlike ste vec videli na temi koju sam ranije postavio...

E a ovo je moja dika i ponos, moja baby, nesto sto cu deci pokazivati i na cemu cu ih uciti da sviraju :D . Moje pojacalce Laney RB2, vrhunsko pojacalo za male pare.Image

Spoj ova dva cuda je kao kad spojite lepoticu i zver, samo neznam sta da okarakterisem kao zver girtaru ili pojacalo :lol: .

HariSHA013

bass

Post by HariSHA013 » 30 Aug 2007, 03:02

moja ljubav.. :)

Yamaha RBX 170...

Image :homer:

HariSHA013

Post by HariSHA013 » 25 Sep 2007, 01:07

ADJazzBV.Aco wrote: I Nešto bliža perspektiva (čisto da vidite prašinu)
Ne bi ja dozvolio prasini da pada na takvu gitaru... :)

VDL Cisco Kid

Post by VDL Cisco Kid » 24 Oct 2007, 23:45

Ja sam pre 5 godina poceo sa stricevim maloskalnim bassom iz `70 MELODYA (Ruski bass po onome sto sam pogledao). Posle 3 godine taj bass mi je nazalost crkao (gornji magnet) i lepo sam ga ispolirao i zatvorio u njegov kofer.
Sad vec 2ipo godine sviram Apollo kopiju Jazz bassa. Iskreno da vam kazem jedino ima dobar vrat. Elektronika je vec riknula(zuji previse ako ne rade oba magneta) posto je iz Kine. A od tela sam ocekivao da bude mnogo bolje od sper ploce posto je drvo!
Sad gledam i trazim novi bass i da kupim prvi kontrabass. Nazalost nisam imao srece do sada. Il su zesce sranje il su samo obicna sminka koja ne vredi toliko paru.
Imao sam jednu veliku zelju da nadjem Action 2002 bass, najbolja kopija FJBa koju sam probao do sada. Ako neko slucajno ima infromaciju za to cudo nek mi javi X)

Inache sviram na pojacalu od 150W na 4 ohma. HH electronics vs musician glava i Etone 16'' zvucnik (custom made).

malisha
MF veteran

Post by malisha » 26 Oct 2007, 00:41

Sviram 2 godine, i Sviram Squier Prec koji sam zbudzio do zla boga. Novi pickguard, EMG magneti i elektronika, nove civije otvorenog tipa... Ukljucujuci bas sve me je izaslo nekih 300 i kusur eura... Kada se sve sabere, modifikacije su se isplatile. U svakom slucaju, da ne dosadjujem vise, ovo je moj bas:

Image
Image
Image
Image

Zao mi je zbog slika male rezolucije... ja nisam vest u postavljanju slika...

Trenutno skupljam kintu ili za nov bas ili za novo pojacalo. Pojacalo bi bila neka radna varijanta, znaci nesto bolje, 200w, 300w, pojma nemam. A za bas sam jos zbunjeniji. Totalno sam neodlucan... Razmisljam se da uzmem neki Fender jazz bass recimo, mozda bih mogao da skupim za Marcus Miller-a, A ako je petozicana varijanta, apsolutno nemam pojma. U sustini za 4ozicanu varijantu , bi mi savrseni bio neki PJ precision iskreno, mada tesko da cu to ovde naci... Dakle, bedak. Covek radi, skuplja pare, ima iste, ali ne zna kako da ih potrosi, ah dileme, dileme...

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 26 Oct 2007, 00:50

dragomix wrote:Moje luce, ovaj dal ga mogu nazvati luce... :D Neznam meni je dobra, a i pocetnik sam tako da je dovoljno za sad!Ovo nije moja gitara, ali me mrzelo da slikam moju, veoma je slicna ovoj, razlike ste vec videli na temi koju sam ranije postavio...

Spoj ova dva cuda je kao kad spojite lepoticu i zver, samo neznam sta da okarakterisem kao zver girtaru ili pojacalo :lol: .
E drug ima bas taj bas... To je tako cool stvar ne mogu da se ne nasmejem kad god ga vidim.
Bas Telecaster thinline oblika :D
To cudo je tako lose izbalansirano da je to nesto neverovatno
:D

VDL Cisco Kid

Post by VDL Cisco Kid » 26 Oct 2007, 09:41

Malisha ako smem samo da ti kazem ovako. Nemoj da biras odmah sta ces. Idi probaj sve. Videces da npr. Marcus Miller bass je uglavnom samo dobar zato sto ima njegovo ime. Ja sam juche probao jedan Squier JBass u Mitrosu i odlican je. Prosto neverovatno da se u Srbiji u nekoj prdavnici pojavio tako dobar izuzetak.
Znachi isprobaj sto vishe basseva nemoj da te mrzi. Inache ako te mrzi uzmi onu Yamahu SGDB ili kako se vec zove i sviraj na njoj X)

vbraca
vrabac

Post by vbraca » 26 Oct 2007, 13:17

Nemam poverenja u squier,kada vidim tu malu kobilicu,smuci mi se zivot. :grummel_2:

van gogh

Post by van gogh » 26 Oct 2007, 14:56

vbraca wrote:Nemam poverenja u squier,kada vidim tu malu kobilicu,smuci mi se zivot. :grummel_2:
Izgled kobilice ili ti gitare uopste nije bitan...:roll:
Bitno je da ima dobar zvuk i da je drvo kvalitetno!

Sto kaze Vlatko: "nije bitno na kojoj gitari sviras, bitno je da je sviras iz duse i da se uneses u pesmu koju sviras...

(Bar on to najbolje zna...) :wink:

vbraca
vrabac

Post by vbraca » 26 Oct 2007, 16:18

Kobilica je itekako bitna,ali ti nisi basista pa neznas

VDL Cisco Kid

Post by VDL Cisco Kid » 26 Oct 2007, 17:36

Tesko da on to zna.

Kobilica jeste bitna, ali ako sve valja kod bassa osim toga onda se to da zameniti za 5 evra

malisha
MF veteran

Post by malisha » 26 Oct 2007, 18:36

VDL Cisco Kid wrote:Malisha ako smem samo da ti kazem ovako. Nemoj da biras odmah sta ces. Idi probaj sve. Videces da npr. Marcus Miller bass je uglavnom samo dobar zato sto ima njegovo ime. Ja sam juche probao jedan Squier JBass u Mitrosu i odlican je. Prosto neverovatno da se u Srbiji u nekoj prdavnici pojavio tako dobar izuzetak.
Znachi isprobaj sto vishe basseva nemoj da te mrzi. Inache ako te mrzi uzmi onu Yamahu SGDB ili kako se vec zove i sviraj na njoj X)
Pa to je i ideja... Da isprobam sto vise. Ne znam na koju jamahu mislis ali sve mislim da mislis na onu Yamahu BB koja je PJ... nisam je probao ali sam cuo da je ok za pare. Skvajer ne bih uzimao iz sledecih razloga:
1. Zbog izvesnih stvari na mom dosadasnjem basu (jeste da zna da pozitivno da iznenadi, ali uvek mu fali barem nesto)
2. Probao sam par Americkih jazz-eva i svi su mi se svideli
3. Kada budem skupio dovoljno para, budzet ce mi biti veci, tako da cu moci da kupim nesto kvalitetnije.
4. Zato sto sam kompleksas. :):)

Za Markusa ne mogu nista reci, posto ga nisam isvirao, ali sam mislio da je bolji od standard jazz-a zbog EQ-a, i mog omiljenog A/P switch-a. imao bih ga na svakom basu. Nadam se da cu imati priliku da sviram na istom...
Hvala na savetu.

HariSHA013

Post by HariSHA013 » 29 Oct 2007, 22:06

^Ako vec probavas Yamahu probaj RBX seriju... ja sam ranije imao RBX 170. Kasnije sam kupio RBX 270 J(okacicu slike uskoro).... Predobre su... Yamaha je po meni trenutno naj proizvodjac basseva, naravno posle Fendera... :)

django

Post by django » 31 Oct 2007, 22:01

E, da. Ja zaboravio da treba da se hvalim...

Image

Image

Image

Post Reply