Koju bas gitaru biste želeli da imate?

Moderators: Trooper, Tiki the Boyler

Post Reply
sl0e

Re: Koju bas gitaru biste želeli da imate?

Post by sl0e » 07 Jul 2009, 15:16

Meni bi dobro dosao Arijin Jazz bas, cisto da vezbam i da imam za neke eksperimente. :)

The Mask AE

Post by The Mask AE » 07 Jul 2009, 15:28

Zon nisam imao priliku da probam ali stojim iza toga da samo 4-5 proizvodjaca zasluzuje da se nadje u 4000+, a zon nije tu. Fodera takodje.

E sad, ono sto je subjektivno, jeste da fodera ima zvuk koji se mnogima svidja al' meni brate ne - nikako. Nekako mi je previshe hmmm... Bagljava jbg. Kod fodere su jaki endorcement dealovi. Samim tim sto instrument platish ko punta dvojku, mnogo se placaju dealovi. Ne znam da li ste provalili ali (sem dzeksona i vutena koji su privatno prijatelji sa vinijem foderom) svi sviraju fodere. Koliko je taj psihicki faktor jak za nas "smrtnike" to vam ostavljam da prosudite sami.

Neko rece jednom: ne sviraj zato sto drugi svira vec probaj zato sto drugi svira (i onda ode i proda se foderi :bambi: :grummel_2: ).

Gudbaj.

pax404

Post by pax404 » 07 Jul 2009, 16:05

The Mask AE wrote: Neko rece jednom: ne sviraj zato sto drugi svira vec probaj zato sto drugi svira (i onda ode i proda se foderi :bambi: :grummel_2: ).

Gudbaj.
Wooten je to rekao.

Sto se mene tice, jos nisam odlucio sta bi mi bio bass za ceo zivot, ali mislim da ce verovatno to biti neki Fender, samo ne znam koji :)

Aca

Post by Aca » 07 Jul 2009, 23:15

Neki Jazz Fender ja bih reko....

Bozha

Post by Bozha » 08 Jul 2009, 02:07

pax404 wrote:Sto se mene tice, jos nisam odlucio sta bi mi bio bass za ceo zivot, ali mislim da ce verovatno to biti neki Fender, samo ne znam koji :)
Recimo ovaj ;)

Image

Solomon
Dimension 7

Post by Solomon » 08 Jul 2009, 02:30

josh kad bi ovo bio Fender :lol:

pax404

Post by pax404 » 08 Jul 2009, 03:33

@Bozha

Nemam pojma koji je ovo bass? Doduse moram da priznam da mi ovaj na oko deluje super, samo sto bih mu verovatno skinuo masku :) Iskreno nisam gledao okolo toliko, nekako me boli dusa da gledam po netu gitare :) Doslo mi je da placem kada sam video onaj Fender katalog, al' dobro :)

Mi muzicari iz Srbije moramo dobro da se pazimo GAS-a :)

The Mask AE

Post by The Mask AE » 08 Jul 2009, 08:11

Ovo je Lakland. Odaje ga elipsasti bridge. Ne razumem se bas mnogo ali koliko sam skapirao imaju kinesku (skyline-PRC, KOR, VN etc.) i americku seriju. Gitare skajlajn serije su precenjene, a ove zvuce ok sto mozete cuti na sajtu. Dobar fender userava sve fender wanna be-je. Eh sad druga je prica sto se fender toliko iskvario da je to jadno i sto im je izrada gitara presla u totalnu rutinu. DA ne pricam o tome da kada meksikanac radi u americi onda je to american i american dlx, a kada meksikanac radi u meksiku onda je to deluxe :) Mislim bolidi. Eh jos jedno: eksploatisanje brenda (wiki?) Ko je gledao front line bilo koji znace o cemu pricam. Imaju: odecu, obucu, namestaj, kuce, mace, prasitje, sve pod brendom fender. Zalosno.

Gudbaj.

pax404

Post by pax404 » 08 Jul 2009, 14:05

Pa jbg, tako danas ide sa svim sto moze da se proda. Kinta je glavna, sve ostalo je nebitno :) Ali ako neka gitara ima zvuk koji mi se svidja, bice ona, bez obzira ko je pravi... Mislim da je to najbitnije, sada da li je to isfuran brend ili ne nema veze, zvuk je bitan... Svi smo svesni valjda da kada kupujes bilo koju opremu poznate firme placas i ime, tako da jbg...

The Mask AE

Post by The Mask AE » 08 Jul 2009, 14:30

Ne znam. Meni je to sve jedna velika sprdnja sa dobrom reklamom. Covek koji pravi gitare ovde u Cacku kod nas je napravio jednu koja je ozbiljno ugrozila sve do 1500 evra na tržištu+imaš doživotnu garanciju. Covek ne moze da proda instrument za 700 evra. (to je manje od pola). Poenta je da to da smo svi mi brend-o-manijaci i da vrlo malo nas (iako nas na recima ima mnogo) juri zvuk-THE ZVUK.

Na kraju se sve svodi na ovo: instrument vredi koliko si ti spreman da ga platis. To je to.

pax404

Post by pax404 » 08 Jul 2009, 14:44

Sto se pravljenja gitara tice, meni je to kul stvar, samo sto ne znam da li bih se usudio da narucim gitaru... Nekako mi je to suvise, hm, "opasno", odnosno bezveze mi je da narucim i da mi se posle ne svidi, i dzabe pos'o. Ovako mogu lepo da probam, deluje mi kao da znam sta kupujem. Verujem da te custom mogu da budu dosta bolje od ovoga, ali sta znam, jos sam skeptican... Mada mozda vremenom promenim misljenje, ko zna :)

The Mask AE

Post by The Mask AE » 08 Jul 2009, 14:52

Pa gore sam napisao da ne moze da proda. Gitare su napravljene. Niko se ne usudjuje da slusa zvuk jer nema mud4 da se uchipi za custim gitaru nn lika.

Wolf
Metalhead

Post by Wolf » 08 Jul 2009, 16:43

offtopic: GAS = Gear Acquiring Syndrome? xD

pax404

Post by pax404 » 08 Jul 2009, 17:03

Wolf wrote:offtopic: GAS = Gear Acquiring Syndrome? xD
Da, videh negde po forumu link ka wikipediji :)

@The Mask AE
Pa sta znam, Srbija je ovo, znamo svi kako ovde idu stvari, malo je postenih ljudi na zalost... Ne kazem da je covek los, samo sto ti rece da je malo vise poznat sve bi islo dosta bolje...

MetalFunk

Post by MetalFunk » 15 Jul 2009, 18:11

imam novu "playlist-u" bass gitara
znaci
Image tako bi je rado posjedovao :homer: :homer:
Image :krstise: kak' je dobraaaa
Image
i jos koji spector ^^

edit : 5to zicani ROOLZ :metal: :metal: :D

Post Reply